From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, September 26, 2012 4:15 AM
To: přírodovědec2; Martin Soukup
Subject: IZIP, kruhyobilí

 

Nazdar přírodovědče2 a Martine,

    prosím vás oba, abyste se podívali na to, co dělám kolem IZIP.  Přírodovědče2 , Tebe se týká hodně ten můj nepodařený pokus návrhu pro generálního ředitele IZIP. Proto jsem Ti včera (vlastně už předevčírem) zavolal ten klíčový údaj o skutečné ceně systému IZIP pro každého klienta. Byl bys tam šel, kdyby Tě pan ředitel pozval?

    Hlavně Martine, ale přírodovědci2  jsem snad ten Tvůj odkaz na příslušnou stránku o kruzích v obilí poslal. Nepamatuji se, jestli jsme při tom uvažovali možnost použití padákových kluzáků. Já jsem si teď totiž uvědomil, že to položené obilí by asi stačilo na start motorového typu; na Rané mne překvapilo, jak malý hluk ty motory s tlačnou vrtulí dělají. Takže ta "mimozemská" záhada má i takovéhle pozemské řešení.

    Zdraví a pohodu,

        Tom

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, July 04, 2012 7:40 AM
To:
Martin Soukup
Subject: RE: Ovládání

 

Nazdar Martine,

     o věcném základu takového tématu je těžko vynést konkrétní soud. Pramen (Cibulka, viz i v */) se opakovaně pokouší získat pozornost za každou cenu. Levičácká PRopaganda, jejímž je významným reprezentantem, soustavně používá k rozvracení důvěry ve společnosti i takovou mnohost lživých nebo aspoň seriozně neověřitelných tvrzení a klamavých náznaků, že jejich ověřování by zabralo člověku všechen čas (**/).

      Proto Tě prosím podobně jako důchodce1: zveřejněme na těch mých stránkách jen to, na potřebě zveřejnění čeho se shodneme. V tom smyslu ten Tvůj dopis pro zveřejnění také upravuji,

      Dík,

           Tom

 


From: Martin Soukup
Sent: Monday, July 02, 2012 7:53 PM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: Ovládání

 

Ahoj Tomáši..

 

Co si o tom myslíš?

 

{odkaz na Cibulkovy vize o ohrožení světové demokracie spiknutím velmocí k ovládnutí světa prostřednictvím řízení chování lidí na dálku}

 

děkuji za tvůj názor

 

Martin

 


{Toto cestou děkuju Martinovi i za ten odkaz na  www.ac24.cz , ten pramen jsem neznal.

    Tomu duchovnímu jsem napsal (s kopií Martinovi)

přeposílám Vám jako duchovnímu Unitářů jednu výměnu dopisů, kterou se také chystám zveřejnit v rubrice korespondence Názory jiných lidí na těch svých stránkách. Posílám Vám ji pro zajímavost – Martin je jediný člověk, který se po sametovce zřekl slibného a dobře vydělávajícího postavení pro své společenské přesvědčení a kterého znám osobně. A také proto, že projevil přání být ve spojení s někým z Unitářů a spojovat další lidi v úsilí o lepší společnost. (Na Martinovi nechávám šíření k těm dalším lidem, které zřejmě v takových věcech oslovuje, výslovně mu přitom doporučuji {...}.) S Martinem jsme si povídali o mé oblíbené knize Sommerset Maugham: The razor's edge – Na ostří nože. Autorských a patentových práv se týká také zveřejněná korespondence s profesorem Ulbrichem .

a

   Ten článek reagující na Mooreheada ještě pořád nemám ("nejsou lidi"), Martina by asi zajímal; ještě že jste tenkrát mou reakci v Unitářských listech zveřejnili sami.

