From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Monday, January 21, 2013 2:19 AM
To:
všem
Subject: lidé bděte!

 

Ctění kmeti spolužáci a milá sluníčka spolužačky,

     k těm všem doporučením, která nám poslala {12} a která jsem od vás slyšel, jsem své pečlivě získávané poznatky shrnul do pár řádků textu Jsme už v obdobě září 1938!? Média a amnestie prezidenta Klause. Lidé bděte!.

         Váš Tom

 

{...}


 

{Ověřil jsem si to v trestním zákoníku, neznám ten přesný §, ale ta sazba je v současném trestním zákoníku nejspíš 10 let. Ta 'zpráva z novin' je /* '21. dubna 2009 - Žalobkyně navrhla tresty pro 12 obžalovaných, nejpřísnější trest - 12 let vězení - pro Berku.'. Když vím, jak nikdo, přes mé výslovné výzvy, nedokázal najít opravdovou citaci toho Klausova výroku o špinavých penězích, který (dnes v ČT24 kolem 13:30 zase) média propagandisticky omílají, a uvážil jsem i všechnu tu další propagandu proti prezidentu Klausovi a jeho zásluhám o úspěch a zachování České republiky, měl jsem za to, že státní žalobkyně by sotva požadovala větší než zákonnou sazbu a že prezident by sotva udělal takovou chybu. Teď vidím, že trestní zákoník se asi měnil a v době spáchání činů, z nichž je Berka obviněn, byla ta sazba nejspíš 12 let. Uvidíme v dalších dnech. Je mi nepříjemné, že justiční činitel, kterého jsem se na tu trestní sazbu zeptal, mne na to neupozornil ani když jsem mu sdělil tu zprávu z novin, a stejně je mi nepříjemné, že mne na tu současnou nižší sazbu upozornil nenávistný projev poslance Zaorálka.

   Tomáš Pečený 17.1.13}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, January 15, 2013 7:34 PM
To: všem
Subject: RE: Volba prezidenta

 

Nazdar,

     mohutná propaganda těch médií, o nichž víme co jsou zač, pokračuje. Tak zvané "sociální sítě" (Facebook atd) byly vytvořeny pro propagandu výrobků – tedy reklamu; jejich použití na politiku násobí ten účinek zmíněných médií a "přímá demokracie" ho dovádí do fundamentálnosti, a to právě v zájmu těch médií – podívejte se, jak jim to teď prospívá a jak zřejmě zařídějí i výsledek té prezidentské volby. O tom jsem před časem psal (*/), že 'prioritní mi připadá vyřešení korupce v médiích'; k tomu ovšem situace ani nesměřuje, na to ji ta média mají příliš pevně v rukou. Zase, jako při těch posledních volbách, opakují goebbelsovsky soustu řečí o neuzavřených soudních řízeních, teď o té amnestii se jim hodí Berka. Zprávě z novin, že sazba pro soudce hromadně manipulujícího tak závažnou trestnou činnost je 12 let, zatím věřím {ale viz výše 17.1.13}; nerozumím (řečeno hodně diplomaticky) tomu, že předběžně byl Berka amnestován. Zprávu o pravomocnosti toho rozhodnutí jsem neviděl, ale viděl jsem v televizi a v Blesku (ten zařídil i to zfalšování nahrávky Topolánkova výroku) na síti spoustu řečí o Berkově návratu na místo soudce a o milionech odškodného, které může dostat (tomu také tak "nerozumím").

 

     Opravdu jsou mladí lidé (Lukáš Grygar, ten mládežník z akce 'inventura demokracie' aj.) schopni správně posoudit takovouhle propagandu jakoby pankáče,

jakou jim podstrkuje mj.  David Černý, dobře známý svými sprostými akcemi "bojujícími" proti neexistujícímu Klausovu výroku o špinavých penězích?

 

   {12}, bombarduješ nás těmi doporučeními. Prosím Tě prohlaš nám výslovně svou dostatečnou jistotu, že změny ústavy, na které se p. Schwarzenberg výslovně chystá s tím, že to nebudou nějaké jednotlivosti, ale celá koncepce té ústavy, nepovedou následně k rozpuštění České republiky v Evropské unii.

 

          Tom

 


From:{12}

Sent: Tuesday, January 15, 2013 9:12 AM
To: všem

Subject: Fw: Volba prezidenta

 

Ahoj,

přeposílám dopis, se kterým mohu jen souhlasit.

Doufám, že volba dopadne podle našeho přání.

 

{12} 

----- Original Message -----

From:{...}

To: moc lidem

Sent: Monday, January 14, 2013 8:52 AM

Subject: Fwd: Volba prezidenta

 

Souhlasím s Helenou, že následující dopis stojí za přečtení.
Jana


-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Fwd: Volba prezidenta

Datum:

Sun, 13 Jan 2013 15:41:27 +0100

Od:

{...}

Komu:

{...}, {...}



zde přepo doku, kt mi poslala  kolegyně, které si velmi vážím,  posílají si to její děti (mladí dospělí) . je to fajn, jak uvažují

 

---------- Původní zpráva ----------
Od: {...}
Datum: 10. 1. 2013
Předmět: Volba prezidenta

 

Vážení a milí, 

v Náchodě mám bezvadnou tetu. Je stará jak metuzalém, přesto ovládá počítač. Dorazil mi mail, abych jí poradil s volbou prezidenta. že má jasno, které 4 lidi nevolit, ale jak naložit se zbytkem? Sepsal jsem dlouhou radu. A pak jsem si uvědomil, že by tato rada možná zajímala i jiné lidi. Proto jsem si dovolil ji přeposlat s tím, že samozřejmě máte právo si vybrat svého kandidáta,který se od mého kandidáta liší. A pokud máte ve volbě stejného koně jako já, prosím přepošlete mail svým známým a přátelům.

Zdraví Ivo {...}

 

Ahoj Marie,

Hofman má pravdu, že každý jiný prezident bude lepší, než ten dnešní. Já mám pocit, že Klaus se už opravdu zbláznil. K volbě: pominu Bobobošíková, Sobotka, Franz. Dienstbier by nebyl špatný, ale myslím že nemá šanci, neboť mu hlasy vezme Zeman. Volitelní jsou v podstatě 4. Roithová, Schwarzenberg, Zeman, Fischer.

Nebudu Ti radit, jenom Ti řeknu můj názor a nakonec koho budu volit. Roithová je slušná ženská. Moje žena Věrka ji chce volit. Já ji volit nebudu ze dvou důvodů. Myslím si, že by neustála ten šílený tlak okolí, aby si ji ovlivnili a navíc mám pocit, že do konečného klání nemá šanci zasáhnout, bude převálcovaná jinými.

Pro Zemana mám trochu osobní obdiv, neboť je děsně chytrý a vzdělaný (avšak Klaus je taky chytrý a vzdělaný). Zažil jsem ho několikrát osobně, byl jsem v jeho delegaci na návštěvě ve Slovinsku, kde s rukama za zády měl 20 minutový smysluplný projev v angličtině. Volit jej nebudu. Je arogantní. Bez obalu říká, že největším pitomcem na světě je český novinář. Za Zemana se bude z Hradu šířit arogance, na rozdíl od Klause mnohdy s úsměvem.
Základním problémem je však to, že prezidentská kancelář stojí a padá na tom, jaké si vybere prezident lidi do týmu kolem sebe. Podívej se, jaké má Klaus přisluhovače kolem sebe. A kolem Zemana se pohybují podivní lidé typu Šlouf. Bývá zvykem, že prezident si vezme do svého kolektivu lidi, kteří mu pomohli s kampaní. Obávám se, že lidi, které by si Zeman na hrad přivedl, ti by se nám nelíbili.

Fišer není můj typ, je to klasický úředník. Pokud on bude prezidentem, Hrad bude fungovat bezproblémově.  Bezpochyby si k sobě do týmu přizve schopné lidi, kteří vytvoří z Hradu profesionální úřad, který bude šlapat jako hodinky. Navíc má mezinárodní zkušenosti, když se stal předsedou vlády, jezdil do Bruselu a tam ho brali jako partnera. A co bychom si namlouvali: bez Bruselu nemůžeme žít a pokud se nám nějaké direktivy nelíbí, ohlazení ostrých hran lze docílit diplomatickým jednáním a ne výkřiky typu Klause. Pokud nastane ve druhém kole duel Zeman - Fišer, budu volit Fišera.

A nakonec tady je Schwarzenberg. Nakonec proto, že to je můj favorit. Za prvé: podle mě má velkou šanci. Vůbec není favoritem jen starších lidí. Naše Hela, která se pohybuje v široké sportovní společnosti říkala, že všichni kamarádi budou volit Schwarzenbergra. Včera jsem byl v horolezecké hospodě a všichni co jsme tam seděli, říkali, že budou volit Schwarzenberga. Včera jsem byl na koncertě na počest Karla v Praze. Náměstí Jiřího z Poděbrad bylo narvané lidmi. Byl jsem překvapen, že tam bylo i mnoho mladých lidí, kteří měli na bundě placku Karel na Hrad, kterou já nosím už 10 dní.

