{Americké informační centrum poslalo jako odpověď tyto dva odkazy:

FBI - Public Corruption a

State Integrity Investigation overview: 50 States and no winners.

V nich vidím zprávy o soudně prokázaných případech korupce a pojednání o účelu a metodice včetně konstatování, že je potřebí součinnost konkrétních lidí, tedy opravdu oznamovat pociťované náznaky požadavku na úplatek předem, tak, aby takový trestný čin mohl být dokázán. Žádný souhrnný průzkum názorů veřejnosti o rozsahu korupce v jednotlivých státech USA. Ptal jsem se i spolužáka, který v USA žil; ten také o žádném souhrnném průzkumu názorů veřejnosti o rozsahu korupce, pořádaném centrálními úřady, neví.

    Tomáš Pečený  30.6.14}


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Monday, March 31, 2014 6:48 PM
To: 'acprague@state.gov'
Subject: průzkumy pověsti

 

Dobrý den,

    podle telefonické domluvy Vám posílám ten dotaz mailem (a vyvěšuji ho na svých stránkách jako základ pro zveřejnění 'informací od amerického informačního centra') :

Ústředí Evropské Unie ("Brusel") organizuje a zveřejňuje průzkumy pověsti ("přílohy" Anti-Corruption report) v jednotlivých členských státech, které hodně negativně hodnotím v textu jsme národ Švejků?! . Prosím Vás, dělají či dělaly tohle federální instituce USA ke svým členským státům? A jak se k tomu stavějí tamější instituce na ochranu hospodářské soutěže? 

     Kdybyste měli i obdobnou informaci o Kanadě a nebo Austrálii, pošlete mi ji prosím také.

     Prosím, abych směl Vaši odpověď k tomu dotazu 'informace od  amerického informačního centra' připojit a zveřejnit.

     Děkuji Vám,

          RNDr. Tomáš Pečený