{Takových "hlasů lidu" jako je ten anonym 'kritik', vyrobí PR agentura levně spousty. Viz i ten "hledač pravdy" u 1/.)

          Tomáš Pečený 13.10.11}

{3.3.10 jsem dále doplnil poznámku o Kaplického knihovně s hlediska financí; svůj názor, že by umístěním na Letné nešikovně poutala pozornost od  proslulých pohledů na pražský Hrad, bych se pokoušel uplatnit, až kdyby k takovému hlasování došlo.

 

    Lidovky - na diskuzní stránce */ u řetězce "jelito" .To je i moje odpověď p. Vieweghovi na jeho moudra. Takoví by si měli někde přečíst, jak i dobrý umělec někdy společnosti škodí, viz třeba V. Nezval v pozdní roli komunistického ministerského úředníka.

    Já vím, že bych neměl takové "hodnotící" formulace pokud možno používat, ale někdy se jeden neudrží. Za podobné ujetí přitakáním na formulaci z korespondence jsem se už omlouval tomu vědci se souhlasem cast obsahu9 a také o Slačálkovi  (o tom je víc v odkazu  slovníček newspeaku článku o socializmu) jsem v podobné souvislosti napsal redakci Britských listů jako o drzém klackovi.

 

    Ale někdy taková formulace může být i k něčemu dobrá: svůj vůbec první politický článek, do Britských listů, jsem napsal dopáleně reakcí na (hodně šetrnější) takovou formulaci o mně v dopisu oponenta. A musel jsem kvůli tomu řadu věcí prostudovat a svůj postoj si pořádně rozmyslet.

    (Také bych neřekl, že odmítnutí komunikace tím přírodovědcem bylo podstatně ovlivněno tím mým prohřeškem; už jen proto, že ústně začal on...)

 

    K panu Davidu Černému tu píšu v textu o svobodě a jejím zneužívání a v odkazu z něj; o p. Vieweghovi platí totéž. O termínech 'pravicový' a 'levicový' a o tom, kdo do které té množiny patří, se jedná podrobně v tom článku o socializmu a odkazech; pozor, ta věc není jednoduchá! (Někteří politologové ty termíny nepoužívají a odsuzují.)

 

    Ještě mne napadlo: Byl i ten popularizátor vědy v té dřívější akci proti Václavu Klausovi také přírodovědné jelito?

Nebyl, tu věc mu tenkrát ještě předhazovat nemohli.

    Záležitost těch arbitráží, které se týkaly Vladimíra Železného mne tenkrát hodně zajímala, zejména proto, že Dr. Železný vznesl konkrétní obvinění, podle mne docela uvěřitelné, že naše republika tu závěrečnou arbitráž prohrála záměrným korupčním jednáním s politickým podtextem. O obdobné věci – pádu IPB - znám řadu silných indicií, že to tak bylo. O té Nově/CME jsem si to chtěl důkladně ověřit a získal jsem o tom 24 MB dokumentů. Ale mám jinou práci. Kdybyste se tím někdo chtěli zabývat, zeptám se toho, kdo ty dokumenty pro svou potřebu shromáždil, a bude-li souhlasit, dám je pro ten účel k dispozici (pozor, na ten souhlas moc spoléhat nemůžeme).

    (Oba internetové odkazy o té akci jsem našel teprve teď vyhledávačem, o těch stránkách nic nevím, ale pokud si vzpomínám, jsou údaje z nich správně. V závěru té druhé (dále) se píše o tom, co ve svých textech nazývám 'puč'. O tom jsem se zmínil i v **/ jako o podezřelé mediální akci, v souvislosti s tím, že právě z Britských listů jsem o ní získal první správné informace. Týká se toho také zmínka o ministru Langrovi v odkazu ***/ toho článku o socializmu u řetězce 'proti korupci v mocné mediální instituci'. To abychom věděli, odkud, proč a kam ten propagandistický vítr vane.)

    O té akci proti Václavu Klausovi se tenkrát psalo jako o 'dopisu 66'; tomu jsem rozuměl '66 signatářů' (ale když jsem je teď přepočítal, vyšlo mi něco jiného; je mezi nimi také šéf organizace toho puče). I oni použili tu demagogickou formu s apriorním obviněním, začínajícím "energickou otázkou" 'Proč jste ...'. (Titulek toho mého článku o 'králi demagogů a princích' by patřil nad tyto poznámky také.) Jenže tenkrát udělali ještě větší chybu, než Černý: na ty jejich provokativní "otázky", od nichž si tolik slibovali (zvlášť ta třetí je absurdně nesmyslná; ti "nezávislí" mj. intelektuálové se v ní horlivě snaží o volební agitaci), totiž tehdejší předseda poslanecké sněmovny snadno odpověděl. Tomu se teď umělec Černý "obratně" vyhnul: na "otázky" typu 'Proč tak často využíváte post prezidenta k vyjadřování svých narcisistních postojů?' taková jasná odpověď není možná z principu.