Dúvodů je několik : jde o morální a celosvětovou autoritu. Po Klausovi nutně potřebujeme vylepšit naši image v zahraničí. I doma nebude škodit. On nepotřebuje mít moc, on bere prezidentský úřad jako službu vlasti. Já zažil jiného šlechtice, na ambasádě v Bernu Belcrediho. Obdivuji lidi tohoto typu, jejich přístup k majetku, který zpět získali. Richard mi říkal, že ten majetek vytvořily generace, on jej dostal do správy a jeho povinností je odevzdat ho v lepším stavu další generaci. Takhle bude přistupovat Schwarzenberg k prezidentské funkci a k naší zemi. Jsem rád, že moje působení v diplomacii mi umožnilo, osobně poznat tento typ lidí. Patří k velkému obohacení mého života. Ostatně je to až symbolické. Schwarzenberg má kampaň pod heslem "Karel na Hrad". Lidé neznalí si mohou myslet, že jde o populismus. To není populismus, to je prostě fakt, že si na nic nehraje. Já když nastoupil do Bernu na funkci obchodního rady, Belcredi asi po měsíci přišel najednou do mé kanceláře, v ruce dvě skleničky a lahev whisky a řekl mi:" Ivo, já jsem si otypoval, že jsi naše krevní skupina, říkej mi Richarde!" Žádné pane velvyslanče, jak jsem zažil u dalších mých nadřízených. Mezi šlechtici jsou prostě takoví lidé. Nemyslím si, že všichni šlechtici jsou takoví, ale Schwarzenberg mezi ně bezpochyby patří!

Když se stal Karel poprvé ministrem zahraničí, můj bývalý diplomatický kolega mi říkal, že v rakouském tisku se objevil článek, kde bylo uvedeno, že je škoda, že Karel je českým ministrem a ne rakouským, protože takového člověka by Rakousko na tomto postu potřebovalo. Když jel na první návštěvu do Rakouska, hned mu předhodili Temelín a Rakušané byli překvapeni, jak hájí české zájmy a bez obalu řekl, ať ti magoři na hranici s těmi blokádami neblbnou. Pochopili, že v Černínském paláci nemají svého koně. V což doufali.

Pokud bude Schwarzenberg prezidentem, půjde o historickou událost, významný moment v českých dějinách. Dnes už málokdo ví, že jeho předek, generál Schwarzenberg velel spojeným vojskům v Bitvě národů u Lipska, která porazila Napoleona.

Kolik lidí ví, že naše šlechta (které československý stát po roce 1918 zrušil tituly - Když Belcredimu někdo řekl pane hrabě, on hned odpověděl, že tituly byly zrušeny vládou po roce 1918, takže hrabě není) vyjádřila v době Mnichova v roce 1938 podporu prezidentu Benešovi. Text podpory napsal otec dnešního Karla, vlastní listinu odnesl na Hrad otec dnešního Belcredi. Otec Karla byl důstojníkem československé armády. O tom, na čí straně rodina stála svědčí skutečnost, že nacisti dosadili na jejich majetek svého správce, což byla mírnější forma konfiskace.

A ještě jeden důvod, poněkud morbidní, proč Karel. Když lidé poukazují na to že je starý, říkám, že kdyby, nedej Bože, zemřel, zažijeme pohřeb, který překoná pohřeb Václava Havla. 

To je tak vše milá teto, co jsem chtěl k volbě prezidenta říci s tím, že volbu nechám na Tobě.

Ivo



-- 
Kontakty: 
pevná linka: {...}, mobil:{...}, SKYPE: {...}

 


{telefonát: {12} souhlasí, že "proti komunizmu bojovali" i Henlein a Goebbels. Sama ví, že pro mladší lidi je to málo zajímavá historie, jako pro nás Bílá hora nebo rok 1848, my jsme už poslední pamětníci. A ta propaganda je pořád tatáž. I původ toho, co mám teď poslala, ukazuje jak ten z ciziny placený tisk, řízený z Německa (viz stránka z Čelovského dokumentace), u nás usilovně zasahuje do té prezidentské volby ve prospěch Schwarzenberga. Pročpak asi?

   Tomáš Pečený 11.1.13 a 12.1.13}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Friday, January 11, 2013 1:00 AM
To:
všem
Subject: RE: Lidovky 5.1.:Jan Fischer nás přijde draho

 

Ctění emeritní spolužáci a –čky,

     o té sluneční energetice v EU a u nás jsem psal v podčárníku 1/. O tom, jak byla "nahrávka" Topolánkova výroku o Fischerovi a židech, kterou vysílala i "seriozní" média v duchu té propagandy na kterou se snažím upozorňovat,  ve skutečnosti sestříhaná s obrácením smyslu, byste se mohli podívat do odkazu z 2/.

     {12}, i toho vysněného právníka Dienstbiera jsi teď mohla vidět a slyšet lhát, také o té Klausově amnestii, v Moravcových (podle mne většinou dobrých) televizních pořadech; ani pohled na Dienstbierovu tvář při těch jeho řečech Tě nevaruje ?

     A ještě k té minulé 'tříkrálové výzvě' do boje proti neslušnosti druhých volbou Schwarzenberga: předním signatářem té výzvy je další člen té party kolem Havla Kocáb, na kterého jsem si vzpomněl včera, když se mi šéf zmínil o průšvihu, který se stal v laboratoři jeho zahraničního kolegy: zlikvidovali si tam starý počítač a přehlédli při tom, že je v něm deska korelátoru za asi 1000000 Kč. To mi připomnělo, jak při převzetí mého pracoviště Tesla Vakuová technika Kocábovým fondem, zřejmě v duchu nezištné pravdy a lásky, jeho pracovníci procházeli hloubětínskou továrnou se slovy 'Hele potrubí, čoveče tady se snad něco vyrábělo?!' a pak nechali na Jenerálce vyházet z okna (můj, tenkrát hodně drahý, dovezený) minipočítač a tam vyrobený hmotový analyzátor a spoustu dalších přístrojů. Vůbec je nenapadlo, že by ty věci měli aspoň věnovat nějaké škole. Kocáb se tam projevil i "lidsky" – hulvátským odmítnutím nějaké kytičky, kterou mu (či snad ženě z jeho doprovodu) lidi příšli dát jako pozornost s tím, že tam v areálu rostou. Šlo mu holt jen o ten pozemek s bývalým zámečkem. O politických postupech dalších signatářů Rumla a Dr. Šiklové jsem vám řekl. Právě na podnět z naší schůzky jsem začal zkoumat i přímými dotazy, odkud že mají ti hlasatelé zkorumpovanosti nás Čechů ty své informace. To jsem si ještě myslel, že socioložka Dr. Šiklová o tom může nějakou relevantní informaci mít. Nemá, viz ta korespondence. Dienstbiera, který to také o nás vykřikuje, ani dalšího socialisty Roučka, který na nás žaloval přímo v Bruselu, se už ani nebudu ptát.

    Váš

        Tom


From: {12}

Sent: Thursday, January 10, 2013 7:00 PM
To:
všem

Subject: Lidovky 5.1.:Jan Fischer nás přijde draho

 

 

