{Paní Mgr. Jahodářová mi na telefonický dotaz odpověděla, že ten mail nedostala. (Nedostal jsem žádné upozornění že nebyl doručen, např. odmítnut jako spam. Taková věc se mi při tisících odeslaných mailů ještě nikdy nestala.)

   Sdělila mi, že podnět, který vzešel z kontroly Ministerstva zdravotnictví, šetří policie; a že to šetření doposud není uzavřeno a teď v té věci neprobíhá žádné soudní řízení. A že souhlasí se zveřejněním.

   Tímto paní magistře Jahodářové znovu děkuji. Paní magistro, kdybyste viděla tuto stránku, podívejte se prosím i k odkazu o IZIP do mého článku Nezačíná to už naostro?! Lidé bděte!. Dík.

      Tomáš Pečený 20. 2.14}


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, February 04, 2014 1:02 PM
To: 'radomira.jahodarova@vzp.cz'
Subject: soud v souvislosti s IZIP?

 

Dobrý den paní magistro,

     na svých stránkách se snažím orientovat v politické situaci a přinášet jako novinář ověřené informace. Snažím se i o využívání IZIP mými lékaři a vyjadřuji přesvědčení, že je ta služba užitečná všem klientům VZP i českému zdravotnictví jako celku. V té souvislosti jsem v médiích viděl pořady, které na těch stránkách komentuji jako zavádějící. Nedávno jsem tak také slyšel, že je vedeno soudní jednání proti IZIP či v té věci proti VZP. Ministerstvo zdravotnictví mi na dotaz 'U kterého soudu a pod jakým číslem jednacím to řízení ... probíhá?' odpovědělo 'Ministerstvo zdravotnictví nevystupuje coby účastník v jakémkoli řízení u některého soudu, kde by se projednávala problematika společnosti IZIP. Ohledně řízení týkajícího se VZP se, prosím, obraťte přímo na VZP či přímo na Policii ČR. MZ neposkytuje informace z trestního řízení či spisů orgánů činných v trestním řízení.'.

     Prosím Vás, probíhá opravdu takové soudní řízení? Pokud ano, u kterého soudu a pod jakým číslem jednacím?

Chtěl bych o tom jednání referovat na těch svých stránkách obdobně, jako o soudu s dřívějším ministrem obrany MUDr. Bartákem.

     Prosím Vás také o souhlas k zveřejnění Vaší odpovědi (v rubrice Názory jiných lidí, nejspíš s označením 'Všeobecná zdravotní pojišťovna').

     Děkuji Vám,

          RNDr. Tomáš Pečený