    To jsou ty "otázky", na něž je jediná přiměřená odpověď pár facek; a Černý se jako jiní takoví výtečníci zřejmě spoléhá, že člověk, zvyklý se (i jen) tak ovládat jako prezident Klaus, ji nepoužije. Měl si to zkusit na Miroslava Macka.

     Teď jsem viděl prezidentovu výzvu k zachovávání demokratické kultury a za ta poslední slova se skoro stydím. Ale ono by bylo tolik potřebí, aby tu kulturu dodržovali i takoví vyzyvatelé – jinak ta jejich demagogie úspěšně vytváří (na lidi, kteří to dění málo sledují; takových je většina) dojem, že ti napadení jsou škodliví a slabí. O politické kultuře a její zpětné vazbě jsem tu sám teoretizoval v odkazu výsledek referenda článku o socializmu.

     Přitom právě ten odpor proti osobě našeho prezidenta má tak absurdně nenávistné rysy, že mi nad tím zůstává rozum stát (a to jsem neměl v životě k autoritám nijak uznalý vztah). Takový poměr k nadřízeným charakterizoval prezident Masaryk, možná Karel Čapek jeho citací, jako 'morálku čeledníku' – něco zcela protikladného postoji občana v demokracii. Před časem jsem slyšel od jinak velice inteligentního člověka takové strašlivé obvinění; říkal to ovšem bez jakýchkoliv údajů umožňujících pokus o ověření a samozřejmě bez náznaku důkazu, vše jen doprovázené tím známým 'politika je svinstvo'. Taková byla ovšem propaganda komunistických i náckovských médií o prezidentech Masarykovi a Benešovi také. Nejsprostší součástí takové demagogie je obviňování takového státníka z toho, na čem mu jeho celoživotním dílem tolik záleží, např. humanisty Masaryka z toho, že 'dával střílet do dělníků' (komunisti, viz u těch slov v tom článku o socializmu ), nebo prezidenta Klause z uplácení (Cohn-Bendit viz v */) a, pokud tu "umělecké formulaci" Davida Černého resp. p. Viewegha rozumím správně, z popírání škodlivosti postupů se 'špinavými penězi' , či prezidenta Beneše z poškozování německé menšiny a snahy vyvolat v té věci válku (náckové).

     Ke Kaplického knihovně viz i moje úvaha o zahrnutí odpovědnosti občanů na konci článku jak zacházet s trhem u slov 'účinně spojit'.

                                                                                                                            úvodní poznámky Tomáš Pečený}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, December 22, 2010 2:36 PM
To: Jan Culik; 'Lukas.Kollarcik@seznam.cz'; Tereza Selmbacherová; 'Tomas.Drazny@inventurademokracie.cz'; 'dopisy@druhemesto.cz'; 'jneoral@tiscali.cz''
Cc: Dr. Šiklová

BCc: prof. Dvořáková, politolog, další vzdělaný člověk, několik dalších z této složky korespondence, 3 kamarádi, spolužáci Vladimír Řezníček, Martin Černý, {18}, {5}, {20}, {9}, {12}, {24}, {28}, {15.}

Subject: podobnost čistě náhodná?

 

Dobrý den pane Kollačíku, pane Neorale, slečno Selmbacherová i pane Dražný, pane Davide Černý, pane Vieweghu i anonyme "kritik"-u, pane Berwide-Buquoyi a pane doktore Čulíku,

    prosím podívejte se i na korespondenci těch dalších, zejména na reakci k závěrečné hlavní otázce, co vědí o tom, jak zdůvodnit svůj postup. Myslíte si, že jde o podobnost čistě náhodnou?

         Tomáš Pečený

 


{Žádná odpověď je také odpověď. Vidíte, s jakým materiálem tu máme co činit. Dobře si to pamatujme!

          RNDr. Tomáš Pečený                                  31.10.10}

{Podle sdělení nakladatelství Druhé město už panu Vieweghovi tento vzkaz předali.

          RNDr. Tomáš Pečený                                    8.10.10 11:32}

 

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, October 05, 2010 4:25 PM
To: 'dopisy@druhemesto.cz'
Subject: FW: vzkaz pro spisovatele Viewegha

 

Dobrý den,

    knihkupectví abz.cz nemá podle svého  sdělení kontakt na spisovatele. Doporučili mi obrátit se na vaše nakladatelství. Prosím Vás předejte spisovateli Vieweghovi tenhle můj vzkaz.