Jan Fischer nás přijde draho

KOMENTÁŘ KAREL KŘÍŽ

Nepotřebujeme prezidenta formálně slušného, nýbrž takového, který má charakter

Fischerův billboard „Slovo, které platí“ známe z ulic asi všichni. Jeho sdělení má stejné parametry jako někdejší slavné „Myslím to upřímně“ od Stanislava Grosse. Gross to nemyslel upřímně a ti, kteří se zajímají o politiku, nejspíš budou souhlasit, že právě Jan Fischer celým svým životem vyzařuje všechno možné, jen ne to, že by se na něj národ – jako na prezidenta – mohl spolehnout. Poučení na nic Nejvíc se Janu Fischerovi vytýká, že byl kariérní komunista. Na to jeho příznivci namítají, že normalizační skvrnu ze svého životopisu zahladil věcným a profesionálním výkonem v politice. Ale co vlastně kdy na Fischerově politice bylo tak věcného a profesionálního?
Často teď ve svých textech a prohlášeních kritizuje zvyšování daní. Problém je, že předsedal celkem 460 dnů vládě, která (k 1. lednu 2010) provedla zásadní zvýšení spotřebních daní u pohonných hmot, takže benzin a nafta se v Česku staly dražšími než v Polsku a na Slovensku, a dokonce i v Rakousku. To podemlelo výkonnost českých rafinerií a zaměstnanost v nich, nalomilo prodej jejich zboží u českých pump, podvázalo jejich prosperitu a objem odvedených daní, ale zejména ekonomicky vytlačilo zvláště speditérské firmy (nejen české) k nákupu nafty a benzinu do zahraničí, a tedy i k platbám DPH a příslušných spotřebních daní do pokladnic ministrů financí okolních vlád.
Ještě mnohem horší, přímo katastrofické, je však Fischerovo vládní angažmá (4/2009 – 6/2010) v kauze fotovoltaiky. Toto selhání je tak zásadní, že vyžaduje hlubší pozornost. Připomeňme, že příslušná legislativa k podpoře tzv. obnovitelných zdrojů byla přijata už v roce 2005. To nejhorší přišlo v roce 2009, kdy prudce klesly ceny fotovoltaických panelů z Číny. Jelikož povinně vykupovaná elektřina z fotovoltaických plantáží byla nadále zafixovaná pro příštích dvacet let na cenu více než 12 Kč za kWh (zatímco cena elektřiny třeba z Temelína stojí méně než korunu), získali fotovoltaičtí baroni snadné a zajištěné zisky v ohromném rozsahu. Na Energetický regulační úřad (ERÚ) se valily žádosti o instalace na rok 2010, kterým dle zákona nebylo lze nevyhovět, a jediné, jak se tato povodeň dala zastavit, byla drobná – ale zásadní – změna zákona, která by ERÚ umožnila z roku na rok snížit cenu této povinně vykupované elektřiny o více než oněch pět procent. Třeba desetinásobnou rychlostí. Už pro rok 2010.
Po Fischerovi se tehdy žádalo, aby do konce roku 2009 předložil a parlamentem protlačil jednoduchou novelu, v níž v zásadě stačilo změnit pouhé jedno číslo! Fotovoltaiky byla tehdy plná média a předseda úřednické vlády Fischer nakonec sice novelu do parlamentu předložil (18. listopadu 2009), nicméně nevystoupil k tomu s naléhavým projevem před poslanci, neudělal nic, aby novela byla projednána ve zkráceném řízení, ve stavu legislativní nouze. Tak se stalo, že byla přijata až 17. března 2010 a Česko zachvátil na celý další rok solární boom.
Ano, jistě za ním tehdy chodil leckterý lobbista, možná i poslanec – ale touto každodenní zkouškou charakteru prochází nutně každý, kdo sedí na důležitém postu! „Slušnost“, tedy v tomto případě Fischerova schopnost s nikým se nehádat, všechno vysedět, prokličkovat a hlavně si neudělat nepřátele, nás všechny přišla na enormní peníze.
Přestřelka, o niž by se měla zajímat policie Výsledkem jsou dodatečné náklady v roční výši 35 miliard korun. Za celých dvacet let povinného výkupu (do roku 2030) činí tato suma kolem sedmi set miliard. Místo výroby a výkupu nesmyslně drahé solární energie mohla Česká republika po celou dobu každý rok postavit například 90 kilometrů dálnic nebo rok co rok jednu velkou plynovou elektrárnu. Nebo mohla každá domácnost na elektřině ušetřit v průměru kolem 3000 Kč ročně, některé velké podniky, třeba pekárny, desítky milionů, velké strojírenské firmy dokonce stovky milionů každý rok. Výrobní náklady by klesly – anebo mohly být vyšší mzdy. Mohl být také nižší schodek státního rozpočtu, neboť i ten fotovoltaické barony dotuje miliardami korun. Česká republika se stala zemí se zdaleka největší kapacitou fotovoltaiky na světě, a to jak na jednoho obyvatele, tak na objem hrubého domácího produktu (HDP). Neexistuje na planetě stát, který by něco podobně hloupého a nezodpovědného dopustil, kromě České republiky, které v rozhodném období vládl oblíbený Jan Fischer a jeho oblíbený úřednický kabinet.
Nemělo by zapadnout: Mirek Topolánek tehdejší situaci v MFD (11. 10. 2012) komentoval doslova takto: „Tehdy proběhlo jednání, kde jsem byl já, Paroubek, Roman. Přinesli jsme Fischerovi čísla, oněch 700 miliard dodatečných nákladů. Bylo potřeba prosadit změnu zákona ve sněmovně přes zájmy členů ODS a ČSSD. Slíbili jsme mu s Paroubkem, že mu pomůžeme. Neudělal nic. Nechtěl si zadat s námi, bez kterých by nebyl nic. A sám neměl odvahu do souboje jít. Teď kandiduje na prezidenta.“ Chápu, že Fischer byl v té době pod různými tlaky, ale on byl premiér, on mohl a měl vystoupit ve sněmovně se zásadním projevem, on mohl a měl burcovat, požádat sněmovnu o bleskové projednání. Neudělal nic.
Nyní však publikoval na svém webu text (Horký solární brambor, 27. 12.), kde připouští, že „fotovoltaika je pořádný průšvih. Doslova stamiliardový.“ A dodává: „Jsem kdykoli ochoten se zodpovídat za kroky, které jsem učinil jako premiér. Fotovoltaiku nevyjímaje. Ale nehodlám hrát roli obětního beránka, aby skuteční viníci mohli zůstat v klidu.“
Obětní beránek, anebo ten, který svou „slušností“ zavinil solární armagedon? Tato zásadní přestřelka by neměla ujít pozornosti příslušných institucí, protože jenom tak lze s konečnou platností zjistit, kdo, co, kdy a proč zanedbal, kdo jednal či nejednal s péčí řádného hospodáře. A také zjistit, zda právě Jan Fischer nepatří na úplně jiný pražský kopec, než je Hrad. Petr nebo Pavel, přece ani u nás není možné jen tak vysedět zkázu v hodnotě 200 kilometrů metra.
Neville Chamberlain byl jistě formálně slušnější politik než Winston Churchill, ale–možná právě proto – přivedl Británii na pokraj katastrofy. Volil mezi bezectností a válkou. Po Mnichovu se Británie stala bezectnou – a válku stejně dostala. My jsme zatím od prezidentského kandidáta dostali „jen“ složenku na zaplacení 700 miliard. Prezident nemusí být primárně odborník, musí to být člověk, na kterého se národ může spolehnout.

***

„Slušnost“, tedy v tomto případě Fischerova schopnost s nikým se nehádat, všechno vysedět, prokličkovat a hlavně si neudělat nepřátele, nás všechny přišla na enormní peníze

Foto popis|

O autorovi|
KAREL KŘÍŽ, prokurista, Value Added, a. s. e-mail: karel.kriz@valueadded.cz

 

 

From: {...}
Sent: Wednesday, January 09, 2013 10:12 AM
To:  {...}
Subject: Lidovky 5.1.: Jan Fischer nás přijde pěkně draho. Prosíme o Vaši pomoc paní  {...}.

 

Vážená a milá paní,

projekt zabít dvě mouchy jednou ranou bude mít obapolný prospěch.

Prosím Vás o zaslání krátkého odkazu článku. Neffův odkaz ze psa je příliš dlouhý

1) Tisíce a více podporovatelů rozšířením odkazu článku zvýší  čtenářskou obec LN

2) Přeposláním KRÁTKÉHO odkazu oslovíme za dva dny  podporovatelů,

   2. kolo rozhodne a J.Fischer pro ztrátu důvěry tam nesmí postoupit.

Závěrem poznámka - zpackání dlouhého odkazu naruší větve řetězu rozšiřovatelů.

S pozdravy a díky   Váš  {...}  


 

From: Tomas Peceny
Sent: Monday, January 07, 2013 4:27 PM
To:
všem
Subject: RE: Koho volit? - VÝZVA TŘÍKRÁLOVÁ

 

Ctění kmeti spolužáci a milá sluníčka spolužačky,

     neznám jedinou ženu, která by nežrala propagandu "České" televize a "českého" tisku proti naší republice prostřednictvím ostouzení nás všech obyvatel a zejména našich představitelů Beneše, Klause a Zemana. Perspektiva viz Šel pštros s pštrosicí... a metody k jejímu dosažení, včetně těch Schwarzenbergových, viz je EU vyděračská organizace?. Už se tomu věnuji dost dlouho, hodně důkladně a mám z toho pořád větší a větší obavy, stejně jako další aspoň dva z nás.

     Prosím vás nežerte tu goebbelsovskou, ze zahraničí placenou, propagandu natolik, abyste si jako {12} vsugerovali, že je ' v české politice zástup ... gaunerů a jejich kmotříčků' , šířili také tak vyvolanou 'ubrblanou nespokojenost' a chtěli před vyhrožováním českým 'Putinem, Lukašenkem i Hitlerem' hledat spásu ve Schwarzenbergovi. I osobně mám k úrovni {12}iny argumentace co dodat: viděli jste, jak mne osočila, že jsem jí posílal maily komunistické agitace; a pak se ukázalo, že žádný takový mail neexistoval.

 

     {12}, zeptej se svého pana Schwarzenberga, jak by přistupoval k tomu skrývanému oficiálnímu programu 20 Punkte německé organizace, podporované řadou významných EUropských politiků. Že jsi existenci toho programu přes opakovaná upozornění nevzala na vědomí, stejně jako další spolužačky i vysokoškolské profesorky a poslankyně, už není jen Tvoje věc. Kdybys na tu věc (mj. na dávný Valentův článek) pohlédla, pochopila bys, proč právě na ty jmenované naše představitele Beneše, Klause a Zemana je ta nenávistná propaganda, kterou šíříš, tak ostře zacílená.

    Tvůj dopis a tato moje odpověď patří svým politickým obsahem na ty mé stránky a proto ji tam, anonymizovanou, vyvěšuji. 

 

    Rozum do hrsti!

        Váš

            Tom

 

 

.


From: {12}
Sent: Monday, January 07, 2013 1:58 PM
To:
všem
Subject: Fw: Koho volit? - VÝZVA TŘÍKRÁLOVÁ

 

 

Ahoj, 

 

přeposílám v návaznosti na hojné diskuse o prezidentské volbě. Myslím, že je to dobře formulovaný souhrn důvodů proč volit Karla Schwarzenberga.  

 

Naprosto souhlasím s tím, že nesmíme podléhat defétismu, nesmíme nechávat rozhodování na někom jiném, musíme pro to, aby se to tu měnilo k lepšímu, něco udělat. To něco je v tuto chvíli přesvědčovat lidi v okolí, aby šli volit a volili jediného dobrého kandidáta - Karla Schwarzenberga. 

 

Tak do toho!

 

Srdečně zdraví

 

{12}

 

 

TEXT 

Když Ivan Gabal, Fedor Gál, Ivan Havel, Ladislav Špaček, Jan Ruml  a Michael Kocáb ve středu 2. ledna dopoledne v Mramorovém sále pražské Lucerny představovali

VÝZVU TŘÍKRÁLOVOU

(najdete ji v příloze a přečtěte si ji ještě před tím, než budete číst následující řádky)

zdůvodňující, proč z prezidentských kandidátů volit Karla Schwarzenberga,

položil redaktor Mladé fronty DNES otázku, jestli už není pozdě, jestli už přece o budoucím prezidentovi není dávno rozhodnuto.

 

POZOR!

Jednou z horších českých vlastností je defétismus (poraženectví).

Vzdávání zápasů bez rvavosti přináší pocity beznaděje a zbytečnosti člověka, o jehož osudech stejně rozhodují jiní. Defétismus křiví páteře s odůvodněním, že porážka bez boje je přece výhodnější než vítězství za cenu obětí.

Důsledky? Mnichov 1938, Únor 1948, Srpen 1968, Duben 1969. A současná společenská deziluze.

 

Nic není rozhodnuto a je to zase jen v našich rukou!

