Ekologistova propaganda líčením války

reakce na článek Proč Izrael útočí na Gazu?

 

Tomáš Pečený

 

Ekologista Dolejší v tom článku předvádí (typicky PR, jen jako mimo to, o čem článek hlavně jedná) jednu z variant propagandy bojovníků za mír , podle níž se válka vede kvůli volebním výsledkům. Jaksi při tom nestojí za zmínku, že Izraelci žijí ve stálém nebezpečí života, když na jejich území dopadají rakety útočníků Hamásu, vystřelované z toho dobývaného území. Víme, že sama palestinská vláda si nedokáže s těmi hamáskými útočníky poradit a tak je ten stav nepřekonatelnou překážkou rozumné dohody mezi těmi státy tak, jak o to právě ti teroristé usilují. O tom píšu v obdobných souvislostech i v dalších svých textech.

(To, co v nich píšu o těch pro-náckovských "bojovnících za mír", ovšem neznamená, že jsem proti opravdovému úsilí o zabezpečení stabilních mírových vztahů, jak o něj mj. kdysi usiloval tehdejší československý ministr zahraničí E. Beneš a tak, jak ho dojednávají státníci např. smlouvami o omezení výzbroje.)

Porovnejme si zase příslušnou část obsahu toho Dolejšího článku s těmi Goebbelsovými "hlubokými obavami z dalšího vývoje" v jeho projevu Was will eigentlich Amerika ( Co vlastně chce Amerika ) i s tím líčením druhé světové války v tom komunistickém usnesení .