; tímto mu děkuji za odpověď. S tím článkem váhám asi ještě z jednoho důvodu: uvádím v něm sexuální poklesek hlasatele potřeby takového naprostého společenského přerodu v souvislosti s tím, co hlásá; a to, že jsem si předtím, než jsem se o tom poklesku dozvěděl, říkal o tom hlasateli, že 'je vadnej'. To by byl podpásový argument, kdyby to jeho hlásání nebylo právě o morálce. To jsem si uvědomil včera nad Formanovým filmem 'Lid versus Larry Flint', v němž je na závěr zdůrazněno i, že jeden hlasitý bojovník za sexuální morálku byl pak (od?)souzen za finanční delikt. Tohle se týká politických úvah se slovy 'výběr kandidátů' v odkazu výsledek referenda a u slova 'právníci' a trochu i u slov 'ochránit děti' v článku jak zacházet s trhem a jinak v článku u sv. Václava 17. listopadu 2010 u slova 'prudérní'.

     Martina jsem poprosil, aby si přečetl můj článek jak jsem sežral PR propagandu,

          Tomáš Pečený    19.2.12}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, February 15, 2012 12:41 PM
To:
Martin Soukup
Subject: RE: Toť zajímavý článek:-)

 

Nazdar Martine,

     dík, i za ty další odkazy. Ten článek je o tom, čehož pokračování jsem napsal i Tobě. Teď musím dělat do práce, ale co nejdřív využiju Tvou laskavou nabídku zveřejnění, pak to tam budeš i Ty mít přehledně. Teď jen stručně: Psal jsem řadě lidí, i těm Pirátům

 '

    dovoluji si Vás upozornit na druhou asi polovinu svého článku (nejen) piráti (teď Tobě dodávám, že na celý ten článek, mj. od slov 'kolem protestů'  a  hodně u slova 'únor') a na odstavec se slovy 'lidové veto' článku Smířlivější pohled na referendum. To  'lidové veto' se mi líbí. Ten 'tržní komunizmus' ukazuje extrapolací, co by podle mne bylo zapotřebí, kdyby se měla zachovat anonymita Internetu. Sice by neměl tu zásadní chybu, o které je otázka všem levicovým , ale byl by ovšem zase totalitní.

'

. Nad to by se hodil i obvyklý nadtitul 'Ukázalo se, že byly i odpovědí na článek Štěpán Kotrba: "Ten systém je mrtev, ale ještě o tom neví" '.

     Zdraví a pohodu,

          Tom

 


From: Martin Soukup
Sent: Wednesday, February 15, 2012 11:51 AM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: Toť zajímavý článek:-)

 

http://blisty.cz/art/62286.html


{hláška kontroly antivirem, i v předchozích}


From: Martin Soukup
Sent: Wednesday, February 15, 2012 10:51 AM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: Maugham - další dílo

 

{...}


From: Martin Soukup
Sent: Wednesday, February 15, 2012 10:49 AM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: Na ostří nože

 

{...}


From: Martin Soukup
Sent: Wednesday, February 15, 2012 12:50 AM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: RE: anonymita Internetu; 'tržní komunizmus'?

 

Ahoj, ještě jednou..

 

Pokud budeš chtít z tohoto mého dopisu a tak i z dopisů následujících cokoliv zveřejnit, učiň tak. Máš k tomu moje svolení, pod jednou podmínkou Nebude nic vytečkováno z těla příspěvku a text bude uveden "tak jak je“ i s mým plným jménem „Martin Soukup“ Přeji si to tak, protože si za svým slovem naplno stojím a jsem si vědom všeho, co je schopno způsobit. U mě autocenzura funguje. Text je promyšlený celek a žádná část by neměla být vytrhávána z kontextu ostatních částí. Ztratil by svou sílu a smysl. Co se Unitářů týká, už dlouho se zabývám otázkou zapojit se nějakým způsobem do jejich hnutí. Zatím jsem ale neměl pádný důvod tak učinit. Za předání ti jen poděkuji. Ale na oplátku bych rád věděl, komu konkrétně byl můj text předán. Rád bych dostál tomu, že mám ve svém životě také spojovat lidi, co by se jinak nepotkali. Vím, že jsou mé ideály mnohdy přehnané, ale od toho to jsou ideály. Vím také, že tu už mnohé bylo. Ale pořád si říkám, že to má cenu to zkoušet a věřit, že tentokrát lidstvo už dostatečně dospělo, nebo už je dostatečně rozzlobené, aby situace převibrovala skokově do další fáze vývoje.

 

Co se mé "politiky" v textu týká, měl sem na mysli „současnou politickou scénu" ne politiku jako takovou, teď když to čtu, cítím, že to z textu nevyplývá.

Co se médií týká, mám na mysli veřejnoprávní televizi, rozhlas, tisk, ale i komerční televize a ostatní média, která jsou poplatná systému – nadvládě korporací, diktátu peněz, zlatého telete, zkorumpovaných politiků a lobbistů. A prosím tě Tomáši, nevěř těmto médiím, hledej svou pravdu o věcech, co tě zajímají na stránkách svobodného internetu. A neboj, jsou poznat. Před rokem ještě média "pouze zamlčovala", nyní už neohroženě lžou.

 

Moc se těším na jaro a na naše setkání na zemi i ve vzduchu. Budu se aktivně snažit neztratit ani kapičku ze svého oceánu optimismu a dobré nálady, budu se snažit dál rozdávat ho lidem, co upadají, vzdávají to a nebo se už dlouho snaží  vymanit ze své zovčilosti.

 

S tmavomodrou oblohou Martin

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, February 14, 2012 11:11 PM
To:
Martin Soukup
Subject: RE: anonymita Internetu; 'tržní komunizmus'?

 

Nazdar Martine,

     prosím Tě, s oslovováním si vrásky nedělejme, o tom je na Rané a vůbec mezi lidmi od vlastnoručního a vlastnonožního pohybu jasno.

     Tvým krásným vizím fandím pocitem také, na těch mých stránkách bys našel dost o prospěchu společnosti z toho, že lidi dělají pro druhé s radostí. Mně jde o to, aby to šlo nejen v případě, že v malé skupině (rodině, rodu, přátelích z ulice, domu, vesnice nebo sportovního oddílu) každý dělá pro ostatní vlastnoručně a osobní péčí, ale aby to šlo co možná i ve velkém společenství, kde se využívá moderní technika a výroba. Ten Tvůj ideální systém byl už mnohokrát takhle vysněn, ale jeho uskutečnění má zásadní překážku (které jsem se pokusil tou ilustrující technickou úvahou v jiné souvislosti o 'tržním komunizmu' vyhnout): nedá se v něm zjistit, co se vlastně má vyrábět; to je smysl otázky všem levicovým. A podle mne se v něm nedá zabránit ani ohrožení všeho těmi vyčuranými, kteří se přes zvířecí stadium moc daleko nedostali (viz i krach hippies a jejich nebojování proti zlu až do extrému, kdy nechali znásilňovat ženy ze svého společenství): na to je potřebí nějaká organizace (to ostatně pro tu výrobu a distribuci taky), tedy politika, kterou Ty považuješ za nehodnou zájmu. Viz výsledek referenda u slov 'svinstvo'; mám tam i o vyloučení role politických stran. A pro dobrou (podle "mne" tedy demokratickou) politiku jsou potřebí i informace, hromadné, tedy i média, viz tam zejména odstavec se slovem 'mediokracii'. O vlastenectví a jeho významu pro to, aby vše fungovalo co nejblíže tomu ideálu, píšu mj. v textu o o loyalitě, týká se ho i korespondence s p. Beerem, i s odkazem o '20 bodech' zahraničního sdružení. Jeho nedostatku odpovídá pocit 'To víte, u nás! Tady je lepší se na všechno vykašlat.'. I o tom svobodném Internetu, ale svobodě a anonymitě činů po Internetu mám články, ty poslední. Doufám, že se Tvůj optimizmus 'ty se Tomáši neboj' naplní realizovatelně tak, jak se všude pro lepší podmínky života i mezilidských vztahů osvědčil, viz o trhu u slova 'samoopravovací' .

