{Žádná odpověď je také odpověď. Vidíte, s jakým materiálem tu máme co činit. Dobře si to pamatujme!

 

    Viz i jak jsem sežral PR propagandu .

    O účincích Svěrákovy 'kulturní fronty' při tom televizním puči mi tenkrát řekl přírodovědec o svém vědeckém pracovišti: 'Tady je taková atmosféra, že se bojím říct, co si o tom myslím.'; vzpomeňte na 'Národní frontu' při vzniku totáče a pak její úlohu maskování totáče "pluralitou politických stran".

     RNDr. Tomáš Pečený       28.12.11, 7.1.12 a 10.2.13}

 

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, December 29, 2010 6:12 PM
To: 'b.kovarikova@iol.cz'
Subject:
vzkaz pro pana Zdeňka Svěráka

 

Dobrý den paní Kovaříková,

     prosím Vás předejte panu Svěrákovi následující dopis:

 

Dobrý den pane Svěráku,

     mám k Vám stejný dotaz, jako k panu Dražnému z akce inventura demokracie, a upozorňuji i Vás na ten článek u sv. Václava 17. listopadu 2010; zejména na jeho podčárník, který má doufám k těm akcím nápravy hodně co říci. Byl bych rád, kdybyste tento dopis ukázali také dalším signatářům otevřeného dopisu politikům.

     Prosím Vás dejte čtenářům mých stránek odkaz, kde lze najít dobrou informaci o tom německém modelu volby televizní rady, který požadujete v tom otevřeném dopisu. (Může to být v horším případě i v některém světovém jazyku, to je okruhu čtenářů mých stránek přiměřené a také bych to nejspíš okomentoval česky.)

 

    V té souvislosti by i Vás mohlo zajímat, že já mám také závažné výhrady k práci některých médií v Česku (*/, **/) a donedávna určitě také České televize a uvažuji o možnostech nápravy, v posledním odstavci článku o volnosti u slova 'mediokracii'. Nejsem si jist, že by další signatáři toho otevřeného dopisu přijali s nadšením ten námět o dobrovolnosti placení veřejnoprávních médií, viz i konec článku ***/ u slova 'kulturní'.

 

      Mám závažnou námitku i k Vašemu filmu Kolja: uráží mne scéna, kdy vyšetřovatelé StB zvonějí klíči při sametovce, která do té protičesky šovinistické PRopagandy dokonale zapadá. Přitom estébáci, o kterých se to vědělo, byli v té době nápadně zticha a neukazovali se, protože si nemohli být jisti, jestli všechny jejich oběti ještě pořád sedí ve vězení, a moc snadno by  mohli přijít k pár fackám; tak jako mladí náckové z Hitlerjugend  v květnu 1945. Vím o chování konkrétní spolupracovnice StB.

 

    Tento dopis zařadím do zveřejňované korespondence Názory jiných lidí a rád bych tam umístil i Vaši odpověď.

 

    Děkuji Vám,

         RNDr. Tomáš Pečený