From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, December 22, 2010 2:36 PM
To: Jan Culik; 'Lukas.Kollarcik@seznam.cz'; Tereza Selmbacherová; 'Tomas.Drazny@inventurademokracie.cz'; 'dopisy@druhemesto.cz'; 'jneoral@tiscali.cz''
Cc: Dr. Šiklová

BCc: prof. Dvořáková, politolog, další vzdělaný člověk, několik dalších z této složky korespondence, 3 kamarádi, spolužáci Vladimír Řezníček, Martin Černý, {18}, {5}, {20}, {9}, {12}, {24}, {28}, {15.}

Subject: podobnost čistě náhodná?

 

Dobrý den pane Kollačíku, pane Neorale, slečno Selmbacherová i pane Dražný, pane Davide Černý, pane Vieweghu i anonyme "kritik"-u, pane Berwide-Buquoyi a pane doktore Čulíku,

    prosím podívejte se i na korespondenci těch dalších, zejména na reakci k závěrečné hlavní otázce, co vědí o tom, jak zdůvodnit svůj postup. Myslíte si, že jde o podobnost čistě náhodnou?

         Tomáš Pečený

 

=========================================================================================

 

reakce na http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=2535&from=300

Dobrý den pane Berwide-Buquoyi,

     měli by lidé a zejména šlechtici zachovávat ve styku s jinými lidmi základní společenská pravidla? Mezi taková počítám i 'neurážet ty druhé'.

     A dodržel jste Vy tu zásadu už v úvodních slovech, s nimiž jste k prezidentu Klausovi přistoupil? Když už každý ví, že součástí nenávistné propagandy, kterou proti němu soustavně vedou zastánci komunistické totality, neuspokojení adepti zbohatnutí po sametovce i někteří jiní, jsou neuvěřitelné fámy o jeho původu a původním jménu. A že ty fámy prezident na své stránce vyvrací a svůj původ tam jasně popisuje, např. ve stati Václav Klaus - Odpověď na reakce některých zneuživatelů internetové svobody.

     Jak by se zachoval v takové situaci, do jaké jste svým přístupem prezidenta postavil, své cti dbalý šlechtic? Dneska už pokud vím není zvykem takového vyzyvatele na místě vyzvat na souboj a propíchnout.

     Tak nad čím se na tom jeho chování pohoršujete natolik, že přitom výslovně lžete, že zapírá svůj původ? Takové lži budí reakce takové úrovně a takového komunisticky-propagandistického vyznění, jaké jsou vidět na té Vaší stránce.

     O takových souvislostech jsem dost napsal na stránce svých názorů, zejména v článku o zneužívání svobody a v korespondenci s jinými lidmi.

                                                           RNDr. Tomáš Pečený