      Rád bych tuhle naši výměnu dopisů zprostředkoval {unitářskému duchovnímu i} řadě dalších lidí. Prosím Tě proto znovu o svolení ji vyvěsit, možná anonymizovanou jako 'navijákář2' (prosím zapiš v tom případě do kopie toho svého dopisu i svou představu co mám vytečkovat, já toho pak nejspíš vytečkuju víc) a s vynecháním adres těch lidí, kterým jsi svůj dopis poslal, nejlépe s tím, že i ty lidi poprosíme o účast v té veřejné diskusi. A k těm technickým podrobnostem z toho mého dopisu Tě prosím o potvrzení těch byrokratických potíží, o kterých vím od 'navijákáře 1'; asi uhodneš, kdo to je.

      Dík Ti za to osobní vyznání, těším se až se znovu uvidíme i až budeš zase tak pečlivě vytahovat choulostivého 'dědu Toma',

      zdraví a pohodu,

          Tom

 


From: Martin Soukup

Sent: Tuesday, February 14, 2012 5:51 PM
To: 'Tomas.peceny' a 3 další lidé

Cc: 12 dalších lidí
Subject: RE: anonymita Internetu; 'tržní komunizmus'?

 

Ahoj Tomáši,

 

(používám toto oslovení místo zažitého, protože Vás pane doktore zahrnuji do naší létající tlupy volnomyšlenkářů a přijde mi to nějak lidštější a upřímnější.)

 

Podrobně jsem prostudoval a probádal spleť pavučinek, týkajících se důvodu vašeho psaní o současném stavu. Nacházím v něm spoustu otázek. A jak to bývá, v jádru otázky je zakleta i odpověď na ní. Takže se omlouvám za následující delší úvod, ale myslím že vysvětluje podstatu mého pohledu na věc.

 

Já, jakožto bytost svázaná zdánlivě se svým Egem, se snažím pochopit většinu svých otázek pomocí práce s podvědomím. Bez Ega. Od ranného dětství jsem šel vlastní cestou. Ať už ve škole, mezi kamarády, vždy sem si chtěl dělat to, co jsem cítil, že chci a co mi podmínky umožňovaly. Mnohdy jsem šel i za hranici možností, daných podmínkami. Říkalo se o mě, že mám problém s autoritami. Až později mi došlo, že autority mají problém se mnou. Pociťovaly hlubokou frustraci z nenaplnění svojí potřeby uznání a jejich ješitnost se obracela proti mě. Rodiče mě však svým láskyplným andělským přístupem vedli ke svobodě, k lásce k bližnímu a k soucitu. Jsou to lidé, kteří svým životem ovlivňovali mimo mne i stovky jiných, alespoň na chvíli jim dávali ochutnat pocitu svobody a štěstí v té mizerné době, kterou si lidé v naší krásné zemi připravili. Otec, jako malíř a architekt, ve svých obrazech a instalacích, máma, coby tanečnice, ve svých představeních, m.j. o Palachovi a Peer Gyntovi. A taky za to patřičně trpěli. Na trápení se s politikou ale nebylo v naší domácnosti místo. Žilo se svobodně spíš pocitově, vždycky se o všem mluvilo tak, jak se cítilo a taky se vysvětlovalo, že to, či ono, by nemělo zaznít třeba před „kovanou“ třídní učitelkou.

 

Nejsem vlastenec. Proč? Na co? Mám být hrdý na něco, co mi nepřísluší? Na dílo příslušníků mého kmene? Možná, ale proč víc, než na dílo ostatních moudrých a šikovných tohoto světa? Na svůj jazyk? Proč líp najdu společnou řeč a pohodu ve společném bytí s člověkem, který nerozumí mojí řeči, ani angličtině, němčině, ruštině a italštině, v které sem doufal, že jsou bránami k lidem? Lidé líp rozumí činům a podvědomé čistotě srdce, o kterou se snažím. Nejsem ani věřící v religiozním smyslu slova. Proč? Mám věřit v Krista, místo toho, abych věřil v jeho myšlenky a poselství? V to, co žil a ukazoval lidem, kteří byli slepí? Snažil se všemožně ukázat cestu, už nevěděl jak dál, tak se nechal ukřižovat, abychom pochopili, že nemáme vzývat jeho, ale máme nastoupit cestu čistoty. Proto ty zázraky. On sám byl člověk, jako my, a chtěl nám ukázat, že i my, jsme schopni toho, co on. Mám věřit v Alláha, Krišnu, Jehovu. Jahveho nebo Jakoukoli jinou osobu, pod jejíž vlajkou lidé prolévali krev svých bližních? Nejsem ani hrdý na to, že jsem běloch. Každá lidská bytost bez ohledu na barvu kůže má svou moudrost a pravdu. Jinak sem hluboce věřící v sílu života, lásky, chcete-li v kosmickou bytost, která prostupuje vším. Vesmírem i zrnkem písku. Psem i jeho blechou. Jinak si nedokážu vysvětlit celý ten záměr, možnost kolektivního myšlení, prožívání, principů chování a reakcí na podněty.