    Děkuji Vám,

        RNDr. Tomáš Pečený

        t.peceny@volny.cz

 

 

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, September 28, 2010 4:50 PM
To: 'knihy@abz.cz'
Subject: vzkaz pro spisovatele Viewegha

 

Dobrý den,

    prosím Vás předejte spisovateli Vieweghovi tenhle můj vzkaz, neznám jeho mailovou adresu.

    Děkuji Vám,

        RNDr. Tomáš Pečený

        t.peceny@volny.cz

 

Dobrý den pane Vieweghu,

     před časem jsem hodně nevlídně reagoval na akci proti prezidentu Klausovi, kterou jste pořádal; o tom je odkaz na stránce mých politických názorů (http://tpeceny.nazory.cz/politika ) v rubrice korespondence 'Názory jiných lidí' pod jménem Vaším a výtvarníka Černého. Pokud Vaší formulaci při té akci rozumím správně, obviňujete prezidenta Klause z popírání škodlivosti postupů se 'špinavými penězi' . Vím také o Vaší knize 'Báječná léta s Klausem'; její titul dává tušit, co v ní píšete.

    Jak píšu v článku o médiích s cizími vlastníky (http://tpeceny.nazory.cz/politika/drobne/nafou.htm ), nějaký tak vyložitelný výrok jsem od něj v médiích nikdy neslyšel ani na jeho stránkách neviděl. Vždycky jsem předpokládal, že to vzniklo ledabylou/tendenční novinářskou prací, když prof. Klaus řekl něco jako: 'Podívejte se na tuhle stokorunu, poznáte na ní, jestli je špinavá?' a levicoví to vyložili podle svého a pak to, včetně veřejnoprávních médií, papouškovali. Ale teď, když vidím ... soustavnou kampaň v těch novinách zahraničního vlastníka, nedivil bych se, kdyby ta fáma byla do Česka vnesena cíleně.        

      Ptal jsem se v těch souvislostech na jejich názor o původu informací o politické špíně po sametové revoluci ještě prezidenta Havla a Dr. Šiklové. Vy byste uměl čtenářům odpovědět konkrétně na dotaz, odkud tu informaci o postoji prezidenta Klause k špinavým penězům máte?

      (Technická poznámka: pokud se Vám snad ty odkazy nezobrazují správně, možná je prohlížíte přímo na stránkách volny.cz, dosaďte si prosím do adresového řádku svého internetového prohlížeče ty odkazy přímo textem těch prvních dvou a http://tpeceny.nazory.cz/politika/Nazory%20jinych%20lidi/Havel.htm a http://tpeceny.nazory.cz/politika/Nazory%20jinych%20lidi/siklova.htm .)

     Děkuji Vám,

           RNDr. Tomáš Pečený

 

{ http://www.facebook.com/group.php?gid=61203605852#!/nikola.vangeli , 28.9.10 :}

Dobrý den pane Vangeli,

    prosím Vás předejte panu Davidu Černému tenhle můj vzkaz, neznám jeho mailovou adresu.

    Děkuji Vám,

        RNDr. Tomáš Pečený

        t.peceny@volny.cz

 

Dobrý den pane Černý,

     před časem jsem hodně nevlídně reagoval na akci proti prezidentu Klausovi, kterou jste pořádal; o tom je odkaz na stránce mých politických názorů (http://tpeceny.nazory.cz/politika ) v rubrice korespondence 'Názory jiných lidí' pod jménem Vaším a spisovatele Viewegha. Pokud Vaší umělecké formulaci při té akci rozumím správně, obviňujete prezidenta Klause z popírání škodlivosti postupů se 'špinavými penězi' . Jak píšu v článku o médiích s cizími vlastníky (http://tpeceny.nazory.cz/politika/drobne/nafou.htm ), nějaký tak vyložitelný výrok jsem od něj v médiích nikdy neslyšel ani na jeho stránkách neviděl. Vždycky jsem předpokládal, že to vzniklo ledabylou/tendenční novinářskou prací, když prof. Klaus řekl něco jako: 'Podívejte se na tuhle stokorunu, poznáte na ní, jestli je špinavá?' a levicoví to vyložili podle svého a pak to, včetně veřejnoprávních médií, papouškovali. Ale teď, když vidím ... soustavnou kampaň v těch novinách zahraničního vlastníka, nedivil bych se, kdyby ta fáma byla do Česka vnesena cíleně.

