Volbu prezidenta USA nevítám

reakce na články Další mnichovská kapitulace ,  Observer: Spojené státy pozastavují protiraketovou obranu ve střední Evropě a Tak to si Obama za rámeček nedá…

Tomáš Pečený

 

    Můj předchozí článek o socializmu ukazuje, proč. Bojím se nereálnosti Obamových slibů i důsledku víry lidí v ně a důsledku pokusů o jejich splnění, který může postihnout celý svět snad ještě hůř, než současný důsledek politiky Clintonovy, viz v komentářích mého článku o socializmu a v korespondenci souhlas jen s obsahem7.

    A také vlastně ze sobeckého hlediska občanů EU i České republiky: už se začíná pochybovat o tom, jestli ten radar budou Amíci opravdu ochotni zaplatit. Takže nám naši levicoví političtí bossové způsobili k těm obrovským výdajům, které už zavinili, ještě další miliardy Kč za drahé vojenské zařízení, až se ukáže, že se bez něj neobejdeme. Jsem zvědav, jak to pak bude EU platit, i s tou raketovou základnou, a jestli raději v tom atomovém a plynovém ohrožení nezůstane i s námi tak, jako to zlajdačila Francie a socialistické tehdejší Rusko – Sovětský Svaz - před druhou světovou válkou. Až bude potřebí platit, opadne v Evropě nadšení z té volby velmi rychle.

    Těch věcí se tu týká i odkaz o pohledu na referenda u slova 'domnívá'.

 

    Ale už jsem viděl zprávy, že Američani začínají chápat, o co jde. A potvrzuje mi to přesvědčení, že společnost tak (moc?) respektující svobodu si správnou cestu najde. Nerad bych se dožil naplnění totáčového vtipu "vize" pro r. 2000 s 'městským sovětem New Yorku'.