http://www.uvn.cz/index.php?option=com_contact&view=contact&id=25%3Akardiologicke-oddleni&catid=78%3Akontakty-interni-klinika&Itemid=998&lang=cs

28.1.11

Pro MUDr. Ilju Kotíka: - Jak vychováváte své podřízené Vy?!

Dobrý den pane primáři,

     opravdu vychováváte lékaře, i ty své podřízené, tak špatně a máte zorganizováno jejich doplňkové vzdělání tak špatně, že je kvůli tomu musíte de facto vybízet k emigraci?!

     Dovoluji si Vás upozornit na konstatování 'Žádná odpověď je také odpověď' z úvodu té rubriky Názory jiných lidí, kam vyvěšuji tyto dopisy. A na to, že se to konstatování vztahuje i na dotaz Vašemu VIP pacientovi prezidentu Havlovi o tom, nakolik jeho informace, na jejichž základě hodně odsoudil vývoj v Česku po sametové revoluci, pocházely z tisku s cizími vlastníky. I na počet čtenářů těch mých názorů, počitadly mj. pod základním textem o socializmu, který považuji za své občanské krédo a v němž u řetězce 'vědc' charakterizuji postoj řady vzdělaných lidí k našemu současnému životu.

     Děkuji Vám i jménem čtenářů,

          RNDr. Tomáš Pečený

 

=================================================================================

 

http://www.uvn.cz/index.php?option=com_contact&view=contact&id=25%3Akardiologicke-oddleni&catid=78%3Akontakty-interni-klinika&Itemid=998&lang=cs

14.1.11

Pro MUDr. Ilju Kotíka: systém vzdělávání lékařů a současná hromadná akce jejich odborářů

 

Dobrý den pane doktore,

     viděl jsem Vaše vystoupení v Šípově televizním pořadu. V něm přišla řeč i na oprávněnost těch odborářských požadavků. Pokud jsem Vám dobře rozuměl, uznáváte za oprávněnou tu část argumentů pro tu akci, která viní naši republiku z nedostatečného systému doplňkového vzdělávání lékařů.

     Na své stránce se snažím vyznat i v politických poměrech u nás a shromažďuji vyjádření odborníků k jednotlivým záležitostem. (Pardon: sám se přitom nevyjadřuji jazykem hodným Hradu a mám tam pro to i odůvodnění.) V článku odborářští vyžírkové a výhledy těch, kdo je poslechnou jsem sepsal svůj pohled na tu hromadnou akci, i s toho zmíněného hlediska. Informace, kterou jsem přitom dostal od své odborné lékařky a od svého spolužáka lékaře, říká o tom vzdělávání něco jiného.

     Prosím Vás, do jaké míry je za to vzdělávání zodpovědná ta Česká lékařská komora? Můžete mým čtenářům uvést kvantitativní porovnání nebo aspoň konkrétní příklady proti tomu, jak je to u nás a 'v Německu' u těch slov popsáno v tom článku?

     Ty odpovědi vyvěšuji na té stránce v rubrice korespondence Názory jiných lidí.

     Děkuji Vám i jménem čtenářů,

          RNDr. Tomáš Pečený