Původní zpráva ČTK Členové ČSNS natřeli kříž německých obětí v Dobroníně na růžovo už na tom serveru není. Cituji tu z ní podstatnou část:'

Česká televize v září uvedla, že německé civilisty v Dobroníně nezavraždili Češi, ale německý komunista Robert Kautzinger se svými dvěma syny. Mstil se za to, že ho tamní členové nacistické strany NSDAP poslali do koncentračního tábora. Podle ČT to tvrdí publicista Václav Vlk. David Vondráček, jenž se případem zabývá, ovšem tvrdí, že vraždění sice organizoval Kautzinger, jenže jako představitel české odvety. "Byl tehdy představitelem revolučních Čechů, ač původem Němec," řekl ČT. Policejní vyšetřovatel kauzy Dobronín Michal Laška naopak stále trvá na tom, že šlo o pomstu Čechů Němcům, uvedla ČT.

Autor: ČTK'.

Pokusil jsem se tu věc ověřit dotazem Krajskému státnímu zastupitelství v Brně. Nově ověřená data o skutečném tom mstiteli, v té době už právně vrahovi, se tedy asi nedají zjistit. Podívejme se podrobně, co k tomu porovnáváním různých zpráv zjistil p. Vlk, mj. v materiálu Fritze Hawelky, jehož dikce svědčí jasně, že byl pořízen k účelu té protičeské propagandy, a v němž je přímo jako strůjce té pomsty jmenován zmíněný Kautzinger a jeho synové.

     RNDr. Tomáš Pečený,  4.11.13