Odkaz na (mj.) tento článek jsem poslal 6.1.09 Mgr. Dolejšímu z redakce Britských listů; 4.6.11 upozorňuji i Dr. Čulíka a také p. Čiháka.

k demokracii v EU a k obhajobě našich státních a národních zájmů ekologisty

reakce na články ČR nemůže přežít bez vazeb na ostatní evropské země ,  S Klausem na Hradě ČR kritický přístup k Lisabonské smlouvě neobhájí a Der Spiegel: Pozdvižení nad českým prezidentem: Tajně odposlouchával europoslance

 

Tomáš Pečený

 

   Zásadně nesouhlasím s tím, že bychom demokracii a pravidla spolužití ve společenství, jehož jsme členy, měli vyhandlovat za nějakou propagaci České republiky. Doufám, že ani Dr. Čulík to tak nemyslel. O významu EU pro neválčení v Evropě jsem napsal v článku o pitomosti socializmu a o radaru v Brdech (k němu je v Britských listech odkaz zde) blízko textu "Někteří autoři přeceňují význam EU". O přístupu prezidenta Klause jsem tam psal blízko textu "česko-německé deklarace" a v odkazu výsledek referenda blízko obou výskytů slova "Československa". Svůj názor na ta pravidla spolužití jsem popsal i v poznámce k Lisabonské smlouvě .

   K té přátelskosti, o níž tak hezky píše Dr. Čulík: Nejen viz stránka dánské poslankyně z té poznámky k Lisabonské smlouvě , ale viz i http://www.novinky.cz/clanek/156797-video-gumovy-sarkozy-pri-veceri-zapalil-prezidenta-klause.html : 'V tu chvíli se Sarkozyho, který navenek vehementně obhajuje Klause jako toho správného vůdce Evropy, otáže italský premiér Silvio Berlusconi: „Nicolasi, říkám si, jestli je to dobrý nápad, svěřit jim Evropu?“ Sarkozy na to odvětí. „Ale mně přijde sympatický, na Cikána... !"'.

   Hitler s Goebbelsem dobře věděli, proč nepoužívat termín 'Tschechei' ale 'Böhmen', nejen k  pokusu o rozeštvávání 'Böhmen' a 'Mähren'!

   Podle mého názoru i v Gumácích je rozdíl dělat si takovou legraci z vlastních politiků a z politiků jiného státu. I je-li to ukázka, jak si francouzský satirik a francouzská média představují v rámci EU úroveň přístupu k státníkovi pocházejícímu z jiné země EU, nelíbí se mi to také.

   A jsou i další informace: k té "zdvořilostní návštěvě" europoslanců u českého prezidenta, popisované na té stránce dánské poslankyně, se teď vyjadřuje i německý tisk článkem Eklat um tschechischen Präsidenten , na nějž je v BL ten odkaz. Tu záležitost bych shrnul asi takhle: Ti europoslanci pod záminkou zdvořilostní návštěvy nutili buranským nátlakem českého prezidenta k povolnosti s omezováním demokracie v EU; a když prezident uveřejnil zápis toho jejich jednání s ním, označili to za tajné odposlouchávání, pokračují v tom tónu i veřejně a přidal se k nim zase i francouzský prezident. Prosím porovnejte si to s textem v okolí kousků textu 'buran' a 'dvojí tvář' v tom mém článku o pitomosti socializmu. Ještě že máme prezidenta, který si nenechá bez patřičné odpovědi rozkazovat od bojovníka s policií z pařížských ulic. Levičáctví má jak víme obě tyhle podoby.

 

   Jak je to s přístupem "naší" levice k našim národním a státním zájmům, dokládám v tom článku podrobně; i o jejím postoji k dřívější naší státní reprezentaci, jmenovitě k prezidentům Masarykovi a Benešovi. Pohled na prezidenta Klause i z jiného hlediska než mého, a to i hluboce promyšleným porovnáním jeho úrovně s prezidentem Masarykem, cituji v článečku přísaha loyality . Postoje k presidentu Klausovi se týká i korespondence  **/ a úvodní poznámka v ní; k motivům počínání těch ekologistů i jiných levičáků viz v té poznámce u slova 'revolucionáře'.  Svůj názor na souvislost pavědy a levičácké propagandy zhoubných pokusů organizace společnosti a na potřebu obrany našeho území jsem vyjádřil i v článku Pekárek byl obecně  považován ... a podrobněji v článku výchova, vzdělání a propaganda.

 

   O našich státních a hospodářských zájmech, ekologistech a EU vypovídá konstatování pí. Kuchtové, že 'Jihočeské matky' jsou placeny (i?) ze zahraničí; tomu rozumím tak, že z jiného státu EU. Porovnejte si také prosím způsob vyjadřování ekologisty Dolejšího o státní reprezentaci Polska s tím usnesením ústředního vedení KSČ z 15.12.1940 a s husákovsko-estébáckým rozeštváváním nás a Poláků. A Dolejšího vyjadřování o státní reprezentaci USA s tím Goebbelsovým Was will eigentlich Amerika ( Co vlastně chce Amerika ) i s tím usnesením KSČ; o tom všem je v tom mém článku o socializmu důkladná informace.

   Lidi, copak nevidíte, že je to pořád totéž, jen pod jinou fanglí a s jiným názvoslovím? Viz i ta muzika v ***/.

Pan Dolejší má významného společníka, viz http://www.ct24.cz/svet/53893-cohn-bendit-klaus-by-pred-hlasovanim-o-lisabonu-mohl-podplatit-senatory. Prosím porovnejte si to s **/ u textu 'slova uznání od Němce'. Pro nás staré by oba ti ekologisti (viz konec */) s tou svou terminologií měli psát rovnou jménem Velkoevropské Říše; hned bychom viděli, nakolik se naše státní reprezentace musí snažit o to, aby svůj obraz v očích představitelů takové Říše dělala chvályhodnější. Ale také nakolik se má pustit do otevřeného odporu, v určitém okamžiku pro národ a republiku sebevražedného.

   I prohlášení předsedy Lišky, že prezidentova snaha zabezpečit nás proti rozsudku vrácení poválečných náhrad té nepatrné části škod způsobených nám velkoněmeckou okupací je jen obstrukce, plně zapadá do toho obrazu úlohy Zelených z mého souboru textů o socializmu, viz tam v odkazu ozbrojený odpor a u řetězců "podoby" a "duch Jalty a Postupimi".

 

 Počet přístupů na tuto stránku: