From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Monday, January 28, 2013 8:14 PM
To:
Vaclav Horejsi
Cc: Dr. Čulík

Bcc: přírodovědec2
Subject: protest

 

Dobrý den pane řediteli,

    protestuji proti obsahu Vašeho článku Zlojedi na Hradě i ve Strakovce – co na to občanská společnost?. Prosím odpovězte mým čtenářům a tím i čtenářům Britských listů na mé otázky:

 -   Odkud máte informaci nebo aspoň přesvědčení, že člověk pravomocně neodsouzený (za 8 let od sdělení obvinění) je 'zločinec' a pachatel 'trestné činnosti' a

-    kde jste vzal to tvrzení, že bude moci 'ponechat si obrovské zisky'?

    

     Jsou obsaženy v mém textu Jsme už v obdobě září 1938!? Média a amnestie prezidenta Klause. Lidé bděte! . Zajímalo by mne a mám za to, že i mé čtenáře a čtenáře Britských listů, co o serioznosti informací v tom Vašem článku soudí paní doc. Cvrčková.

 

           Tomáš Pečený


    {Pan profesor ode mne nedávno dostal i témata z dopisu pro paní doc. Cvrčkovou February 23, 2012 2:18 PM.

             Tomáš Pečený         26.2.12}

    {Možná bych byl tou svou větou o potřebě správnosti dílčích závěrů přidělal panu profesorovi příliš mnoho práce: vím, že (přírodo)věda nemůže sloužit k tomu, aby vysvětlila kdejakou podivnost (kruhy v obilí), u níž je navíc skoro jisté, že jde o provokující podvrh. Obdobu jsem sám formuloval na těchto svých stránkách pro politickou PRopagandu, která je založena na záměrné mnohosti námitek i vědomě nepravdivých a časové náročnosti jejich vyvracení.

       RNDr. Tomáš Pečený     22.2.12}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, February 21, 2012 7:11 PM
To:
Vaclav Horejsi
Cc: dva další přírodovědci

Subject: RE: anonymita Internetu; 'tržní komunizmus'?

 

Dobrý den pane řediteli,

    děkuji Vám za trpělivost, s kterou jste vyslechl mou prosbu s omluvou za to, že jsem Vás oslovil hromadným dopisem. Je mi jasné, že při své práci opravdu nemáte čas na sledování propagandistických her v naší a evropské politice.

    Prosím Vás, abyste věnoval trochu pozornosti té podle mne hlavní, u které mi jde o to, abychom se ve státě, v kterém žijeme, nestali zase pohůnky druhého řádu.

 

    Přeji Vám zdraví a pohodu,

          Tomáš Pečený

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, February 15, 2012 12:48 PM
To:
Vaclav Horejsi
Subject: RE: anonymita Internetu; 'tržní komunizmus'?

 

Dobrý den pane řediteli,

     {...} Snažím se o systémově jednotný postup a ty kopie jsou účinná cesta.

    Váš odpor k naší současnosti a tedy i k našim politickým představitelům může souviset i s tím, co jsem psal pro přírodovědce u slova 'byrokratický', to je jedna věc, kvůli které jsem Vám tu kopii posledního dopisu poslal. Druhá věc jsou moje obavy z dalšího těžkého poškozování nás všech levičáky, o kterých píšu v textu (nejen) piráti u slova 'únor' a v nichž mohou vzdělaní lidé hrát zase účinně trapnou úlohu, jak jsem psal pro toho přírodovědce u slova 'liší'.

 

     Vašemu přání bych samozřejmě vyhověl, ale uvažte prosím, že by se tím Sisyfos, kterého jsem se tolik zastával i proti Britským listům a České televizi, dostal do stejné roviny nejen s tím mým již nežijícím skoro kamarádem přírodovědcem (viz tam u slova 'vrátit'), ale i se Svazem mladých komunistů , komunistou Neoralem a se Sudetendeutsche Landsmannschaft.

     Děkuji Vám,

         Tomáš Pečený

 

From: Vaclav Horejsi
Sent: Tuesday, February 14, 2012 7:30 AM
To: Tomas.peceny
Subject: Re: anonymita Internetu; 'trzni komunizmus'?

 

Mohl byste me prosim odstranit z Vaseho seznamu adresatu?

Dekuji

V.Horejsi

 

Tady viz o Dr. Valachovi do 13.2.12


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Friday, December 30, 2011 1:14 AM
To:
Vaclav Horejsi
Subject: tu PR propagandu jsem nedávno sbaštil i já sám

 

Dobrý den pane profesore,

    ještě k té mé poznámce o lidské podstatě vědců, i Vás: I já jsem sbaštil PR propagandu nejen jako studentík, ale i teď jako bělovousý.