A: Měl by se prezidentem stát Jan Fischer? - Nemohu volit komunistu. Dvacet let ničili také mou kariéru. Jak řekl Fedor Gál v Lucerně: Nemám proti němu nic, nikdo mu vlas na hlavě nezkřiví. Ale dvacet let se jako člen politického establishmentu podílel na útlaku a morální devastaci lidí v této zemi. Měl by mít tolik sebereflexe, aby na prezidenta nekandidoval.

B: Měl by se prezidentem stát Miloš Zeman? - Asi máme krátkou paměť a zapomněli jsme nejenom na jeho slinu na horním pysku, poulivé a koulivé, v sloup zajíždějící oči odkazující ho k lékařským vyšetřením, ale hlavně na jeho spojenectví s tatou Klausem, které zahájilo opoziční smlouvou éru klientelismu, korupce, mafiánsky kmotrovského kapitalismu.

C: To spojenectví přináší poslední Klausův státnický čin (na cestě k totální demoralizaci a devastování posledních zbytků společenských hodnot): Amnestování odsouzených malých korupčníků a vlekoucích se dosud neodsouzených úplatkářů velkých. Omilostnění sebestředně drzých vrahů ze silnic a dálnic...

 

ORIENTACE:

1.       Podporoval jsem v prezidentské kandidatuře nejprve Vladimíra Franze. Znám jeho výsostnou hudební tvorbu, výtvarný talent. Jenom než jsem uslyšel jeho politicky zcela dezorientované projevy a zaslechl mínění mladých. Neznají ho jménem, ale budou na protest volit toho „počmáraného“.

2.       Uvažoval jsem o Táně Fischerové: Noblesní osobnost, která by zemi byla určitě morální oporou. Stačí to ale na prezidentskou funkci?

3.       Sociálním smýšlením je mi blízký Jiří Dientsbier. Toho ale podrážejí jeho spolustraníci, otevřeně vyhlašující, že oni dají hlas člověku, který je odpovědný za mnohé z neřádů naší současnosti. Zlolajnému a nepravdivému každým slovem, včetně toho, jak na Vysočině objímá stromy; s nejnetransparentnějšími sponzory a donátory jeho volební kampaně. Člověku nenávistnému, mstivému, kterého naštěstí prozrazuje jeho falešný úsměv... Dientsbier vedle něho nemá šanci, ale je mladý a dokáže-li odolat politické maše a svodům...

4.       Proti Zuzaně Roithové nemám nic, jenom si ji zkrátka neumím jako prezidentku představit.

5.       Přemysl Sobotka nemá lidem už dávno co říci, stejně jako celá partaj, která ho nominovala.

6.       Jana Bobošíková je pro mne už od časů televizní vzpoury jen bubo bubo. Její faleš prozrazuje okázalé antievropanství; poté, co pobírala plat europoslankyně. Nerezignovala na něj. Teď jí jde pro změnu o plat prezidentský. Je lhostejné, zda za komunisty nebo za cokoli jiného. Kariérismus se tomu jedním slovem říká.

 

Proto jsem uvítal, když mne před Vánocemi zastihla výzva ke slušnějším kandidátům,

aby se sami spolu domluvili a zvolili mezi sebou osobnost, která má vedle masívní podpory defétistů, ale i nejrůznějších podezřelých nebo profláknutých skupin protlačujících Fischera a Zemana šanci stát se protiváhou kandidátů slušných holt podstatně méně.

Tu výzvu jsem vám všem před Vánocemi posílal.

Tehdy poprvé jsem osobně vylučovací metodou dospěl ke jménu

KAREL SCHWARZENBERG.

Nežili bychom v Česku, kdybychom mohli doufat, že se i ti slušnější prezidentští kandidáti mezi sebou domluvit dokážou.

A v té chvíli mi někdo z prvních signatářů, bylo to těsně před Vánocemi, poslal první verzi VÝZVY TŘÍKRÁLOVÉ s pětasedmdesátkou osobností, kteří tu naprosto transparentní a zdůvodněnou výzvu, proč volit právě

KARLA SCHWARZENBERGA,

podepsali jako první.

Pokud jste přílohu do této chvíle nečetli, přečtěte si ji právě teď.

 

PROČ JSEM SE STAL SIGNATÁŘEM, ČÍSLO 84:

To číslo je mi velice sympatické. Je přece přímo orwellovské.

Proč jsem Výzvu podepsal?

1.       Karel Schwarzenberg je pro mne vlastně kandidátem politicky nepřijatelným, protože reprezentuje TOP 09, partaj Miroslava Kalouska, jednoho z nejhorších a nejvěrolomnějších produktů výše charakterizované klausovsko-zemanovské české cesty.

2.       Nemohu se s Karlem Schwarzenbergem shodnout ani v otázce tzv. církevních restitucí, jejichž důsledky v této zemi teprve pocítíme. A oprávněnost takových restitucí? Znovu odkazuji na brilantní vystižení historických souvislostí in Literární noviny č. 29, 19. července 2012, str. 1 a 4, Má Bůh majetek rád?

3.       Karel Schwarzenberg je typ loajálního Politika, který nezrazuje, a to i za cenu velké ztráty osobních společenských preferencí.

4.       Všechno ostatní, co mé výhrady převážilo, obsahuje VÝZVA TŘÍKRÁLOVÁ. Karel Schwarzenberg je Evropan, člověk rovný, neuhýbající, nevyhývající se, nevymlouvající se, ano i hříšný, jak sám přiznává. O tradicích a o národu toho ví rozhodně víc, než hradní hlásní troubové mířící se svými kuchyňskými zástěrkami zpět k autoritativním režimům východního typu. Ale hlavně: Po prezidentovi, který nám všem v Evropě se svými partajními vazaly a leníky nadělal víc ostudy než užitku, je to člověk ve středoevropském prostoru dobře známý už z časů, kdy se ne z vlastní vůle stal Rakušanem. A také je to člověk, který by mohl a měl mít ještě tolik sil , aby navázal na v Česku ošklíbaného (součást onoho defétismu), ve světě však právem váženého Václava Havla. Ta návaznost je ostatně přímá: Byl Havlovým kancléřem.

 

CO DĚLAT?

(Nebojte, nebude to rozbor díla Nikolaje Gavriloviče Černyševského.)

A)     Není třeba podepisovat žádnou petici. Je jich k podepisování dost a politikům jsou pro smích. O koryta kvůli nim nepřicházejí.

B)      Pokud v osobním defétismu důvěřujete 131 signatářovi, nebo aspoň většině z nich, nechť vás to orientuje v rozhodování, koho budete za týden (nebo později) volit.

C)      Hlavně je ovšem třeba na volbu nerezignovat a k volebním urnám jít.

Za hodinku našeho života to stojí, zvláště když jsme se současným stavem tak ubrblaně nespokojení. Nikdo to za nás nevyřeší, a když, bude to nějaká česká verze Putina, Lukašenka, v horším případě i Hitlera. Nestačí nám v české politice ten zástup eurofobů, gaunerů a jejich kmotříčků?!

D)     Víc než kdykoli jindy se na vás jako signatář č. 84 obracím s osobní výzvou: 

Pošlete prosím VÝZVU TŘÍKRÁLOVOU v případě, že vám její argumenty nejsou proti srsti, všem svým přátelům, kamarádům, spolupracovníkům... V internetu je velká síla!

E)      Za naši budoucnost nejsou odpovědní ONI, nýbrž MY sami!

F)      Nepropadejte malomyslnosti a poraženectví. Ještě není nic ztraceno, je ale třeba vystoupit z bázně, živené v našich generacích normalizací a jinými nečasy naší historie. Ke strachu je třeba konečně zase donutit „majitele klíčů“.

G)     Volba Karla Schwarzenberga by mohla být prvním krokem k uvědomení si vlastní síly. A navíc krokem slušných se slušnými ke slušnému.

 

Hezky

Jiří P. Kříž,

podle chválabohu posledního novoročního projevu Václava Klause šiřitel negativistických nálad ve společnosti

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Monday, May 21, 2012 12:26 PM
To:
všem

Subject: RE:

 

Ctění kmeti spolužáci, milá sluníčka spolužačky,

     {...}.

 

     K těm schůzkám a {18}ovu podání:

> Probírali hned zpočátku ten nejposlednější skandál - opět pár miliónú v

> krabici od bot - nic překvapivého v našich končinách.Počkáme na vývoj

> situace.

   Trval tam  {23} na svém přesvědčení, že 'Rath konečně vnesl do zdravotnictví pořádek', které mně vyjádřil před několika měsíci? Podívali jste se někdy někdo, na co jsem o Rathovi a levicových odkazoval, u jeho jména v textu o socializmu a v jeho komentářích ?!

Nedivím se, že pro {18} a řadu z Vás to nebylo nic překvapivého v našich končinách. Tu komunisticko-sudeťáckou PRopagandu o nadměrné korupci v Česku na nás totiž "Česká" televize v součinnosti s tiskem německých vlastníků vylejvá soustavně.

> Pak jsme se vrátili do roku 1945, ale toho jsme raději

> nechali ,přeci jenom jsme v té době, byli ještě malé děti které

> přijímají skutečnost poněkud jinak.

Takže se teď vůbec nemusíme starat o pokračování těch věcí skrývaným oficielním programem 20 Punkte(20 bodů) sdružení potomků přemístěných Němců, oficielně podporovaného nejvyššími státními představiteli Německa a vysokými činiteli jiných evropských států?!

A, přestože jsme už skoro jediní pamětníci, můžeme klidně papouškovat příslušnou  PRopagandu o těch věcech z té "České" televize a toho součinného tisku německých vlastníků ?!

Rozum do hrsti!

     Tom

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Wednesday, May 16, 2012 4:24 PM

> To: všem

> Subject:

>

> Milá děvčata a kluci,

>    čerejší schůzka proběhla v pořádku, i když se nás nesešlo moc, bývá to

> lepší. I počasí nebylo nic moc, spíš to vypadalo na březen než na máj.

