{Vidím, že nám nezbývá než se zkoušet přeorientovat od Windows na ten Linux, nejspíš na jeho distribuci Ubuntu.

     Tomáš Pečený    19.6.13}


From: Czech Customer Service [mailto:CNTUS.PRSL.EU.CZ.CS.ARV.BRN.CS.T01.CUS.00.EM@css.one.microsoft.com]
Sent: Monday, June 10, 2013 1:55 PM
To: tomas.peceny
Subject: RE: SRX1208072057ID - důchodci - zůstat u Windows XP nebo se orientovat na Linux?

 

Vážený pane Pečený,
děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické centrum společnosti Microsoft.

Microsoft od 8. dubna 2014 neplánuje žádnou formu podpory, ani placené. Doporučuji tedy přejít na vyšší verzi systému Windows.

Pokud máte další dotazy, neváhejte se na nás prosím obrátit.
S pozdravem a přáním krásného dne

Dominik Pokora

Microsoft s.r.o.
Zákaznické centrum
BB Centrum, budova Alpha
Vyskočilova 1461/2a
140 00  Praha 4

Tel.: + 420 841 300 300
Fax: + 420 543 550 342
E-mail:
czinfo@microsoft.com
Web:
http://support.microsoft.com

Chat: http://support.microsoft.com/contactus/cu_sc_selector_chat/cs?ws=support

Společnost Microsoft poskytuje všem svým zákazníkům unikátní službu technické podpory online a to zdarma! Technickou podporu on-line najdete na adrese: http://support.microsoft.com/?ln=cs  

Stránky obsahují triky, které zpříjemní a zjednoduší Vaši práci se softwarem společnosti Microsoft. Získáte tisíce rad a návodů na řešení různých potíží s konkrétním softwarem.

Máte připomínky, či podněty ke společnosti Microsoft? Nenechávejte si je pro sebe. Napište nám, co bychom mohli zlepšit na adrese: http://www.microsoft.cz/podnety/register.aspx

Poznámka: Výše uvedené informace jsou pouze informativní a mohou podléhat změnám.
Microsoft neodpovídá za případnou škodu, která Vám může vzniknout v souvislosti s užitím těchto informací.

Společnost Microsoft doporučuje svým zákazníkům navštívit internetovou stránku
www.microsoft.com/cze/security/protect a provést jednoduché kroky pro zvýšení bezpečnosti počítače.


{Vím i o instituci, která moc potřebuje nadále používat Windows XP, protože denně využívá starý interfejs za asi 1 000 000 Kč, který v nových počítačích nejde použít.

     Tomáš Pečený     9.6.13}


From: Tomas Peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Sunday, June 09, 2013 9:31 AM
To: 'czinfo@microsoft.com'
Subject: důchodci - zůstat u Windows XP nebo se orientovat na Linux?

 

Dobrý den,

     problém můj a mé ženy: Budeme moci ještě dlouho zůstat u Windows XP nebo se máme orientovat na Linux?

Jsme důchodci a máme dobře fungující Pentia III a IV (s rychlejšími procesory a doplněnou pamětí). Používáme Office 2003 a řadu dalších programů, mj. televizních, a současný stav nám zcela vyhovuje, mj. tím, že ty počítače jsou dostatečně tiché a rozměrem se nám vejdou do nábytku. Do těch našich počítačů nelze nainstalovat vyšší verze Windows, protože nejdou už dál doplňovat o paměť. Jako důchodci už nehodláme věnovat peníze na celkovou obměnu toho hardware, ale uvítali bychom další podporu těch Windows XP a Office 2003, tím spíš, že AVG pokud vím plánuje ochranu Windows XP i po dubnu 2014. Za tu další podporu v dosavadním rozsahu jsme připraveni přiměřeně platit.

     Ten problém má jistě spousta lidí po celém světě (takže by cena té prodloužené podpory mohla být přijatelná i pro nás). O takových obecných problémech píšu na svých stránkách, pokud možno přímo zveřejňováním korespondence. K té veřejné korespondenci přidávám teď i tento dotaz a prosím o odpověď a souhlas k jejímu zveřejnění.

     Děkuji Vám,

         RNDr. Tomáš Pečený

 

 

Následující text uveřejňuji 9.6.13:


(Snad prostřednictvím info-linky jsem jim před časem navrhl opravu zobrazování v Internet Exploreru při změně zvětšení, kterou jsem potřeboval pro začátek svého textu o socializmu, a další aktualizace tu věc napravily. Pravděpodobnost, že poslechli právě to moje upozornění, je zanedbatelná, ale nikoliv nulová.) Sem, a nikoliv na nějaké fórum, umísťuji ty zápisky pro ilustraci k tomu, o čem jsem psal k cenám panu řediteli Ladwigovi a v souvislosti s inovacemi a autorskými právy v článku */ .

     Tomáš Pečený     5.2.13}

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moje odpověď na průzkum 3.2.13 s otázkou zhruba 'co byste Microsoftu navrhl?' po tom, co jsem označil úroveň odpovídajícího a smysluplnost a užitečnost jeho odpovědi na můj dotaz o Outlook 2003 za vynikající a na volbu, jestli bych doporučil Microsoft svým známým jsem odpověděl ve smyslu 'rozhodně ne!':

 

    Navázat na to, že Microsoft rozhodující měrou přispěl k dnešnímu všestrannému používání počítačů i řadovými lidmi a zavedl tím určité standardy a zvyklosti. Snažit se ten stav využívat a dále rozvíjet, tedy co nejméně rušit ty zavedené zvyklosti a své programové prostředky vyvíjet a zlepšovat co nejdéle, nejspíš s tím, že by se za jejich další rozvíjení (hlavně jejich bezpečnosti) platilo.

    Mezi lidmi už dávno převládá mínění, že hlavním důvodem přechodu na nové systémy (Vista, Windows 7 a 8) je snaha Microsoftu využívat skoro monopolní postavení, přirozeně vzniklé tou zásadní inovací s všestranným používáním počítačů, teď už hlavně pro zisk Microsoftu. Že totiž uživatelům ty novinky přinášejí víc potíží než užitku, mj. znemožňují použití dostatečně fungujících dosavadních počítačů. Uvítal bych nabídku další podpory Windows XP, Office 2003, Windows Mobile 6 a Visual Studia 6 za každoroční poplatek. (Tedy nechat tu věc rozhodovat nás uživatele tržně.)

 

    Tomáš Pečený

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moje odpověď na nějaký průzkum 5.5.10:

 

The Windows XP fulfills all my needs and all needs of my company. Using new tools or

systems spends much time. I recommend you to continue supporting the Windows XP system

for a long time yet and concentrating a part of your effort to its small improvements, without

introducing new possibilities (slowly closed windows etc.)

 

     Tomáš Pečený