From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Friday, December 31, 2010 1:40 PM
To:
{...}
Subject: RE: článeček

 

Dobrý den pane {...},

     děkuji Vám, tu připomínku hned zapracuji do textu;

     dík i za to přání

           Tomáš Pečený

 


From:{...}
Sent: Friday, December 31, 2010 11:24 AM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: RE: článeček

 

Dobrý den,

 

Určitě bych si v článku dovolil podotknout, že penzijní fond nepřevezme žádný podnikatel. Pakliže penzijní fond zkrachuje poté se jedná se převzetí kmene klientů jiným penzijním fondem včetně jejich financí, tudíž klient tuto situaci pozná pouze tak, že dostane oznámení o změně penzijního fondu a informace o jiném č. účtu pro pravidelné spoření.

 

Co se týká ČNB, tak ta velice tvrdě sleduje počínání jak penzijních fondů, tak stavebních spořitelen a pojišťoven. Tyto ústavy musí pevně dodržovat daná pravidla, což není pravidlem u všech bankovních ústavů. Navíc pojišťovny mají výhodu tu, že se samy mohou pojistit proti úpadku. Většina českých pojišťoven toto pojištění má, tudíž klient si může zjistit, jestli je jeho pojišťovna sama jištěna proti krachu.

 

Celkově mohu říct, že skutečně není důvod se bát, že by klient přišel o své peníze svěřené to těchto institucí. Co se týká akcií a dluhopisů, tak v tomto skutečně nemohu předat žádnou informaci, nicméně bych doporučil projít si komentáře investičních fondů, popřípadě certifikovaných makléřů.

 

 

Vám přeji vše nej do nového roku a budu se těšit na naši spolupráci dle včerejší schůzky.

 

S pozdravem

       {...}

 

{šablona: to zveřejnění by vypadalo asi takhle:

 

From: {...}
Sent: January ..., 2011 xx:xx
To: Tomas Peceny
Subject: RE: článeček

 

Dobrý den,

 

bohužel s následující větou Vašeho článku nemohu souhlasit:

 

...

 

Mám proto následující důvody:

....

Ke zveřejnění naší korespondence bych se vyjádřil v tom smyslu, ... už je za hranicí našeho zájmu.

 

... přeje

 

{...}

}

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

From: Tomas Peceny

Sent: December 31, 2010 8:30
To:

BCc: {...},{...}
Subject: článeček

přílohy: Máme se bát vytunelování penzijních fondů?  , šablona bankovní poradce 2 i pro toho druhého

 

Dobrý den pánové poradci,

    tu "novinařinu" na svých stránkách beru vážně a snažím se pro to využívat zvyky z odborného publikování; i z vědeckého, s kterým jsem přišel do styku hlavně pasivně.

    Prosím Vás oba, abyste mi zoponovali článeček 'Máme se bát vytunelování penzijních fondů?' , který se také chystám k politickým názorům na té stránce vyvěsit; teď Vám ho posílám v příloze.

    Zejména toho z Vás dvou, s kterým jsme se včera v rozhovoru k té věci dostali, prosím i o konkrétní příklad některého toho úpadku, v tom článečku zmíněného. Toho druhého z Vás by mohlo zajímat, že vidím i na základě porovnávání vývoje cen různých akcií, jak můj laický nápad s tlumením hospodářských výkyvů nebyl dobře. O tom mám aktualizovanou tu poznámku 'laický pohled' (odkaz slovem 'zatím' v textu o socializmu).

    Ta Vaše vyjádření zamýšlím zveřejnit jako obvykle s utajením identity Vás jako zdrojů, tak jako při posudku statistika a některých dalších  odborníků, v rubrice Názory jiných lidí.

    (Dnešní datum sice není vhodné na vážná sdělení či životní rozhodnutí, ale nejde o žert, ten bych si nedovolil k lidem, kteří spravují moje úspory resp. bankovní účet.)

 

    Děkuji Vám oběma, PF 2011

        RNDr. Tomáš Pečený