> Probírali hned zpočátku ten nejposlednější skandál - opět pár miliónú v

> krabici od bot - nic překvapivého v našich končinách.Počkáme na na vývoj

> situace. Pak jsme se vrátli do roku 1945, ale toho jsme raději

> nechali ,přeci jenom jsme v té době, byli ještě ještě malé děti které

> přijímají skutečnost poněkud jinak.

>    {18} zamluvil {..} pro naše schůzky v období září - prosinec roku 2012.

>

{...}

 

 

Schůzka 8.3.11: 

    (MUDr., léčí i mne) {23}, vyprávíš teď o zkoušce z angličtiny, kterou jsi dělal v USA, takže bys mohl také děkovat a odejít. Řekneš nám (podle toho jednoho odstavečku s otázkou v dopisu další spolužák lékař , který jsi dostal) něco k tomu, proč jsi na minulé schůzce tu akci podporoval? 

Nečetl jsem to, bylo moc práce a...

Souhlasíš s tím, abych tohle vyvěsil na tu svou stránku? Ano, klidně. On ovšem neumí vůbec s Internetem zacházet a sotva si umí představit, kdo všechno to uvidí. Jak by se mu asi líbilo zveřejnění s jeho plným jménem tak, jak zveřejňuji stanoviska lidí, které jsem oslovil s polemikou proti jejich politickým názorům a postupům?

 

    (Ing., reemigrant z GB a USA, své jméno píše anglicky, doteď uznávaný expert jaderných zařízení; mj. mi dal technické podklady pro 1/ , potvrdil, že ten můj pohled je správný, a poskytl mi teď informace k poplašné zprávě o zdravotnictví v USA a u nás, kterou jsem dostal od člověka, korespondenci s nímž připravuji k zveřejnění) {28}: Film (podle mne propaganda téhož účelu, původu a vnitřní PRolhanosti jako 2/) je výstižný, bylo by potřebí, aby Češi také podle světové úrovně takhle udělali sebereflexi. Já a Ing. {16} se děsíme, ostatní nedávají pozor. Skutečný poměr rozsahu těch zločinů se ovšem do filmu nemůže vejít, jinak by to nešlo. Má i poznatky blízké příbuzné, která pracovala u 'lidových soudů' od r. 1945, viděla tam, jak lidi udávají jiné, aby se např. zmocnili jejich majetku a právě z toho odvozuje tu potřebu. Na poznámku, jak by se, navíc po mnoha letech takového vykolejení do brutální okupace, vůbec mohly takové případy nenajít u kteréhokoliv národa, nemá odpověď. Ty zkušenosti pro podrobnější diskusi zveřejnit odmítl. {21}: Vražda je vražda, to vidím také tak.

     {28}:Komunismus si v mládí představoval a pořád se k té své představě vrací, že např. lidi budou mít společné deštníky a ti, kdo nastupují do tramvaje v dešti, je předají vystupujícím. Souhlasí s tím, že tak to někde funguje pro kola. Nepřipomínal jsem mu, že podle poznatků jiných lidí i mých (u slova 'ochotní' v dopisu 3/), je tomu stavu daleko blíž společnost na Západě než tady za totáče.

     V Česku bude dobře, až budeme mít prezidenta Roma, tak jako to udělali v USA. O současném pádu USA řeč nešla.

 

    MUDr. {23} je typickou ukázkou vzdělance, který na člověka vychrlí (viz u toho slova v 4/) svůj názor a pak o něm nepřipustí diskutovat. MUDr.{5} k tomu nemá daleko.

==========================================================================================================

 

From: Tomas Peceny
Sent: Monday, February 28, 2011 11:36 AM
To: všem
Subject: RE: FW: FW: TO BYLY CASY-PAMATUJES.

 

Ovšem pokud jsme se mohli rozvíjet svobodně, i v Sokole a nemuseli jsme na schůze Pionýra. To ale ještě nebyla šedesátá léta. Všimněte si prosím, jak ten PRopagandistický text obratně směšuje místa, časy a pocity. Je zřejmě z dílny PRofesionála.

   Tom

 

-----Original Message-----
From:
{18}
Sent: Monday, February 28, 2011 11:06 AM
To:všem
Subject: Fwd: FW: FW: TO BYLY CASY-PAMATUJES.

příloha Šťastné dětství {Že by česká Ostalgie? Byť nejspíš za tím účelem importovaná.TP}

 

From: MUDr.{5}
Sent: Tuesday, January 25, 2011 4:22 PM
To: 'Tomas Peceny'
Subject: RE: RE2: Poděkování

 

Ahoj, Tome, a promiň. nemám chuť se vyjadřovat k ničemu. Považuji se za  součást odcházející generace, my jsme žili jinak a v jiném prostředí, snad jsme svoje životy nepromarnili.Víc Ti k tomu neřeknu. {5}

 


From: Vladimír Řezníček

Sent: Monday, January 24, 2011 6:09 PM
To: Tomas Peceny
Subject:

{...}.

-----Original Message-----
From:
Vladimír Řezníček

Sent: Monday, January 24, 2011 4:38 PM
To: Tomas Peceny
Subject: Re: RE3: Poděkování

 

Zdravím, Tomáši.

Početl jsem si po čase zase ve tvých textech a zazáviděl jsem ti

tvůj drive. Zamrzelo mě, že jsem chyběl, když jsi sešlost spolužáků

podrobil oné anketě, o níž se zmiňuješ. Je skutečně s podivem, že

zájmy našich sousedů v evropském prostoru nevnímáme, a to ani po

vlastních zkušenostech. Hrozím se kupř. toho, z čeho bychom byli

živi ve středu kontinentu při pouhopouhé neúrodě, nemluvě o válečném

konfliktu, když i česnek vozíme z Číny. Zájmy potomků přemístěných Němců jsou

možná jen marginálie zájmů evropských a jiných podnikatelů, které

nás dvě desetiletí připravují o schopnost vlastní obživy a vlastní

výroby mnoha předmětů denní spotřeby. Smím-li lamentovat, tak se

ptám, zda nejen zdravotnictví, ale i další obory činnosti

nerozkládají čeští činitelé a nejen odborářští. Ale to nechávám rád

na tobě, já si lamentaci nedovoluji.

Mimochodem. Stále nemám na stole vedle obrazovky počítače telefon,

ale {...}. Vladimír.


From: Tomas Peceny
Sent: Monday, January 24, 2011 3:59 PM
To:
Vladimír Řezníček; {5}
Subject: RE3: Poděkování

 

Vláďo, {5},

     na té schůzce také všichni kromě {23} rozuměli tomu, že platy lékařů je třeba posuzovat podle platů za hodinu práce (respektování přesčasů) a podle poměru těch hodinových platů k normálním smrtelníkům v daném státě, kteří zase těm lékařům v tom státě příslušně poskytují své služby,

          Tom

 


From: Tomas Peceny
Sent: Monday, January 24, 2011 3:16 PM
To:
Vladimír Řezníček;{5}
Subject: RE2: Poděkování

 

Vláďo (pokračuji), nazdar {5};

    nebyli jste na poslední třídní schůzce  {...}. Položil jsem tam přítomným ({9},{12},{15},{16},{18},?{21},{22},{23},{24},{25},{26},{28};{20} před tou anketou asi odešel) otázku {...} Ukázalo se, že nikdo. {...}

    A to ty věci, na rozdíl od už skoro všech občanů, pamatujeme! Chtěl jsem to původně vyvěsit, ale asi to neudělám, na ty skoro všechny mladší by to samo o sobě žádný účinný dojem neudělalo. Podívejte se prosím na můj poslední dotaz (December 22) paní Mgr. Loucké; i když ona už se zřejmě neodhodlá v tak závažné věci, byť z jejího oboru, angažovat ani svou odpovědí.

    {5}, i od Tebe bych rád měl vyjádření k té akci lékařských odborářů. To bych (podle Tvého přání zase anonymně) vyvěsil. Dík.

    Zdraví a co možná pohodu,

         Tom

 


From: Tomas Peceny

Sent: Monday, January 24, 2011 1:47 PM
To:
Vladimír Řezníček
Subject: RE: Poděkování

 

Nazdar Vláďo,

     dík Ti moc za to porozumění a podporu. {...} vyvěšovat nebudu, chtělo by to odborné zkoumání:  {...} jsou snad dokonce známy geny pro tu osobnostní vlastnost, která  {...}. I když by se mi to do té politiky hodilo, {...}

     K té evoluci: dík Ti i za ten tip na Koukolíkovu knihu, píšu si ji do seznamu knih k půjčení. Sám o té evoluci rozumuji v tom textu o socializmu u slova 'vyvinuti', u odkazu inženýr a v něm.

     Pokusil jsem se Ti to říct do telefonu, ale  {...} mi jen zahvízdalo, že neexistuje.

     Zdraví a pohodu,

          Tom

 

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Saturday, January 22, 2011 2:27 PM
To:
Vladimír Řezníček
Cc: 'vladimir.spidla@gmail.com'
Subject: RE: Poděkování

 

Nazdar Vladimíre,

     ta pitomost socialismu je tam záměrně: měla upozornit ty spousty vzdělaných lidí, i lékařů, na to, že takový systém nemůže fungovat a že by si ty své představy a sny (dodané jim propagandou) měli rozmyslet. Už dřív jsem vnímal tuhle Tvou připomínku, i jako připomínku odborníka. Uznávám, že ani ta provokace nevede automaticky k porozumění s těmi lidmi, ale na proražení toho jejich krunýře levicové nadřazenosti nad "mým asociálnem" doteď nevím o lepším postupu.

     Všimni si, jak dlouho i filozof Dr. Špidla nemůže najít čas k definování toho, co vůbec ta levicovost, tak podstatná pro jeho činnost politika, vlastně je.

