Vážený pane Pečený,
rozhodně nesouhlasím, abyste zveřejňoval naši soukromou korespondenci. V žádném případě si nepřeji jakkoli figurovat na Vašich stránkách. Respektujte můj nesouhlas a žádám Vás důrazně, už mne nekontaktujte.  {...}

 

===================================================================================================

 

Dobrý den  {...},

   na své stránce http://www.volny.cz/tpeceny/politika zavádím i rubriku 'Názory jiných lidí'. Mám na ní vyvěsit, i s Vaší mailovou adresou, také naši předešlou korespondenci?

   Navrhuji Vám, že v ní vynechám (nahradím tou značkou) text, který tu označuji zeleně.

   Děkuji Vám,

        Tomáš Pečený

 

 


From:  {...}

To: t.peceny@volny.cz
Subject: Re: ještě doušku z života našeho rodu

 

Vážený pane, na rozdíl od Vás se domnívám, že máme málo společného. Člověk, který napíše "zvláště ženské"(mají určitý názor) se mi naopak vzdaluje na sto honů. Byl {...} kdybyste to respektoval i pokud se týká případného dalšího používání mé mailové adresy. Děkuji.

______________________________________________________________
 Od: t.peceny@volny.cz
 Komu:  {...}

 Předmět: ještě doušku z života našeho rodu

Vidím, že máme víc společného, než bychom se nadáli: I v mém rodě byl strýc, který (chudák, dost postižený z první války) se špatně orientoval v politické současnosti; ne po sametovce, té už se nedožil, ale po 'Unoru':

Způsobil si řadu nepříjemností "omylem" při vyplňování kádrového dotazníku:

    Co jste dělal v květnu 1945: souhlasil jsem

    Co jste dělal v únoru 1948: stavěl jsem barikády.

Znáte ten slovenský:

    Starý bača si sťažoval , že "mal  tridsať oviec, ale všetkých mu ich zožral jaguár".

"Jaguár??"

" Alebo to bol Február?",

      TP

 From:  {...}

Sent: Sunday, March 09, 2008 12:09 AM
To: t.peceny@volny.cz
Subject: Re: reRE:

 Vážený pane,

 disident {...} nejsem. Nevím z čeho soudíte  {...}.Jsou to jen Vaše domněnky, ne fakta.Také proto se omezím jen na stručnou odpověď, protože se mi zdá, že se jen nudíte.

 

1. Odezdikezdismus nesnáším moc dobře. Nevím, proč mi ho podsouváte. Nic o mně nevíte.

 

2. Pokud se týká Vašeho vztahu k USA, tak jste mi připomněl mé rodiče (bohužel již nežijí), kteří když jsem jim řekl {...} o "domečku" (kolem r. 1975), tak na mne řvali, že to není možné, aby něco takového existovalo. V roce 1991, když se v médiích odhalilo, co se v domečku dělo, oba měli z toho šok.

 

3. O DrSc. jste se dříve nezmínil, ale nijak mne to nedojímá, protože když už jsem se zmínil {...}. Navíc mám u Vás dojem, že jste si na mne téměř obsedantně sedl.

 

Vaše provokace typu "lidem, zejména ženám, dojdou argumenty: začnou hlásat stanovisko, že se tím nechtějí (či nemohou) zabývat"  
mne nedojímá. Vymusíte mít dost volného času, který já postrádám a míním ho ztrávit dle svého zájmu a ne dle Vašich provokací.

 

4. BL si vážím, budu se jimi zaobírati nadále, nejsem ani hnidopich, ani  {...} já mám hormony v pořádku.

 

5. Ztohoven občas zhlédnu, ale ne zrovna pravidelně. Jsou jiné servery, kterým se vyplatí věnovat čas, s odlišnou úrovní.

 

6. Děkuji za doporučení literatury. Děkuji za zájem. Děkuji za čas, který jste mi věnoval.

 Přeji zdraví   {...}

 Od: t.peceny@volny.cz
 Komu: {...}

 Pokud Vám schází informace o tom, kdo dvojčata shodil a potřeboval z američanů dostat další peníze na zbrojení,  najděte si je.

