Začátkem ledna 2011 mi řekl:

     Stoprocentně jisté není nikdy nic. Za pravděpodobnější nepříjemnost považuji, že by ten fond patřičně nevydělával. I centrální banka dělá někdy chybná rozhodnutí; například za Tošovského ten prodej části zlata ze státní rezervy, o kterém víte od toho druhého poradce: to zlato by dnes mělo cenu o asi 27 miliard Kč větší.

          Tomáš Pečený, 31.1.11

{Původně jsem se to dozvěděl, kromě jiných věcí, od svého spolužáka {20} (on s takovýmto zveřejněním souhlasí) a pokud vím, byly o tom informace i v médiích.  Když to přepočítám stejně jako na konci textu o socializmu a v odkazech odtamtud, vyjde, že to rozhodnutí ČNB stálo každého z nás včetně kojenců asi 2700 Kč.

          Tomáš Pečený, 31.1.11}

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

From: Tomas Peceny

Sent: December 31, 2010 8:30
To:

BCc: {...},{...}
Subject: článeček

přílohy: Máme se bát vytunelování penzijních fondů?  , šablona bankovní poradce 2 i pro toho druhého

 

Dobrý den pánové poradci,

    tu "novinařinu" na svých stránkách beru vážně a snažím se pro to využívat zvyky z odborného publikování; i z vědeckého, s kterým jsem přišel do styku hlavně pasivně.

    Prosím Vás oba, abyste mi zoponovali článeček 'Máme se bát vytunelování penzijních fondů?' , který se také chystám k politickým názorům na té stránce vyvěsit; teď Vám ho posílám v příloze.

    Zejména toho z Vás dvou, s kterým jsme se včera v rozhovoru k té věci dostali, prosím i o konkrétní příklad některého toho úpadku, v tom článečku zmíněného. Toho druhého z Vás by mohlo zajímat, že vidím i na základě porovnávání vývoje cen různých akcií, jak můj laický nápad s tlumením hospodářských výkyvů nebyl dobře. O tom mám aktualizovanou tu poznámku 'laický pohled' (odkaz slovem 'zatím' v textu o socializmu).

    Ta Vaše vyjádření zamýšlím zveřejnit jako obvykle s utajením identity Vás jako zdrojů, tak jako při posudku statistika a některých dalších  odborníků, v rubrice Názory jiných lidí.

    (Dnešní datum sice není vhodné na vážná sdělení či životní rozhodnutí, ale nejde o žert, ten bych si nedovolil k lidem, kteří spravují moje úspory resp. bankovní účet.)

 

    Děkuji Vám oběma, PF 2011

        RNDr. Tomáš Pečený