     Formálně bych Tě snad prosil, abys ty mé stránky otevíral na té výchozí a dál postupoval podle odkazů. Na těch stránkách se také doufám můžeš přesvědčit, že se tak snažím dráždit jen ty, za jednoho z nichž se považuji a opravdu napadat jen ty, u nichž jsem přesvědčen, že jejich nesprávné počínání je záměr.

     Nebudeš-li protestovat, zařadím tuhle výměnu dopisů také do té jmenovitě zveřejňované korespondence s Tebou, jako jedním ze spolužáků.

     Dík Ti,

          Tom

 


From: Vladimír Řezníček
Sent: Saturday, January 22, 2011 12:23 PM
To: Tomas Peceny
Subject: Poděkování

    Tomáši, dík za rozhovor a dík za propagaci poctivosti propagandy. Chceš-li, abych to vyjádřil ještě  jinak, tak dík za zjevné úsilí o to, aby se lidé naučili domlouvat, nejen se přemlouvat. Jinak souhlasím s nevysloveným, že aktuálně lidé respektují spíše vůdce než rozumovou argumentaci. Zvolna se odvažuji tvými názory se řídit, nejen je respektovat.V té souvislosti bych uvítal, kdybych tvůj web uměl otevřít na jiné stránce než povídání o pitomosti socialismu. Dnes jsem měl dojem, když jsem s tebou hovořil, že bys nechtěl číst kupř. o "pitomosti" náboženství. Včera jsem v knížce Jak si lidé hrají od Františka Koukolíka, Radioservis, 2009, s. 111 četl, že "náboženské cítění má evoluční kořeny, podobně jako je mají jazyk a řeč...je velmi blízké nebo totožné s charakterovým rozměrem normální lidské osobnosti, jemuž se říká self-transcendence neboli sebe-přesah." Mimochodem následuje kapitola o propagandě. Vladimír.

{tady další spolužák lékař{23} 21.1.11}

 

-----Original Message-----
From:
{20}
Sent: Friday, December 24, 2010 9:01 AM
To: Tomas Peceny
Subject: Re: PF

 

Tomáši, také já Ti přeji hezkou vánoční pohodu, která je tento rok téměř ve stylu pana Lady, a do nového roku hodně zdraví, síly a inspirací.

{20}

 

 

-----Original Message-----
From: Mail Delivery Subsystem [mailto:MAILER-DAEMON@noel.abis.cz]
Sent: Friday, December 24, 2010 1:38 AM
To: tomas.peceny
Subject: Returned mail: see transcript for details

 

The original message was received at Fri, 24 Dec 2010 01:37:48 +0100

from {...}

   ----- The following addresses had permanent fatal errors -----

{24}

    (reason: 554 5.6.0 Invalid content)

 

   ----- Transcript of session follows -----

{...}

>>> DATA

<<< 554 5.6.0 Invalid content

554 5.0.0 Service unavailable

 

-----Original Message-----
From: MAILER-DAEMON@mx1.volny.cz [mailto:MAILER-DAEMON@mx1.volny.cz]
Sent: Friday, December 24, 2010 1:27 AM
To: tomas.peceny
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender

 

This is the mail system at host mx1.volny.cz.

 

I'm sorry to have to inform you that your message could not

be delivered to one or more recipients. It's attached below.

 

For further assistance, please send mail to <postmaster>

 

If you do so, please include this problem report. You can

delete your own text from the attached returned message.

 

                   The mail system

 

{15} said: 552

    Requested mail action aborted: user's mailbox is full (in reply to end of

    DATA command)

==================================================================================

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent:  December 23, 2010
To:  
spolužáci Vladimír Řezníček, Martin Černý, {18}, {5}, {20}, {9}, {12}, {24}, {28}, {15}

Subject:PF

{...}

 

-----Original Message-----
From:
{18}
Sent: Thursday, December 23, 2010 11:40 AM
To:
 spolužáci
Subject: Veselé Vánoce a šastný nový rok 2011

 

Hezké Vánoce, mnoho štěstí a zdraví v roce 2011 všem

 

přeje

 

{18}


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, December 22, 2010 2:36 PM
To: Jan Culik; 'Lukas.Kollarcik@seznam.cz'; Tereza Selmbacherová; 'Tomas.Drazny@inventurademokracie.cz'; 'dopisy@druhemesto.cz'; 'jneoral@tiscali.cz''
Cc: Dr. Šiklová

BCc: prof. Dvořáková, politolog, další vzdělaný člověk, několik dalších z této složky korespondence, 3 kamarádi, spolužáci Vladimír Řezníček, Martin Černý, {18}, {5}, {20}, {9}, {12}, {24}, {28}, {15}

Subject: podobnost čistě náhodná?

 

Dobrý den pane Kollačíku, pane Neorale, slečno Selmbacherová i pane Dražný, pane Davide Černý, pane Vieweghu i anonyme "kritik"-u, pane Berwide-Buquoyi a pane doktore Čulíku,

    prosím podívejte se i na korespondenci těch dalších, zejména na reakci k závěrečné hlavní otázce, co vědí o tom, jak zdůvodnit svůj postup. Myslíte si, že jde o podobnost čistě náhodnou?

         Tomáš Pečený

 

 

{   Děkuji RNDr. Martinovi Černému, CSc, za souhlas s uvedením jeho jména při uveřejnění této korespondence i toho, že on je ten můj kamarád a spolustudent z univerzity, o němž jinde na této své stránce píšu, že jeho otec byl vězněn za protikomunistický odboj.

    Děkuji MUDr. Vladimíru Řezníčkovi za souhlas s uvedením jeho jména při uveřejnění této korespondence se spolužáky i za souhlas s uveřejněním jeho osobního sdělení a za tu součinnost při nalezení závady na serveru volny.cz, která bránila zobrazování odkazů v mých dopisech prohlížených přímo na stránkách toho serveru.

    Ta korespondence tu není doplněna o starší poštu; i v ní by mohlo být něco zajímavého pro jiné lidi,

        Tomáš Pečený, 27.6.10 a 20.10.10}

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Friday, October 22, 2010 11:07 PM
To:
'Vladimír Řezníček'
Subject: RE: FW: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

 

Nazdar Vladimíre,

   dík za to blahopřání i za ten pokus. Tím archivem myslíš, že ses o ten odkaz pokoušel před tou opravou na volny.cz a teď se Ti vyvolává špatně? Něco podobného jsem už viděl. Je-li to tak, začnu se poptávat, jestli na to je nějaký preventivní návod jiný než smazat všechny stránky, které si prohlížeč pamatuje; ale nejspíš je to jediná možnost, nepříliš lákavá. Na té stránce bych se měl i o tom zmínit. Nové odkazy v tomhle mailu se Ti už zobrazují dobře víckrát?

   K té důležitosti pro mne: já jsem nad těmi věcmi přemýšlel a sháněl informace desítky let; mně kdysi nepřipadalo zdaleka samozřejmé, že může být úplně blbě systém, který nám vítězstvím ve válce proti nesmírně dokonale technicky a vojensky připravenému nepříteli zachránil životy, zřetelně vylepšil životní standard rodin některých mých spolužáků, technicky se docela vylepšuje až na úroveň schopnou ovlivňovat celý svět a který spousta i inteligentních lidí s nadšením prosazuje argumenty podobnými jako všechna relevantní náboženství a v němž jest mi prožít nejspíš celý život.

   A když jsem si tu nesmyslnost opravdu dokázal rozebrat a ověřil si ji dotazem u VIP ekonomů, připadá mi jako velká výzva tu věc uveřejňovat v souvislosti s aktuálním děním, totiž  souhrnem svých názorů, založených hodně na osobních zkušenostech, tak aby byla konzistence nepochybná, tj. ověřená veřejnou oponenturou. K ní dlouho vyzývám kohokoliv ve světě, mj. tím prostřednictvím dopisů Svazu mladých komunistů, Sudetendeutsche Landsmannschaft, p. Beerovi i Dr. Čulíkovi (+ Mgr. Dolejšímu) + s. Neoralovi (jejich odpovědi osobním hodnocením mne považuji za výmluvu; kdyby měli argumenty, jistě by je použili), ekonom{ovi}, Dr. Šiklové, (straně Zelených), akci inventura demokracie a prof. Dvořákové i několika přírodovědcům a umělcům Davidu Černému a p. Vieweghovi.... Ty moje názory se ukazují být v souladu se současným stavem poznání; jistě ve věcech, k nimž se pro tu mou stránku vyjádřili ve svém oboru významní vědci, odborníci, umělci a instituce.

   Mám za to, že takové informace mohou být lidem užitečné a nerad bych jejich váhu snižoval technickou chybou v publikaci samé, vytvářené technikou blízkou mému vlastnímu oboru práce.

   Spoléhám na to, že nemáš námitky proti zveřejňování i těchhle našich dopisů (kromě jejich nejosobnějších kousků).

   Ještě jednou Ti dík,

       Tom

 

> -----Original Message-----

> From: 'Vladimír Řezníček'

> Sent: Friday, October 22, 2010 4:52 PM

> To: Tomas.peceny

> Subject: Re: FW: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

>

> Tomáši, snad uvítáš potvrzení tvého sdělení, že "už to funguje", tj.

> řadu odkazů jsem otevřel pouhým kliknutím. Vyjímečně odkaz otevřel

> stránku z archivu upozorňující na chybu.

> Pochopil jsem konečně jak to pro tebe bylo významné a tak ti

> blahopřeji. Vladimír.

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Tuesday, October 19, 2010 11:54 PM
To:
'Vladimír Řezníček'
Subject: FW: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

 

Nazdar Vláďo,

   děkuju Ti za součinnost, už to funguje,

      Tom

 


From: Volny [mailto:Volny@economia.cz]
Sent: Monday, October 18, 2010 12:32 PM
To: Tomas.peceny
Subject: RE: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

 

Vazeny pane doktore,

programator upravil script na nasich strankach,
takze by se Vam link mel jiz zobrazovat spravne
S pozdravem
Petra Mílová
Portál Volný.cz, a.s.