    Děkuji Vám za pozornost,

         Tomáš Pečený


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Thursday, December 22, 2011 3:28 AM
To:{...}; 'Vaclav Horejsi'
Subject: PF

 

Pane profesore, {...},

    přeji Vám oběma i Vašim blízkým radostné Vánoce a zdraví, úspěch a pohodu do nového roku,

         Tomáš Pečený

{odháčkovaný text}


    {...}


    {Ode mne by bylo nezdvořilé, kdybych použil stejnou formulaci o žádné odpovědi stejně jako pro Landsmanšaft, p. Davida Černého, p. Viewegha, anonyma "kritik"-a,  prof. Bělohradského (a později i pana Svěráka), navíc v tento den smutku; ostatně jsem odpověď dostal. Konstatuji, že ta odpověď pana profesora, za kterou mu tímto děkuji, odpovídá de facto plně na mou otázku, jestli si pan profesor vyhrazuje dostatek času na analýzu a ověření pramenů, ze kterých ty své odsudky naší současnosti odvozuje. A lituji, že se naše názory na to, co je v té věci správné, tak rozcházejí, když si vážím sdružení Sisyfos, jehož je pan profesor pro mne jedním z předních představitelů, i mnohých názorů pana profesora, které prostřednictvím Sisyfos vyjádřil.

    Zeleně vyznačuji doplněk svého textu v dopisu December 18, 2011 11:07 AM, jak jsem ho měl napsat. Výslovně to dalším dopisem nenapravuji, snad mne pan profesor nemohl mít za takového blbce.

       RNDr. Tomáš Pečený     18.12.11, 21.12.11 a 30.12.11}


 

From: Vaclav Horejsi

Sent: Sunday, December 18, 2011 11:52 AM
To: Tomas.peceny
Subject: Re: k definici vědy pro komunisty

 

Prominte, opravdu uz v tom nehodlam pokracovat.
Zdravi
V.Horejsi


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Sunday, December 18, 2011 11:07 AM
To: 'Vaclav Horejsi'
Subject: RE: k definici vědy pro komunisty

 

Dobrý den pane profesore,

    pokusem o korespondenci se Sudetendeutsche Landsmannschaft a dotazem další instituci, ověřeným soukromě i dalšími lidmi, prokazuji skutečný stav oficielního programu toho sdružení, oficielně podporovaného řadou EUropských i německých politiků. Jde mi o vztah těch politiků k plnění našich mezinárodních dohod zejména s Německem. Tu věc by podle mne měli vědět naši lidi i Němci a Rakušani, aby mohli správně své politiky volit; přitom v Praze jsem nenašel, s výjimkou lidí přímo dotčených a příslušných odborníků, nikoho, ani mezi televizními redaktory, kdo by o tom oficielním programu dost věděl. V té věci si Vás dovoluji, při všem mém souhlasu se smyslem Vašeho textu O kolektivním trestu a kolektivní vině. Aneb - o vyhnání německých spoluobčanů ještě jednou., upozornit, že druhou větu z druhého souvětí v '

4) Je samozřejmé, že jakékoli svévolné zločiny páchané na příslušnících poraženého národa by měly být přísně trestány. Je zásadně špatné, že tyto zločiny byly povětšinou amnestovány. 
 ' v tom textu byste nedokázal. I že závorka v bodu'

5) To, že ke zločinům na civilistech docházelo (a že proti nim československá vláda zasáhla příliš pozdě, bohužel možná záměrně…), je dnes všeobecně známo.

 ' je věcně natolik v rozporu se skutečností, že to 'všeobecně známo' je jen důsledek té PR propagandy, kterou dokládám, a jejímž PR nástrojem je právě i sám termín 'kolektivní vina'. Viz moje námitky mj. u slova 'analýzy' pro paní Dr. Šiklovou. Vidím, že i Vy jste tu diskusi ukončil, nejspíš z těch důvodů, podobně jako já tu s p. Minaříkem.

 

> nezlobte se, mam moc prace, nemohu se tim zabyvat.

> Diskuse s komunisty mi pripadaji zcela neaktualni a nepotrebne.

     Opravdu je tak nesnesitelně mnoho práce, napsat o větě 'Věda musí kontrolovat správnost svého postupu nejen shodným celkovým výsledkem (k němu se dá vždy dojít i "teorií" o tom, že všechno řídí malí neviditelní zelení mužíčci), ale i správností všech dílčích závěrů.'  v kontextu toho dopisu

buď

- 'Je správně.'

nebo

- 'Není správně.'?

I já sám bych se rád ubezpečil, že rozdíl mezi vědou a pavědou (kterému snad  jako absolvent MFFUK a člověk, který má rád vědu, rozumím dobře) dovedu v určitém kontextu také správně zformulovat.