       Ptal jsem se v těch souvislostech na jejich názor  o původu informací o politické špíně po sametové revoluci ještě prezidenta Havla a Dr. Šiklové. Vy byste uměl čtenářům odpovědět konkrétně na dotaz, odkud tu informaci postoji prezidenta Klause k špinavým penězům máte?

     Děkuji Vám,

           RNDr. Tomáš Pečený

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*/ ten odkaz mi teď nefunguje správně. V diskusi k článku http://www.lidovky.cz/umelci-se-ptaji-klause-i-na-spinave-pradlo-fgp-/ln_domov.asp?c=A090521_111713_ln_domov_hrn o jeho akci jsme psali:

 

kus odpovědi:
Autor: RNDr. Tomáš Pečený IP: 193.85.224.xxx Datum: 22.05.2009 02:22

Pane Davide Černý,

     na ty vášnivé otázky prezidentu Klausovi, zejména na ty o klimatu, o policii a na tu závěrečnou 'Proč to sakra všechno děláte?' Vám umím odpovědět sám:

     Protože není takové přírodovědné a politické jelito jako Vy, umí si rozmyslet, jestli je v lidských silách přemáhat trvale astronomické síly, ví, že pro kritiku názoru je třeba si nejdřív opatřit jeho přesné znění, nedělá trapně dětinskou ostudu pražskému Hradu i celé České republice a hlavně se řídí tím, že svoboda, samostatnost, bezpečnost a prosperita České republiky i nás jejích občanů není samozřejmá.

     Prosím přečtěte si někde, jak vášnivě protestovali mnozí Češi proti Tomáši Masarykovi, než se ukázalo nad slunce jasně, že pravda i vlastní zájem Čechů je právě to, co on hlásá a dělá. Podrobněji viz články na mé stránce www.volny.cz/tpeceny .          RNDr. Tomáš Pečený

 

Re: kus odpovědi:
Autor: kritik IP: 83.208.120.xxx Datum: 22.05.2009 10:44

Pane Pečený,

je vidět,že i Vy jste velký odborník úplně na všechno. Z bot i uší Vám čouhá klausismus. Srovnávat Klause s Masarykem to je opravdu silná káva.Děte se se svými názory vycpat nebo je vyprávějte holubům. 

 

k srovnání prezidentů Klause a Masaryka:
Autor: RNDr. Tomáš Pečený IP: 193.85.224.xxx Datum: 22.05.2009 19:54

http://www.svobodajiri.euweb.cz/PrezidentAno.htm , citováno v mém vyprávění holubům o loyalitě http://www.volny.cz/tpeceny/politika/prisaha/prisaha%20loyality.htm na té mé stránce, se souhlasem prof. Svobody .

     TP

 

tomu kritikovi:
Autor: RNDr. Tomáš Pečený IP: 193.85.224.xxx Datum: 23.05.2009 10:01

Pane kritiku,

     po tom odkazu na režiséra Svobodu Vám došly argumenty? Nic si z toho nedělejte, takových, kteří nejsou schopni odpovědět ani na jednoduchou otázku z té mé stránky, je v rubrice Názory jiných lidí na té stránce řada. Prosím Vás, napište mi na adresu z té stránky, a pokuste se tak (prosím důvody, nikoliv nadávkami) změnit výsledek té veřejné ankety o mých názorech; ten dneska vychází 1371:0 v můj prospěch. Děkuji Vám, TP

 

Re: kus odpovědi

Autor: Ivan Čapek IP:  81.201.48.xxxDatum: 25.05.2009 16:53

Souhlasím s panem kritikem. To je tedy naprosto směšné, a totální a odporná neúcta k prezidentu Masarykovi. tenhle pan Klaus je výsměch všemu, o co Masaryk usiloval, je to popření všech jeho tužeb a myšlenek.

 

prosím podrobněji

Autor: RNDr. Tomáš Pečený IP: 193.85.224.xxx Datum: 04.06.2009 23:33

Pane Čapku, napište prosím podrobnější popis, kterých myšlenek a (pokud o nich tak dobře víte) i kterých tužeb a čím konkrétně je prezident Klaus popírá. Děkuji Vám, TP, www.volny.cz/tpeceny

 

slova uznání od Němce

Autor: RNDr. Tomáš Pečený IP: 193.85.224.xxx Datum: 09.06.2009 15:25

Pane Davide Černý, pane Ivane Čapku i anonyme "kritiku": http://www.novinky.cz/domaci/169839-nemecky-poslanec-prirovnal-klause-k-husovi.html. Přesný text viz http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=ktWeTi8VefAO . Na které straně byste byli vy v r. 1415?