      Viděl jsem je a považuji právě ty za ošklivou manipulaci. O tom, že teroristi (= agresivní idioti) z těch končin Země a z těch (typicky ošklivých) koutů ideologie zabíjejí lidi ve velkém kvůli svým ideologicko-politicko-mocenským zájmům, mám dost zpráv z různých pramenů. (I když zcela nepomíjím souvislosti J. F. Kennedy - ~Marilyn Monroe - CIA, atd. A to, že George Bush byl snad šéfem CIA; tak, jako Putin byl snad šéfem KGB.)

      Vzpomínám si, jak kolegové, kteří se vraceli v sedmdesátých a osmdesátých letech z USA, shodně líčili, jak mají Američani pocit, že je v zmáhání komunistické pitomosti => zločinnosti a agresivity nechala Evropa ve štychu a jen si zatím vylepšovala svou životní úroveň; zatímco oni na tu studenou válku těžce dopláceli, i tou svou životní úrovní. Přesto je ani nenapadlo, že by v tom snad měli přestat a po vzoru např. Francie podporovat Brežněva atd., věcně i ideologicky. Vážím si jich, stejně jako prezident Klaus i dříve prezident Masaryk (také prezident Beneš začal se svým úsilím zachránit naši republiku právě tam), zejména i pro ten jejich idealismus (který je tak v rozporu s tou propagandisticky rozšiřovanou fámou, že se nestarají o nic jiného, než prostřednictvím peněz všichni o svůj osobní prospěch; s tím idealizmem měli i průšvih - prohibici, typickou ukázku, kam vedou taková sociálně inženýrská řešení; prosím nevykládejte mi v té souvislosti propagandu, že právě kvůli těm důsledkům ji zavedli; to byl pohled z doby, kdy už běžela a ty důsledky už ukazovaly, kam to vede.). Viz i knihy v legraci třeba P.G. Wodehouse (The Small Bachelor - Malý pán na ženění) a vážně Miroslava Holuba.

 

      Jestli jste o tom ještě neslyšel {...}, podívejte se na

http://www.novinky.cz/clanek/134758-petice-zada-klause-o-milost-pro-skupinu-ztohoven.html ; já těm klukům moc fandím, považuji je za moderní české dadaisty. Doufám že prezident odpoví, že se jako obvykle bude případem zabývat až po soudním projednání; líbilo by se mi pěkně to uvést tím souzením na pozornost veřejnosti - o to jste usiloval {...} jinou formou i Vy.

Osobně si myslím, že pět titulů u jména vůbec nezaručuje slušný rozhled,

já taky; snad jsem se Vám zmínil o tom DrSc.

      Mám ale zkušenosti s tím, když lidem, zejména ženám, dojdou argumenty: začnou hlásat stanovisko, že se tím nechtějí (či nemohou) zabývat (a tím se, typicky nelogicky, přidávají právě k takovým, které jste odsoudil {...}).

 {...}     S tím nadtitulem, který hodně změnil smysl Vašeho článku, s Vámi cítím  {...}

           Tomáš Pečený

 From:  {...}

To: t.peceny@volny.cz
Subject: RE:

Vážený pane Pečený!

 

 Velmi mne mrzí, že jste si ne zcela pozorně přečetl mou odpověď a z toho vystaly další rozpory.

 

1. Četl jste špatně, skutečně jsem měl {...} na mysli protrahované napětí, ostatně budiž, protahované by při dobré vůli šlo použít.

 

2. O agresivních idiotech jste psal ne ve zcela jasných souvislostech.Souhlasím, proč ne.

 

3. 11.9.jsem měl {...} také strach, že začne III.světová. Dnes jsem však jinde. A Vy jste snad poslední čtenář BL, který si váží USA za 11.9. v jakýchkoli souvislostech. Pokud Vám schází informace o tom, kdo dvojčata shodil a potřeboval z američanů dostat další peníze na zbrojení,

 najděte si je.

4. Poučení postupným vývojem je jiný termín, než jaký jste původně použil. Ovšem stejně ho neberu, protože dnes se hraje o čas.

 {...}.

Názory si tříbím jinak, než písmem.  {...}

 

5. O  {...} jsem já nenapsal {...} ani slovo.To je dovětek páně Čulíka.Měli jsme spolu soukromou písemnou diskusi a toto co uveřejnil, byla  {...} a pan Čulík se rozhodl část mého mailu zveřejnit jako příspěvek. Pokud nevěříte,mohu Vám přeposlat původní mail  {...}.