 

Od tohoto názoru na „svět, život a tak vůbec“ se odvíjí i můj pohled na současnou situaci. Já tuhle revoluci cítím v sobě už dávno. Podvědomě se na ní připravuji, abych obstál sám před sebou. A abych byl nápomocen i lidem kolem mě. Snažím se dávat lidem křídla. To je moje poslání. Co se podnikání týká...byl sem úspěšným podnikatelem, v závěru své činnosti sem měl kolem 120000 měsíčně. Přeprodával sem počítače, komplexní zařízení firem a služby v oblasti internetové bezpečnosti. A v tuhle, pro dnešní společnost, nejzářivější dobu svojí "kariéry“ sem si uvědomil, že se z mého života vytratil lidský rozměr. Zmizelo uvědomění si své lidskosti, komunikace  s lidmi se odvíjela od telefonátů s dodavateli a od handrkování se o faktury po splatnosti. Jediné, co mě drželo mezi lidmi byl můj dětský horolezecký oddíl. Ukazoval sem dětem krásy přírody, učil sem je, že skálu nemůžeš pokořit, ale že příroda ti musí dovolit dosáhnout cíle. Učil sem je pracovat s jejich strachem, aby si jej uvědomovali objektivně, aby je nesvazoval a neparalyzoval. Snažil sem se jim vštípit i to, že principy, které zažívají při překonávání nástrah skály, jsou totožné s principy v jejich životě. Teď si uvědomuji, že sem i jim „dával křídla“. Učil sem je svobodě a vytrvalosti v jejich konání. Pochopil sem, v krizových situacích v horách, že manipulovat se dá jen s jednotlivci a skupinami, které mají strach, nebo jsou nespokojené. Zděsil sem se toho a vztáhnul si tyto principy na společnost. Tohle moje prozření vedlo k tomu, že se, napůl z legrace, nazývám „sociálním mastodontem“. Opustil sem své podnikání, zrušil dodavatelsko-odběratelské vztahy odjel na dva měsíce „ na zkušenou“ do Iránu a Pakistánu potkávat lidi v jejich chudobě ale i moudrosti a bohatství ducha. Dobrovolně sem se stal nemajetným, a v současné době si vydělávám pouze na svůj provoz. Nijak netrpím tím, že jsem „jen navijákař“ že mám ve srovnání s lidmi kolem mě mizerný příjem. Žiju šťastně mezi lidmi, mezi kterými chci žít. Dělám to, co jsem si vždycky přál. Dávám lidem křídla, sám létám a pomáhám k tomu i ostatním. Fyzicky i přeneseně. Mimo to dělám lektora zážitkových akcí pro firmy, učím lyžovat malé caparty v lyžařské školičce a to mě naplňuje. Poučení se z minulosti, konání (bytí – chcete-li) v přítomnosti a pohlížení na budoucnost bezestrachu.

