{K té problematice se vztahuje i text v podčárníku odkazu výchova, vzdělání a propaganda u slova 'kšeftů',

       Tomáš Pečený 2.5.10}

 

> -----Original Message-----

> From: Tomas Peceny

> Sent: Saturday, December 12, 2009 11:53 AM

> To: 'infolist@zeleni.cz'

> Subject: Strana zelenych - odhlaseni

>

> Pokud se chcete odhlasit z odberu newsletteru odeslete prosim tuto zpravu.

>

> Pane Liško,

>    už jsem Vám psal, že jsem připraven s Vámi nebo s někým z Vašich lidí

> diskutovat i prostřednictvím Internetu, a to tak, že zareagujete na něco

> z mé stránky www.volny.cz/tpeceny/politika . Jednostrannou masáž Vašimi

> představami si nepřeji a tímto ji odhlašuji definitivně a s tím, že příští

> takový pokus "odměním" zařazením Vašeho jména a Vašich internetových adres

> do filtrů nevyžádané a vyhazované pošty,

>    RNDr. Tomáš Pečený

 

====================================================================================================


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, September 01, 2009 5:16 PM
To: 'Ondřej Liška'
Subject: RE: Změňme klima v české politice

 

Dobrý den pane Liško,

     mé názory jsou hodně důkladně popsány na stránce www.volny.cz/tpeceny ; ekologistické ideologii ani alarmům o nadměrné korupci rozhodně nefandím, i když právě k Vašim některým praktickým postupům mám blíž.  K tomu návrhu, který jste mi (nejspíš hromadně) poslal, má doufám hodně co říci moje odpověď paní Dr. Šiklové . Prosím Vás, kdybyste mi psal znovu, seznamte se dřív s těmi uvedenými prameny a reagujte na ně konkrétně.

     S úctou,

          RNDr. Tomáš Pečený

 


From: Ondřej Liška [mailto:oliska@zeleni.cz]
Sent: Tuesday, September 01, 2009 1:47 PM
To: t.peceny@volny.cz
Subject: Změňme klima v české politice

 

Dobrý den,

dovoluji se na Vás obrátit tímto dopisem a nechci Vás obtěžovat zbytečnými slovy. Chci Vám pouze sdělit, že Strana zelených je tady a že je zralejší, poučenější a jednotnější než kdy dříve. A že stojíme o Váš hlas v podzimních volbách. V minulých týdnech o nás nebylo příliš slyšet. Věnovali jsme se vnitřní obnově a přípravě do voleb. A povedlo se to. Zelení táhnou za jeden provaz, do voleb jdeme se zajímavými kandidáty a kandidátkami, podporou uznávaných osobností jako Václav Havel a moderním zeleným programem.

Možná jste stejně jako my znechuceni otráveným klimatem v české politice. Nevzdáváme se a chceme jej změnit. Nejsme bláhoví a víme, že taková změna není možná ze dne na den, ba dokonce ani během jednoho volebního období. Ale to není důvod k tomu, abychom rezignovali na obranu veřejného zájmu, životního prostředí, na rozvoj vzdělávání a kultury, udržitelné ekonomiky a na podporu občanské společnosti. Dokážeme to ale jen spolu s Vámi.

Možná jste nás volili v předchozích volbách. Je nám líto, pokud jsme Vás něčím zklamali. Protože však věříme, že politika zaměřená na kvalitu života má smysl, obracíme se na Vás znovu.

Uvědomujeme si, jak se dnešní politika vzdálila lidem. Ta propast je strašlivá. Politici naslouchají víc lobbistům než občanům. My, zelení, máme pevné kořeny v občanské společnosti a vytkli jsme si za cíl tuto propast překlenovat. Proto s Vámi nechceme hovořit jen před volbami, ale kontinuálně po celou dobu. Jak?

Chceme, aby naše politika byla vytvářena a realizována v dialogu s Vámi. Nabízíme Vám možnost spojit se s námi jednoduše a přímo. Rádi bychom Vás nejvýše jednou týdně informovali o naší práci a stejně tak stojíme o Váš názor. Napište nám email s tím, co Vám samotným v české politice schází nebo co Vy sami si myslíte, že by se mělo změnit třeba v místě, kde žijete. A pokud sami chcete podle svých možností přispět ke změně klimatu v české politice, můžete tak učinit prostřednictvím stránek www.zmenmeklima.cz. Budete-li o to stát, spojíme se s Vámi.

Nejsme tu pro Vás jen kvůli volbám. Jsme tu především kvůli přesvědčení, že naše země i tato planeta potřebuje rozumnou a odpovědnou politiku jako sůl. Pokud si to myslíte také, podpořte nás. Třeba i svou účastí na “Festivalu pro změnu klimatu”, který pořádáme tuto neděli v Praze na Kampě.

Děkuji za Váš čas a přeji vše dobré,

Ondřej Liška
úřadující předseda SZ
Facebook: Změňme klima | Ondřej Liška