 

6. Opět jste špatně četl- nepsal {...} jsem, že sleduji ČT, nýbrž, že zprávy sleduji na TVpouze pro srovnání a zábavu. K tomu nemám co dodat.

 

7. Co znamená moje  {...}, není podstatné, pokud máte dojem, že neoplývám deseti tituly, tak vězte, že školu jsem mohl {...} studovat až po sametu (zřejmě pro moji proříznutou - ústa:-))). Osobně si myslím, že pět titulů u jména vůbec nezaručuje slušný rozhled, ikdyž nemohu říci, že si vzdělání nevážím. Naopak. Dál už jsem  {...}.

 

8. Nechápu, proč jsem Vás zaujal {...}, proč by Vám mělo vadit, že sleduji ČT, ikdyby to byla pracda atd.atd. Dělá to dnes a denně  nejméně 5 milionů našich občanů. Tak to řekněte jim, že dělají chybu!?!

 

9. O mém sebehodnocení nevíte vůbec nic, tak bych Vám  {...}, kdybyste nechal mé sebehodnocení žít.

 

S díky a pozdravem  {...}
______________________________________________________________
 Od: t.peceny@volny.cz
 Komu: {...}  Předmět: RE:

Dobrý den {...},

       vidím, že na Vás manipulátoři pracovali opravdu profesionálně.

    Ti agresivní idioti, kteří napadli naši republiku, se dají stručně shrnout pod pojem 'soudruzi (die Parteigenossen) ze strany NSDAP' , to je zhruba 'Nazional sozialistische deutsche arbeite Partei', tedy Národně socialistická německá strana práce. Komunistická propaganda je označuje za pravicové a zneužívá přitom zavedený zkrácený termín 'nacisti', z nějž není na první pohled vidět, o co jde.

      Za agresivní idioty považuji i ty, kdo unesou letadlo a zabijí sebe, stovky cestujících a tisíce pracujících v mrakodrapu. Nebo ty, kteří se omotají řetězem náloží trhavin a odpálí v tržnici, plné maminek s dětmi. A ty, kdo použijí bojový plyn k řešení národnostního sporu, navíc proti lidem svého vlastního státu (nejste doufám popírač {...} holocaustu jako Ahmadinežád; a sledoval {...} jste, snad i v Britských listech, informace o Saddámovi a 'chemickém Ali' či 'Uli' a dalších členech té jejich totalitní strany, snad BAAS). Za agresivní idioty považuji i ty "politické činitele", kteří s oblibou používali o městech a vesnicích (Coventry, Lidice) termín 'Ausradieren' (vygumovat). Co Vám mám ještě o agresivitě idiotů povídat dál?

     Když jsem byl malý chlapeček, to mi byly asi 3 nebo 4 roky, měl jsem kamarádku ze sousedství, Evičku Gumplovou; trošku se na ni ještě pamatuji. Její jméno je také na štítku v synagoze. Představte si čtyřletou holčičku, jak se dusí kyanovodíkem, spolu se svými rodiči a plnou halou dalších.

     S tím (snad čtu dobře) protahovaným napětím ve vztazích: O mezilidských jsem Vám napsal. O mezistátních jsem se zmínil v tom článku http://www.blisty.cz/art/36063.html . Myslíte si že s Hitlerem bylo dobře jednat v rukavičkách? O důsledcích jsem tu už napsal. A rychlé řešení právě ti Vámi tolik nenávidění vedoucí činitelé USA nezvolili ani po té otřesné provokaci. Když jsem ten hořící a padající mrakodrap v televizi viděl, hodně jsem se bál, že svou sílu použijí snad atomovkou na Bagdád, když se jim navíc Saddám posmíval, jak jsou slabí. Ale neudělali to. Za to si jich vážím, zrovna tak, jako za jejich účast při vzniku naší republiky i za jejich vojenské spojenectví během druhé světové války a odmítnutí Mnichova. Takové nepoužití síly ovšem má své důsledky, které se zase dají propagandisticky zneužívat: tím že Saddáma (a teď Ahmadinežáda) nezničili bleskově, se ovšem "mezinárodní napětí protahuje". (Ahmadinežáda pokud vím i pozvali k diskusi na univerzitu!)