 

A teď to hlavní. Jeden z důvodů mého šťastného života vidím v tom, že jsem apolitický člověk. Absolutně sem vypráskal politiku a politiky ze svého života. Jako 2011 let nepochopený Ježíš sem si vypráskal ze svého „chrámu mysli“ Televizní noviny, Televizi jako sdělovací prostředek, rozhlasové zprávy a tisk. Rozsévají cíleně mezi lidmi nespokojenost, strach o vlastní existenci, o existenci blízkých, taky strach o pohodlí a nadbytek, ve kterém žijeme, lžou a podněcují špatnou náladu. Dělají nás ovladatelnými ovcemi. Jako barometr společnosti sleduji náladu a informace svých blízkých, konkrétní zdroje na svobodném internetu. To jsou moje noviny. Je pravda, že v poslední době vzrostla moje poptávka po informacích, „cože se to tu na naší Zemi  vlastně děje“. Sleduji nadcházející přerod společnosti s očekáváním a otázkou, jak mohu být nápomocen. A je mi jasné, že mě bude třeba. Ale nebudu muset nic měnit. Budu dál poctivě vykonávat svojí činnost tak, jak cítím. Budu dál dávat lidem křídla, ať už doslova, nebo obrazně. Budu se dál snažit žít a jednat v souladu s přírodou, se svým svědomím a pro dobro lidí. Když bude z čeho volit, půjdu i k volbám. Dosud sem k nim programově nechodil a nebo volil „Zelené“. Jen doufám, že systém změníme tak, že se nebudou volit strany, ale moudří lidé. Nechceme dluhy? Tak zrušme jejich příčinu – peníze. To je ten princip. Reinženýring. Chápu, že je to zatím nepředstavitelné, ale může to tak být. Jak obrazně, tak doslova.

 

A ty se Tomáši neboj, že v roce 89 pracně získaná „svoboda“ ti bude vzata. Na světě je možné ještě krásnější a spokojenější „společenské zřízení“ než demokracie, kapitalistický komunizmus, nebo cokoli jiného (nedej bože anarchie;-) . Je to zřízení bez názvu, bez politiků, bez placených špiček.. Je to zřízení bez měn a států, postavené na lidskosti, solidaritě pocitu uspokojení z práce pro sebe a celek. Ano, trochu to zavání komunizmem, ale není to postaveno na třídním boji..na jakémkoli boji. Musí být postaveno na přirozené touze lidí něco pro společnost dělat, smysluplně a s láskou, možná s určitou hrdostí na to, co dokážu (jsem silný, tak makám v kamenolomu :-) A od toho se odvíjí i to, že nějaký autorský zákon bude k ničemu. Umělec, a to vím z vlastní zkušenosti, tvoří z vnitřní potřeby, z přetlaku, protože si prostě nemůže pomoci. Stejně jako vědec, bádá a objevuje pro to dobrodružství a pokrok. Tak by i "politik" měl dbát o blaho lidí a nemít za to žádná privilegia. Proč myslíš, že jsou zaměstnání, jako „vědec“, „ umělec“, „hasič“ a dalších milión tak mizerně placená? Někde sem četl, že fotbalista má 300tisíc za čutání do meruny, zatímco hasič má méně než 30tis za záchranu lidského života a výtvorů lidských. Protože bez lásky ke svému poslání se nedá ta která činnost dělat. Hasič bude hasičem i za míň, protože to chce dělat. Proč mu teda platit víc? Tak proto. Ano, je mezi náma spoustu tupců a lenochů, co by nejradši nedělali nic. Ale je jen otázkou času, kdy by je tlak společnosti a jejich vlastní nuda donutila k akci. A když ne? Jsou jen kapkou v moři, systém neohrozí. Prostě umřou. Bídně zdechnou na přejedení, uležení a uklikání se na Fejsbůku :-)

 

Vím, že se mnou spousta lidí nebude souhlasit, ale je mi to jedno. Oni můj život neřídí. Já ve svém ideálu už žiji, pracuju na sobě i na svém okolí, dělám, co mám rád a jsem i v této pro někoho pohnuté době šťastný.

Dokonalost je nuda, ale cesta k ní je dobrodružstvím života.

 

S modrou oblohou Martin Soukup

 

P.S.: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/233

 


Tady viz dopis mj. Dr. Valachovi  February 13, 2012 10:40 PM