+420 233 074 583
portal@volny.cz

-----Původní zpráva-----
Od: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Odesláno: čt 14.10.2010 10:39
Komu: Volny
Předmět: RE: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

Dobrý den paní/slečno Mílová,
    jestli rozumím dobře námitce toho programátora, musí adresa každého
takového mého odkazu končit ".htm" či ".html" a nesmí obsahovat mezery.
Prosím upozorněte ho ale, že tak teď nefunguje ani odkaz Pitomost socializmu
<http://tpeceny.nazory.cz/politika/kral/Kral.htm> , který ty požadavky
splňuje. Mohl bych snad v tom svém Outlook 2003 s editorem Word udělat něco
pro to, aby se takové odkazy zobrazovaly správně i na vašem serveru?

    Děkuji Vám,

       RNDr. Tomáš Pečený
  _____ 

From: Volny [mailto:Volny@economia.cz]
Sent: Wednesday, October 13, 2010 2:30 PM
To: Tomas.peceny
Subject: RE: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]

Vazeny pane Peceny,

Vasi zpravu jsem predala programatorovi,
ktery mi odpovedel toto:

Bohuzel to nemohu opravit, protoze to pak zase prestane fungovat jinym
lidem.
Neni metody, jak zjistit, jestli odkaz
"http://tpeceny.nazory.cz/politika/Nazory jinych lidi.html"
nahodou neni neco ve smyslu
"na webu http://tpeceny.nazory.cz/politika/Nazory si prectete vsechny
soubory html".


Navrhuji tedy reseni, pokud mate nejake doplnujici informace k Vasemu webu
a odkazu, prosim o zaslani a ja je predam opet programatorovi, abychom
problem vyresili.

Dekuji predem.
Petra Milova
Portal Volny

-----Původní zpráva-----
Od: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Odesláno: st 13.10.2010 12:44
Komu: Volny
Předmět: FW: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]
  _____

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Sunday, September 26, 2010 4:59 PM
To: volny@economia.cz
Cc: t.peceny@volny.cz
Subject: FW: potíže s odkazy na vašem serveru [T20100926000DS010Z824242]
Importance: High

Dobrý den,

   podle doporučení v přeposílaném mailu se s tím dotazem obracím na Vás.
K tomu závěrečnému dotazu o vlivu mezer Vám posílám ze svého Outlook 2003
takový odkaz bez mezer a se správnými velkými a malými písmeny: totiž odkaz
<http://tpeceny.nazory.cz/politika/kral/Kral.htm> o socializmu ; ten se Vám
při příjmu přímo ze serveru volny.cz poklepáním v textu přijímaného mailu
zobrazeného v internetovém prohlížeči zobrazí správně? Ten odkaz s mezerami,
který se tak uživateli {...}@volny.cz nezobrazí, je
<http://tpeceny.nazory.cz/politika/Nazory%20jinych%20lidi/siklova.htm>
Dr. Šiklová.
   Děkuji Vám,
       RNDr. Tomáš Pečený


Od: Tomáš Pečený
Odesláno: 29. června 2010 12:17
Komu: 'Vladimír Řezníček'
Předmět: RE:

Nazdar Vláďo,
po návratu ze Štúrova jsem hasil průšvih s kolenem a začal hasit nedodělky v práci a doma; teď jsem na kursu paraglidingu na Rané a vůbec nemám na politiku pomyšlení.

Ta moje stránka je myšlena jako reference mých dlouhodobých názorů, důvodů pro ně a diskuse o tom s jinými lidmi. Vůbec nemohu aspirovat na časopis o průběžném politickém dění. Výsledek posledních voleb tam zmiňuji v aktualizaci hlavního článku o socializmu a v některých odkazech jako podmíněnou naději. A do té korespondence se spolužáky jsem stihl přidat ten Tvůj text.
Jsem moc rád, že v těch mých textech vidíš, na rozdíl od skoro všech spolužáků, i něco zajímavého,
   Tvůj
       Tom


Od: 'Vladimír Řezníček'

Odesláno: 28. června 2010 16:06
Komu: Tomáš Pečený
Předmět:

Tomáši, již několikátý den otvírám tvé texty s nadějí, že najdu komentáře současného úsilí pravicových stran o koaliční vládu, ale jako poslední text nacházím poznámku o hnědé veřejnoprávní televizi. Kde tvé texty pokračují a pod jakou adresou?


Tomáši,

      láká mě ke včerejší diskusi či rádoby diskusi o několika osamělých pojmech (pravicovost, levicovost, socialismus, a to dokonce ,,pitomý" aj.) učinit malé vyznání.

      Když jsem presentoval svůj postoj k pojímání politiky, začal jsem svou profesí (která se přiřazuje k pomáhajícím" profesím, ale nedostal jsem se k tomu, že úspěšný výkon mé profese znamená spolupůsobit k návratu samostatnosti, sebejistoty, dospělosti" s jejími vznešenými atributy; z nich jedním je kupř. ekonomická nezávislost na okolí, ale především spolehlivá obeznámenost o společenských procesech a schopnost je respektovat.

     I současnou politiku posuzuji v návaznosti na dosavadní, řekl bych zdánlivě věčná postavení pána a kmána, a vidím jeho pokračování v postavení bohatého" a chudého závislého. Neřekl bych hned vykořisťovaného, jen bych připustil, že ohlupovaného, manipulovaného, okrádaného, ožebračovaného všude, kde se pokouší získat postavení onoho bohatého výhrou v loterii apod. pošetilými aktivitami, třeba jen zadlužováním

     S potěšením zjišťuji, že i současní tzv. obyčejní lidé výkonem své současné funkce mocipánů" mohou společenské procesy a lidské sklony, třeba i ty, které jsou označovány jako neřesti, korigovat", a to dokonce bez odkazu na Svrchovaného s jeho přikázáními, a tak vzájemně přispět k osobnostnímu růstu, tj. k dosažení fyzické i psychické zralosti.

Průběh konference ODS, o němž se dnes dočítám v novinách, moji představu o moci zdánlivě bezmocných (viz Miroslava Němcová), podporuje.

21. 6. 2010                                                                 Vladimír.

 

{S Vláďou Řezníčkem jsme si povídali o našich postojích a politice a Vláďa deklaroval svůj přístup k sociálním problémům v souvislosti se svou lékařskou odborností.   TP 20.6.10}

 


From: Tomas Peceny

Sent: Monday, June 21, 2010 12:34 PM
To: '
Vladimír Řezníček'
Subject: ještě prosba o zkoušku

Nazdar Vláďo,

     píšu ty návody čtenářům mých stránek. Prosím Tě, zkus, jestli se Ti tenhle odkaz na mou stránku politických názorů nebo aspoň na tu mou úvodní  stránku zobrazí rovnou správně klepnutím na ty odkazy v tomhle mailu,

     Dík Ti moc,

         Tom

 

# Od: Tomas Peceny

# Komu: 'Vladimír Řezníček'

# Předmět: Re: souhlas

# Datum: 18.6.2010 11:54:19

# ----------------------------------------

# Nazdar Vláďo,

#      děkuju Ti,

#           Tom

#

Od:  'Vladimír Řezníček'

# > Předmět: souhlas

# > Datum: 17.6.2010 21:39:17

# > Děkuji za zevrubné vysvětlení a poskytuji souhlas s uvedením mého

# > jména mezi ostatními spolužáky:

# >      Vladimír Řezníček, alias {...}

# > Ujišťuji, že se i napříště rád seznámím s každým tvým textem.

 