       Ten argument o poučení postupným vývojem nechápete nebo nechcete pochopit? Jak se vztahují ty Vaše jiné povinnosti k nezbytnosti, orientovat se jako občan {...} v důležitých věcech, abyste k jejich řešení mohl {...} správně přispět ve volbách? (Když se tolik angažujete {...}?!)

       K tomu sebehodnocení Vaší odolnosti proti manipulaci si prosím přečtěte ještě jednou první modrý odstavec v mém dopisu. Tuhle řeč jsem slyšel už mnohokrát; i od lidí, kteří v jiných oborech prokazují značnou schopnost duševní práce; zejména i od vynikajícího vědce, DrSc., klasika vědeckého oboru. A to ještě vidím, že se díváte na ČT; radši už to tu ani nebudu dál teď rozebírat. Tomu odpovídá i Vaše potřeba rychlého preventivního řešení těch nejzávažnějších problémů lidstva; říká Vám něco slovo 'Endlösung', tedy 'konečné řešení'?

     (Nevím, co znamená Váš titul {...})

{...}  

Dobrý večer,

 

vážím si Vaší obšírné odpovědi, i času, který jste mi věnoval. Avšak nesouhlasím s Vámi. Přímou demokracii nepovažuji za "matení", ostatně švýcarský model v praxi se mi velmi zamlouvá. Dále nerozumím, koho jste myslel těmi agresivními idioty?

 

Vy snad souhlasíte s bilaterální smlouvou s USA- proti EU?

Víte, já se domnívám, že s Vaším názorem "evolučního" pokusu-omylu by se naše děti nemusely dočkat plné dospělosti.

 

A mimochodem - nejsem levičák, jsem člověk. Lidi neposuzuji (ani podle sebe), ale vytvářím si k nim vztah výhradně dle jejich vlastností , chování a jednání. A proti manipulaci jsem osobně hodně imunní. Jednak jsem dost  {...}, na reklamy "vypínám", nereaguji, ani podle nich nejednám. Ba naopak - nátlaku jakéhokoli ražení s chutí odolám, TV zprávy sleduji jen pro zábavu a srovnání.

 

Ještě k TGM- neomylný také nebyl a moc by mne zajímalo, jak by se vyjádřil dnes o kolébce demokracie, v níž se cítil lépe, než doma. Zkuste si to představit. Já myslím, že on by tu Vaši teorii pokusu-omylu rozcupoval velmi rychle, třeba s použitím připodobnění k rodině, jako vy. Ovšem zmínil by se třeba o důsledcích protrahovaného napětí ve vztazích(?).

Omlouvám se, píši velmi rychle, možná ne tak uspořádaně. Mám ještě nějaké povinnosti a maily stejně nic neřešíme. Mám raději diskuse z oka do oka.

 

Přeji Vám hezký večer, nejen dnešní, hodně zdravíčka a možná se ještě "potkáme" na BL. S úctou {...}  

Komu{...} Dobrý den {...}

    prosím zamyslete se nad tím, podle koho člověk nejspíš posuzuje ty druhé.

Přísahal bych, že to Vaše vidění naší společnosti podle všech těch přívlastků je právě produkt manipulace.

    Manipulace existuje, i v demokratické společnosti. Snad ani není jiný způsob, jak tu věc omezovat na neškodnou míru, než postupnou výchovou lidí k odpovědnějšímu používání demokracie, tak, jak učil TGM.

 

   Já mám ještě od prezidenta Beneše převzatý a zažitý názor: ona demokracie (ta naše, parlamentní) má opravdu všechny ty vady, které se jí vyčítají; jenže jakýkoliv jiný režim, o němž se uvažovalo (i kterýkoliv jiný vyzkoušený) má ty chyby také, ale v nesrovnatelně větší míře a kromě nich i četné další, také smrtelné. Mám to původně z Benešovy Demokracie dnes a zítra.

   V té souvislosti jsem upozorňoval své přátele a kolegy i některé další lidi:

- Je velmi snadné podlehnout pocitům, že 'jinde je to lepší než doma' a také 'jako kvalifikovaný myslící člověk jsem proti nějaké propagandě imunní' a propaganda to bohatě využívá.

- Je potřebí vyhledávat i jiné zdroje informací o konkrétních hospodářských jevech než je Česká televize (... a volební projevy lídrů ...); dnes totiž zejména Internet.

