nebarevně
barevně
, s mým "barevným výkladem                              

politických souvislostí, viz v seznamu textů.


Majetková přiznání? Ano, novin a televizních redaktorů!

Tomáš Pečený

 

    22.5.12 večer jsem viděl v České televizi (asi ČT24) reprízu pořadů 'Hyde park' a zpravodajského. 

     V tom Hyde parku paní advokátka Glatzová jako představitelka 'Nadačního fondu proti korupci' zase za širokého přizvukování veřejných hlasů organizovaného tou Českou televizí konstatovala, jak zkorumpovaní, tedy zřejmě celý náš národ zhruba shodný s množinou občanů České republiky, všichni jsme. Zejména naši politici a politické strany, kteří a které i podle ní už zcela rezignovaly na zájmy občanů a jen si hrabou (porovnejte s Goebbelsovým projevem o demokracii). Podrobně také na výzvu moderátora rozebírala možnosti, jak se politici mohou vyhýbat své povinnosti přiznat správně svůj majetek: výslovně při tom uváděla činnost fondů.

     Takové PRopagandě  prý analýzami se ovšem případ tehdy hádavého politika Ratha (o něm víme i, že to byl boss lékařské komory a jejích odborů) obviněného a zatčeného pro podezření z trestného činu,  znamenitě hodil k rozeštvávání našich lidí poškozováním důvěry v ostatní občany, politiky, parlament, demokracii a celou naši republiku tak, jak za to byly z ciziny placeny noviny cizích vlastníků .

   

    "Hlasy lidu" v těch televizních pořadech také vyjmenovávaly politiky včetně prezidenta Klause k tomu všeobecnému odsuzování, s výslovným zdůrazňováním, že jde o typickou vlastnost těch pravicových, aniž by je moderátor nebo ta přizvaná "expertka" upozornili, že Rath je představitel strany levicové. Ale nechali nekomentované "hlasy", které "vědí", že jen levicoví se tu mohou dostat před soud.

    Ten zpravodajský pořad šel v tom poškozování nás všech ještě dál: Přímo vysílal obraz reakce snad nejvyššího odborářského představitele na redaktorovo opakované důrazné obvinění z přílišné měkkosti, když hned nevyhlašují generální stávku.

 

     Nápadná podobnost takových pořadů té  "České" televize s tím, co jsem vídal v těch novinách cizích vlastníků a zjevná účinnost té PRopagandy mne vedla k tomu návrhu v nadpisu článku: Ta majetková přiznání, která se levicovým tak líbí, by opravdu mohla pomoci odhalovat a přemáhat tu neserioznost a korupci médií. V tom odkazu uvažuji systémová řešení.