{1.1.10 jsem tu doplnil formulaci, jak jsem ji měl napsat.

                 Tomáš Pečený}

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, December 29, 2009 12:58 PM
To: 'petr.cornej@pedf.cuni.cz'
Subject: Jiří z Poděbrad a současnost

 

Dobrý den pane profesore,

    rád jsem se vždycky díval na Vaše pořady o české historii. Tak jsem si také pustil vánoční pořad http://www.ceskatelevize.cz/program/10245662962-28.12.2009.-01:40-2-jiri-z-podebrad.html .

    K Vašim a páně Smoljakovým slovům na závěr o tom, jak Jiří dostal zemi z marasmu vzniklého ideologickým dobrodružstvím:

         'Ukažte mi dneska na naší politické scéně obdobný formát.'

         'To byste toho po mně chtěl moc.'

bych námět měl: prezidenty Masaryka, Beneše a zejména Klause. I oni museli a musejí zajistit politickou a hospodářskou stabilitu státu s rozhádaným lidem; a dosažitelnou prosperitu; a poměřit český stát s evropskými mocenskými zájmy na náš úkor. Podle mého názoru docílili i v tom úspěchů tak, jako částečně uspěl král Jiří. K tomu námětu mám text u jména 'Beneš' článku o socializmu na své stránce názorů (dříve na www.volny.cz/tpeceny/politika ), poznámku u slova 'suverenity' článku Topolánek versus Klaus?  o současném z těch kandidátů a tam v odkazech u slova 'puč' k nenávistné kampani proti prezidentovi. A zároveň k p. Smoljakovi, který byl tenkrát jedním z významných aktérů toho puče a i jinak se v politice tím směrem velmi angažuje. Ten trend podporují česky psaná média soustavně, i Česká televize teď o Vánocích např. jezuitskou agitkou o sv. Vojtěchovi s vlajkou EU.

 

    Byl bych Vám velmi zavázán za odpověď pro rubriku Názory jiných lidí té mé stránky, kam teď umísťuji i tento dopis. Té problematiky se tam dotýká i korespondence s p. Janýrem, p. Beerem, prof. Svobodou, doc. Kubrem, p. Berwidem-Buquoyem, paní Dr. Šiklovou; a vlastně i s paní doc. Cvrčkovou.

    Děkuji Vám za pozornost a moc za to případné vyjádření,

         RNDr. Tomáš Pečený