 

    Diskusi s narudlými a nazelenalými*/ levicovými vůbec nepovažuji za zbytečnou. Konkrétně s Vámi, který v duchu jejich propagandy tolik odsuzujete naši současnost a prezidenta např. tím textem o VLSR . Máte čas na to, abyste se rozboru a pramenům té PR propagandy, kterou tím i Vy de facto děláte, mohl trochu věnovat? (Já se o to snažím těmi svými stránkami, mj. diskusí o té korupci u nás s přírodovědcem 2 a hledáním metod, jak jejím významným a těžko postižitelným případům bránit, jmenovitě korupci v médiích; o to se snažím těmi dotazy paní profesorce Dvořákové a paní Dr. Šiklové. To vše stojí opravdu, ale opravdu hodně času.) Pokud byste ani na to prakticky čas neměl, zařadil byste se, podle mne zcela proti duchu sdružení Sisyfos, mezi ty mnohé inteligentní lidi, o nichž píšu v odstavcích se slovy 'nezaujatě' a 'obtěžované' textu o socializmu. Vám se to asi špatně přijímá, ale na Vás jako myslícího člověka (nikoliv stroj, ty se zatím ve vědě tvůrčím způsobem neuplatňují) se totiž také vztahují zákonitosti psychologie, které PR propaganda využívá tak profesionálně účinně.

 

     Prosím Vás, abyste se k těm věcem vyjádřil; i tu Vaši případnou odpověď vyvěsím do té korespondence podle pravidel zveřejňování polemiky o politických názorech nebo postupech, uvedených u seznamu té korespondence.

     Děkuji Vám,

         Tomáš Pečený

 

*/ Uvažování analogií, jako těch mladých komunistů, by lidi přivedlo k potíži zjevně: barva hnědá, přestože je kombinací těch obou zmíněných, jistě není důvodem, aby se lidi moc pokoušeli o rozumové apely diskusí s levičáky (definice z úvodu textu o socializmu) hnědými.


> -----Original Message-----

> From: Vaclav Horejsi

> Sent: Saturday, December 17, 2011 9:47 PM

> To: Tomas.peceny

> Subject: Re: k definici vědy pro komunisty

>

> Dobry den,

> nezlobte se, mam moc prace, nemohu se tim zabyvat.

> Diskuse s komunisty mi pripadaji zcela neaktualni a nepotrebne.

> S pozdravem

>

>     V.Horejsi


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, December 13, 2011 4:42 PM
To: profesor Hořejší

Subject: k definici vědy pro komunisty

 

Dobrý den pane profesore,

    Váš blog jste ukončil (kdybyste se podíval do mých stránek , asi by Vás napadlo, že výsledný článek o VLSR bych nepovažoval za prospěšný pro nás a naši republiku). Nicméně bych chtěl i Vaším prostřednictvím poděkovat Sisyfosu za přínos informacím, které se lidem snažím zprostředkovat, konkrétně do článku výchova, vzdělání a propaganda k tomu, co se týká 'alternativní mediciny'. Už dříve ve Vašem blogu, jak ho cituji pod Vaším jménem v názorech jiných lidí, jsem se Vám zmínil, že na pavědu se zřejmě dívám stejně jako Vy. Ten svůj pohled se snažím používat i v souvislostech s politikou.

   Prosím Vás v souvislosti se Sisyfos, zoponujte mi větu 'Věda musí kontrolovat správnost svého postupu nejen shodným celkovým výsledkem (k němu se dá vždy dojít i "teorií" o tom, že všechno řídí malí neviditelní zelení mužíčci), ale i správností všech dílčích závěrů.' z mého dopisu předsedovi Svazu mladých komunistů a podívejte se i na celý odstavec, který ji obsahuje. I Vás by v těch dopisech mohlo zajímat, co znamená potřeba 'ingerence' do vědy, kterou soudruzi požadují, ale neuměli ji vysvětlit, stejně jako ostatní věci, které jsem tam vypsal od slova 'přehled'.

    Kdybyste při tom viděl na mých stránkách něco, co neodpovídá ve Vašem oboru současnému stavu poznání , prosím i Vás, abyste mi o tom řekl či napsal , jak tam prosím všechny čtenáře v úvodu k seznamu mých politických článků.

    Tento dotaz vyvěsím do té korespondence o názorech jiných lidí a byl bych Vám zavázán za odpověď i za souhlas k jejímu uveřejnění. Mj. by se tak na mých stránkách ukázalo, že aspoň jeden levicový, totiž Vy, nepodporuje pavědu o přírodovědě tak, jak to vyčítám mj. Čulíkovým Britským listům, prezidentu Havlovi, řediteli Hájkovi a České televizi, na jejíž některé pořady z poslední doby jsem upozornil přírodovědce 2 u slov 'z Dänikena'.

    Děkuji Vám moc,

          RNDr. Tomáš Pečený

 

PS. Právě při odesílání tohoto dopisu mi chvílemi nešel server www.nazory.cz, na kterém mám všechny ty odkazy, a musel jsem použít 'cached copy' vyhledávače Google.

 

 

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=9885&from=0 u jména Pečený.