   "Upřesňující" přívlastky, které k pojmu demokracie znám, mne nabádají k opatrnosti: 'lidová demokracie' se podle totáčového vtipu vztahovala k demokracii tak, jako 'rozlité mléko' k mléku.

    Horší je to teď s 'přímou demokracií'; chystám se o ní veřejně zmínit tímhle textem (první odstavec proto, že obsahuje definici použitého pojmu a odkaz na zdůvodnění):

     Mnoho lidí stále překvapuje, že prvotní na komunizmu a nacizmu není jejich zločinnost, ale jejich pitomost: levičácký (=důsledně levicový tj. upřednostňující regulaci institucemi nadřazenými lidem, zejména státem, před jejich svobodným rozhodováním) systém nemůže nikdy fungovat, viz číslované poznámky na konci http://www.blisty.cz/art/36063.html ; pro jeho udržení aspoň nějaký čas se teprve opravdu musí násilí (i válečné) používat. A podle mého názoru založeného na celoživotní zkušenosti: čím více levicovosti (nad určitou malou míru), tím hůře pro všechny členy společnosti.

 

    Matení lidí pojmem 'přímá demokracie' má stejné kořeny jako matení levičáctvím a je to propagandisticky stejně svůdné: něco podobného může dobře fungovat v rodině, kde jsou lidé v neustálém kontaktu a tím mají o sobě soustavně dost informací (a mj. i z toho vyplývající důvěru). Na tu rodinu (původně malou tlupu) jsme vyvinuti, proto právě ta překvapující svůdnost levičácké propagandy, přestože rozumové argumenty hovoří jasně: ta propaganda zneužívá právě ty mechanizmy vytvořené evolucí k fungování té malé skupiny; to jsou i city. Ty se dají v daleko větším celku, jímž je třeba stát, profesionálně snadno zneužívat. Výsledek s levičáctvím jsme už zažili dvakrát; té 'přímé demokracie' zatím naštěstí ještě ne. Že si takové zneužívání nedají ve větší míře líbit Švýcaři, je spíš lokální zvláštnost daná jejich historickým vývojem a možná nepříliš velkými celky tak řízenými; Švýcaři mají ostatně svérázné jasno i v jiných věcech, třeba v postoji k EU.

     Pokusy o hurá-řešení společenských problémů vždycky skončily horami mrtvol a zničením hospodářství celých kontinentů. K tomu, aby bylo možno řešení úspěšně sociálně inženýrsky naplánovat, by bylo potřebí předpovědět všechny hlavní "vedlejší efekty". To ale prakticky (a nejspíš ani teoreticky) nejde. Proto je podle mne potřebí se poučit z přírody, která si na to našla evoluční řešení: postupné malé změny metodou pokus - omyl. K tomu je potřebí svoboda, na tom se jistě shodneme. A jde (snad nám oběma) o to, jak ji co nejlépe uplatňovat.

  V tom citovaném článku je i můj názor na ten radar; co udělá špatná příprava na napadení agresivními idioty jsem zažil. A to ještě nebyly žádné atomovky a sariny a mezikontinentální střely. Máte vůbec aspoň trochu představu, o co vlastně jde? Nenásilná cesta může být účinná, když proti Vám stojí odpůrce, který má aspoň nějaké zábrany a na vlastní oči Vás vidí (Gándhí - Angličani); jinak je to jen cesta k hromadné ošklivé sebevraždě nás i všeho živého.

   Kdybyste snad studoval{...}  ten článek podrobněji: na jednom místě v něm požaduji posouzení renomovaným ekonomem. Od té doby se ukázalo, že není tak docela obecně zřejmé, kterého ekonoma k tomu přizvat; proto i v té věci bych teď spíš doporučoval obstarávat si vlastní informace z první ruky, např. od cizinců v kempu

     To moje kategorické (mělo být spíš legračně stručné) vyjádření o poučených Češích je vyjádření  naděje; kdyby se nesplnila, budeme tu věc muset rozebírat detailněji. 

Od{...}

  Máte však snad recept na

  uskutečnitelný způsob prosazení změn fugování společnosti, ve které se

 soustředila moc do rukou sobeckých, paranoidních, prolhaných a

 nenažraných individuí - manipulátorů, který by nebyl {...}?

  S pozdravem, {...}