Ukázalo se, že ta moje reakce je odpovědí i na článek Přijďte v sobotu demonstrovat proti této vládě; na tu akci svolává ta anonymní výzva. Proto žádám 24.2.11 Dr. Čulíka o zveřejnění i v Britských listech.

 

diskuse k článku Připravte své děti na nový předmět: Dějepis Romů .

 

reakce na anonymní výzvu 'protes proti vládě mafiánské špíny ODS´TOP=VV'

    {Ta výzva Přijďte v sobotu demonstrovat proti této vládě je tam v souvislosti s výroky typu 'Své dětí na dějepis cikánů nebudu pouštět!Nechápu proč je seznamovat v dětsví s touto lůzou.V životě je bohužel poznají dobře.' a 'přijdu a co si sebou mám vzít, klacek ?'.

    TP                                                   24.2.11}                                     

    O tom, k čemu sloužila jiná tak svolávaná akce viz můj článek 'u sv. Václava 17. listopadu 2010' . Prosím nenechte se vyprovokovat.

    Diskusi k těmto mým příspěvkům směrujte prosím na mou stránku, kde ji vyvěšuji v rubrice korespondence 'Názory jiných lidí' podle pravidel tam uvedených (na této stránce jsem náhodou). Děkuji.

    RNDr. Tomáš Pečený                       24.2.11

 

dějiny, ale prosím ne propagandu - pokračování

 

K mému dnešnímu příspěvku: Tou objektivností rozumím i, aby ty osobní vzpomínky předával dětem ten Rom přeživší z Let osobně jen tehdy, budou-li organizátoři schopni zprostředkovat těm dětem stejně působivě prožitky úměrného množství lidí z Osvětimi (jejich počet by byl snad 100000, kdyby žili) a patřičně se předtím přesvědčit, že ty děti jsou schopny tu věc vnímat v historické souvislosti. Tedy zejména, že patřičně vědí, jak vznikl Protektorát, co byl rozhodující zájem Čechů a jejich představitelů v té době a jak se k lidem, nazývaným dnes Romy, chovaly v té době okolní národy.

 

   Diskusi k těmto mým příspěvkům směrujte prosím na mou stránku, kde ji vyvěšuji v rubrice korespondence Názory jiných lidí podle pravidel tam uvedených (na této stránce jsem náhodou). Děkuji.

    RNDr. Tomáš Pečený                       24.2.11

 

 

dějiny, ale prosím ne propagandu

 

Ten záměr moc vítám. Ale pozor na jeho základní část o 'koncentračních táborech Lety u Písku a Osvětim'. Je potřebí zpracovat tu látku co nejobjektivněji ve vztahu k jiným historickým událostem, které se Romů a českého státu týkaly. Ta věc je totiž oblíbeným námětem protičesky šovinistické propagandy, o jaké jsme korespondovali s panem Janýrem a které se týkají můj článek o té propagandě v českém tisku s cizími vlastníky a odkazy odtamtud. Bylo by hodně nešťastné, kdyby se ta propaganda vyučovala i ve škole a mohla tak zneužívat i přirozený kritický pohled dětí na předcházející generace,

    Tomáš Pečený                                 24.2.11