k "demoliční hypotéze"

reakce na propagandu článkem "Půdorys pravdy o 11. září"

 

Tomáš Pečený

 

   Toho 11.září se mi měla vrátit letadlem manželka ze zahraničí. Pustil jsem si televizi a vidím hořící mrakodrap; říkám si: ti Američani budou tak dlouho točit katastrofické filmy, až si tím malováním čerta na zeď takovou katastrofu přivolají. Ale to už jsem slyšel skoro pláč v dobře známém hlasu seriozního analytika, který o té katastrofě referoval, a došlo mi, že je to doopravdy. První, co mne jako fyzika napadlo, byly záběry ze staveb mrakodrapů, začínající ocelovou kostrou; a tedy, že ten mrakodrap to vydržet nemůže. Pak už jsem jen smutně koukal na to, jak se ta moje předpověď naplňovala; takže já jsem také jeden z těch, kteří podle bodu 7/ toho článku "bez rozumného důvodu" věděli dopředu, že se ten mrakodrap zřítí. Hledat jediné vysvětlení přítomnosti mikroskopických kousíčků železa z trupu a motorů letadla, které naplno narazí do stavby z oceli a výplní stavebních materiálů, v použití termitu podle bodu 6/ snad ani nepotřebuje komentář. A o tom, jak se chová ocelová konstrukce i jednopatrové stavby při požáru, se můžete podívat na vzdělávací pořad České televize Port v dílu Požár ve Veselí 2011 od 6:30 minuty.

   V "rozboru" v tom článku je na první pohled hrubá chyba i v bodě 2/. Ta ocel je vahou stavby nad ní silně namáhána, takže při ohřátí na teplotu, kdy byť i jen trochu změkne, se dá ta těžká část nad ní do pohybu, který už nic zastavit nemůže. To bylo vidět i v té televizi: mrakodrap se začal hroutit v místě požáru po nárazu letadla tam, kde byla zřejmě teplota požáru nejvyšší a pak už destrukce pokračovala dál tak, jak jsem předpokládal: ta nižší patra se rozpadala jako domečky z karet, drcena jako obrovskou palicí nárazem té hmoty nad ní. Také bod 3/ je tam technicky nesmyslný: k žádnému praktickému zbrzdění toho pohybu není dostatečná síla. Náraz na zem pak dokončil celou zkázu.

   Věcnou úroveň toho "rozboru" ukazuje i bod 5/, kde se o termitu píše jako o trhavině.

   Dovedu si také těžko představit organizaci té prý plánované demolice: na minuty přesně odpálení, právě v místě, kde to letadlo narazilo; to už nefungovaly výtahy, které by byly mohly ty lidi ještě zachránit; a v té situaci že tam organizátoři té demolice mezi těmi zoufalými lidmi vnášeli ty potřebné desítky a spíš stovky kilogramů trhavin nebo termitu?  A jak se odtamtud pak ti organizátoři – nosiči dostali? To byli všechno sebevrazi přesvědčení vládou USA, že je to jejich vlastenecká povinnost?? Žádný odstřel nebo zasvícení žhnoucího termitu nebylo v té televizi vidět. Viz v odkazu bojovníci za mír předchozího článku o socializmu.

   Dobře vím, jak vypadají záběry demolic bloků staveb nebo továrních komínů. Tenkrát k té televizi jsem přišel až po nárazu letadla, viděl jsem už jen ten požár a díval jsem se pak celou dobu až do zhroucení toho mrakodrapu. Zhroucení bylo jasně důsledkem toho požáru, nebyl vidět ani náznak něčeho podobného těm záběrům začátku demolic.

   Levičácká propaganda je, jak víme, stejně jako celé to levičáctví, prolhané prohnilé svinstvo.

Počet přístupů na tuto stránku: