From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Thursday, April 02, 2009 3:01 PM
To: 'Alena Lesnjak'
Subject: RE: poznámka k hlasování (...)

 

Dobrý den,

    děkuji Vám za odpověď; ale na stránkách Barack Obama je 44. prezident USA - podaří se mu vyvést "svou" zemi z krize? | YouGov Panel České republiky a Hlavní stránka | YouGov Panel České republiky vidím dnes, že nebyly 'Apríl' a čtu na nich pořád něco jiného, než jak rozumím Vaší odpovědi.

    Připomíná mi to snahu obrátit přistižené a/nebo vyvrácené propagandistické výroky v žert, že to byla jen taková legrace a o nic vlastně nešlo. To by byl standardní postup PR a propagandistické demagogie; setkal jsem se s tím často třeba i u toho vědce, o němž píšu v článku o socializmu, po tom co nenávistně osočoval systém, v němž žijeme a jeho významné představitele, i mne; když totiž měl pak podat nějaké věcné potvrzení.

    Jsem přesvědčen, že Vaše forma popularizace přímé demokracie je současně ukázkou toho, jak by v naší republice fungovala právě manipulace tou přímou demokracií. To nemůže ovšem zviklat ani případná úprava té příslušné otázky.

    Dovedu si ale představit, že by taková popularizace mohla lidi správně vychovávat právě veřejnou diskusí na téma té manipulace u každé své otázky.

    Omlouvám se ze za použitou formu citace o prezidentu Obamovi (podle akademického zvyku odkazovat jen holým příjmením). Přiměřeně zdvořile jsem tu neměl vynechávat označení jeho státnické funkce, snad nejvýznamnější na celém světě.

     RNDr. Tomáš Pečený

=============================================================================================


From: Alena Lesnjak [mailto:Alena.Lesnjak@yougov.at]
Sen
t: Wednesday, April 01, 2009 11:01 AM
To: Tomas.peceny
Subject: AW: poznámka k hlasování (opravena chyba v odkazu)

 

Vážený pane,

 

děkujeme Vám za příspěvek. Jak se můžete dočíst na našich stránkách, krátké ankety nejsou reprezentativní, jsou pouze pro zábavu. Anketu ale o tuto možnost doplníme.

Případné další dotazy Vám rádi zodpovíme.

 

S pozdravem

Alena Lesnjak

 

 

Mag. Alena Lesnjak

 


Primoschgasse 3, A-9020 Klagenfurt
T +43 463 908088 54 | F  +43 463 3875-112

alena.lesnjak@yougov.cz

www.yougov.com

 


Von: Tomas.peceny [t.peceny@volny.cz]
Gesendet: Mittwoch, 1. April 2009 09:45
An: alena.lesnjak@yougovpanel.cz
Betreff: poznámka k hlasování (opravena chyba v odkazu)

Ten odkaz na stránku mých názorů je správně www.volny.cz/tpeceny/politika.

    Dík,

        RNDr. Tomáš Pečený

     

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, April 01, 2009 9:28 AM
To: 'alena.lesnjak@yougovpanel.cz'
Subject: poznámka k hlasování

 

Dobrý den,

   právě jsem se zaregistroval k účasti na internetovém hlasování - diskusních skupinách YouGov. Ale hned na prvních otázkách ohledně Obamy a řešení krize vidím, že ty otázky jsou manipulativní a nebudu na ně odpovídat: vůbec nepřipouštějí tu, podle mne jedině správnou, odpověď, že Obama tu krizi svými populistickými aktivitami ještě dále a hodně zhorší. To je ve shodě s mými názory na stránce {...}, které obsahují mj. odsudek pokusů o přímou demokracii teď u nás v České republice, zejména odkazem výsledek referenda článku o socializmu a dalším odkazem z něj.

   I Vaši případnou odpověď zveřejním v rubrice Názory jiných lidí.

      RNDr. Tomáš Pečený