# Od: Tomas Peceny  

# Komu: všem,

# Předmět: Re: Fwd: RE: prosba o souhlas s uveřejněním

# Datum: 17.6.2010 16:24:20 # ----------------------------------------

# Nazdar {20},

# jak jemně umíš znovu a znovu opakovat svoje hodnocení mé snahy o politické

# úvahy. Ale zase jako obvykle Ti uniklo to podstatné: že Tě teď totiž nevyzývám k

# žádné diskusi ani součinnosti na té mé stránce, ale jde o to, jestli budu

# vymazávat Tvé jméno z korespondence, kterou i se mnou absolventi AG a zejména

# {18} vedete.

# Jak víš, obsahuje ta korespondence nemálo politické (říkejme tomu) diskuse, o

# které jsem přesvědčen, že slušný demokrat ji nevede anonymně, ale s plnou

# morální odpovědností a tedy svým jménem. Dlouho váhám, mám-li na ni uplatnit

# pravidlo o zveřejňování korespondence s těmi, které jsem oslovil s polemikou

# proti jejich politickým názorům a postupům (které je co do smyslu v souladu s

# tím, že tak zveřejňuji i dopisy, kterými mě oponenti souměrně oslovují a píší

# mi). Rozumím Tvé snaze související s Tvou odborností tak, jak jsem psal v úvodu

# komentářů ke komplexu textů o pitomosti socializmu. Snad jsi nezapomněl, že

# podklady, které jsi mi poskytl, jsem ani nemohl zveřejnit, o tom jsme si psali;

# takže v tom smyslu Ti nehrozí žádné nebezpečí pošpinění Tvé odbornosti diskusí

# pochybné úrovně ani nebezpečí pomsty těch, o jejichž činnosti jsi nejen mne

# informoval.

# Nicméně rozumím i Tvé snaze se věcí nezabývat a budu v té korespondenci Tvoje

# jméno nahrazovat pořadovým číslem z {18}ova seznamu, tak jako jména všech

# ostatních spolužáků/aček, kteří/é se odmítají hlásit k morální {spolu}odpovědnosti za

# úroveň politické části té korespondence a těch schůzek, jichž se zúčastňují.

# Totiž pokud své rozhodnutí výslovně nezměníš. Kdyby ses byl na tu korespondenci

# 'Názory jiných lidí' na té mé stránce podíval, viděl bys, že s osobními detaily,

# kterých je v těch dopisech spolužáků a spolužaček většina, zacházím tak

# zdrženlivě, až mi to někteří jiní partneři vyčítají.

# Pravděpodobně to pravidlo o zveřejňování jmen uplatním na {18} pro dopisy od

# data, kdy jste všichni dostali mé upozornění na tu věc a případně od teď na ty,

# kdo budou pokračovat ve stejném smyslu.

# Stálé zdraví,

# Tom

#

# Od: {20}

# > Předmět: Re: Fwd: RE: prosba o souhlas s uveřejněním

# > Datum: 17.6.2010 09:08:39 # > ----------------------------------------

# > Zdravím Tomáši,

# > stejně jako {5} Tě prosím, nikde mne neuváděj. Jak jistě víš (nebo tušíš),

# > nejsem příznivec vyměňování si názorů prostřednictvím mailu nebo jakýchkoli

# > stránek, navíc v poslední době ještě začínám trochu pracovat v oboru a to mě

# > zabere tolik času, že na sledování diskusí na počítači nemám čas ani chuť. Na

# > druhé straně mě mrzí, že na hodnotné literární a diskusní pořady které v

# > poslední době měl Václav Smitka v Pen-klubu a později také spolu s Vláďou

# > Řezníčkem ze spolužáků AG nepřišel nikdo. Díky za pochopení.

# > {20}

 

# > Od: Tomas Peceny

    Komu: {39+}

# Předmět: Re: e-mail

# Datum: 18.6.2010 11:50:05

# ----------------------------------------

# Dobrý den paní {39+},

#     děkuji Vám za tu zprávu. Moc mne mrzí, že {39} je tak nemocný, vždycky jsme

# si dobře rozuměli.

#     Vašemu přání samozřejmě vyhovím; a nebudete-li protestovat, zahrnu ty

# dopisy, jako obvykle patřičně zbavené osobních údajů, také na tu svou stránku

# pro informaci ostatním spolužákům a pro jiné čtenáře jako ukázku vztahů mezi

# námi. Prosím Vás, vyřiďte {39} můj pozdrav a přání co nejlepší pohody,

#     Děkuji Vám,

#         Váš

#             Tomáš Pečený

#

#

# > ------------ Původní zpráva ------------

# > Od: {39+}

    Komu: Tomas Peceny

# > Předmět: e-mail

# > Datum: 17.6.2010 20:19:04

# > ----------------------------------------

# > Vazeny pane doktore

# > byla bych rada, kdyby jste odstranil nasi e-mail adresu z vaseho seznamu. Nevim,

# > jestli vite, ze muj manzel je nemocny ( ma {...} Disease) a uz se nezajima o

# > politiku, specielne o ceskou! Ani ja nemam poneti o cem vlastne pisete. Doufam,

# > ze pochopite o cem pisu.

# >       {39+}

 


>  Od: Tomas Peceny

   Komu: {5}

>  Předmět: RE: prosba o souhlas s uveřejněním

 Datum: 14.6.2010 22:30:17

 ----------------------------------------

>  Nazdar {5},

>       nejdřív technická poznámka: jedná se o mou stránku

>  http://tpeceny.nazory.cz/politika a v její rubrice 'Názory jiných lidí' o jeden  z posledních odkazů o spolužácích. Ten server s

> některými počítači neumí přímé odkazy do komplexu 

> (http://tpeceny.nazory.cz/politika/kral/vysledek_referenda.htm,

>  http://tpeceny.nazory.cz/politika/kral/kral.htm) tak, jak se to

> stalo Vláďovi Řezníčkovi. To nejspíš souvisí s doplňky

> internetového prohlížeče, to odtud zkontrolovat nemohu, {...}.

> 

>      (Slovníkem "diplomata":) Překvapuje mne, že Ty, politik, vysoký

> hodnostář instituce související s náboženským životem, nadšený

> účastník našich abiturientských schůzek a oddaný vyznavač

> Masarykovy demokracie,  nesouhlasíš s něčím podle mne tak

> samozřejmým, jako je ponechání Tvého jména v korespondenci nás

> abiturientů. To Ti přeci nepřidává žádnou práci navíc kromě té,

> kterou už sledováním úrovně té korespondence a patřičné demokratické

> odezvy jistě děláš. Nebo tomu rozumím špatně? V tom případě Tě

> prosím o adresnou  kritiku.

>  Jsem teď na Slovensku ve Štúrově (skvělé koupání) a neumím svým

> kapesním  počítačem ani hotelovým PC odeslat tento mail všem

> korespondujícím spolužákům.

>  Prosím Tě, přepošli jim ho. Pro podrobnější vysvětlení, o co mi

> právě jde, tu posílám také kopii mailů s Vláďou Řezníčkem.

>     Ještě poznámka k Vláďovu přání hezké dovolené a nepřítomnosti

> národnostních třenic ve Štúrově: o tom jsem už na té své stránce psal v odkazu

> 'výsledek  referenda' hlavního souboru textů o pitomosti socializmu.

> Tady nám to vždycky po té národnostní stránce připadá príma, ti

> místní lidi se při komunikaci s námi nijak nevymezují jako Slováci

> či Maďaři, jen je třeba trošku dávat pozor na to, kdo je asi Maďar:

> ten obvykle rozumí lépe slovenštině (i mé) než češtině; a bylo by mi

> trapné mluvit na Slováka špatně slovensky.

>     Děkuju Ti,

>        Tom

 

 

> -----Original Message-----

> From: 'Vladimír Řezníček'

> Sent: Tuesday, June 15, 2010 10:27 AM

> To: Tomas Peceny

> Subject: Re: zobrazení

>

> {...}

>

>

> ----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----

> Od: "Tomas Peceny"

> Komu: 'Vladimír Řezníček'

> Předmět: Re: zobrazení

> Datum: 14.6.2010 - 20:46:43

>

> > Nazdar Vláďo,

> > dík Ti za součinnost i za to přání. {...}

> > Mně nejde o nějakou hromadnou petici nebo jinou takovou

> > Tvou oficielní účast v nějaké mé akci.Ty stránky

> > jsou moje a cokoliv jejich prostřednictvím udělám,

> > je moje osobní záležitost i právně; ty 'Názory

> > jiných lidí' jsou tam v tom právním smyslu pouze

> > informativní. (To, že asi pošlu odkaz na ty své

> > stránky do ruky generálnímu řediteli České televize

> > s výslovným upozorněním na ty mé dva skoro poslední

> > články, by tedy byla moje osobní akce. Tvé náměty

> > k dalšímu obdobnému postupu ovšem vítám a proti

> > případné oficielní Tvé součinnosti "nic nenamítám".)

> > Ta prosba o souhlas s uvedením Tvého jména v korespondenci

> > spoluzaci.htm

> > znamená jen, že bych tam Tvé jméno nechal, jako

> > to Martinovo, a neanonymizoval ho vytečkováním

> > nebo nahrazením číslem tak, jak to budu dělat

> > s ostatními korespondujícími spolužáky. {...}

> > Moc Ti děkuju,

> > Tom

> >

 

 

> -----Original Message-----

> From: 'Vladimír Řezníček'

> Sent: Monday, June 14, 2010 5:06 PM

> To: Tomas Peceny

> Subject: Re: zobrazení

>

> Ahoj Tomáši.

> Ještě před instrukcemi, které jsem právě otevřel. jsem všechny

> tvé texty - počínaje těmi na blistech - otevřel a pročetl. Myslím,

> že jsem zachytil i nit, která tvé postřehy spojuje a tak přemýšlím

> o tom, zda bych připojil svůj podpis, kdyby tvé úsilí vyústilo

> v konkrétní petici. Nicméně teď přeji pohodu s rodinou a absenci

> jakýchkoliv národnostních třenic na Slovensku. Vladimír Ř.

 


From: {5}

Sent: Monday, June 14, 2010 10:53 AM
To: 'Tomas Peceny'
Subject: RE: prosba o souhlas s uveřejněním

 

Milý Tome, nikam mne ne uváděj. Jsem schopen jen omezeného, ale intenzivního okruhu práce.   Zdraví {5}

{...}

{...}

{...}


From: Tomas Peceny
Sent: Friday, June 11, 2010 6:03 PM
To:
{18};{6}; '{...}';{5};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček'; 'Martin Černý';{...};{...};{...};{...};{20};{...};{...};{...};
Subject: prosba o souhlas s uveřejněním

 

Ctění kmeti spolužáci a milá sluníčka spolužačky,

      naši (zatím poslední) korespondenci vyvěšuji na svou stránku názorů do rubriky Názory jiných lidí. Prosím i vás další, abyste mi napsali, že souhlasíte s uvedením vašeho jména.

      Dík,

            Tom

 

{...}

 

From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Friday, June 11, 2010 11:14 AM
To:
{18};{6};{...};{5};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček'; 'Martin Černý';{...};{...};{...};{...};{20};{...};{...};{...};
Subject: RE: Čas na změnu po volbách

 

Ctění kmeti spolužáci a milá sluníčka spolužačky,

     mohu jen opakovat to, co jsem psal paní Dr. Šiklové a pokud se pamatuji poslal i vám; když vidím, že snad už je opravdu Česká televize i hnědá? a přitom jsme viděli, co dělal (a hodlá dělat?) pan Schwarzenberg, viz */. Prosím vás, snažte se řešit ty věci s porozuměním, není jednoduché a právě náš věk a zkušenosti umožňují do toho vidět lépe než už skoro všichni naši spoluobčani. Co byste vzkázali panu Beerovi?

     Váš

            Tom

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Friday, June 11, 2010 7:57 AM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý; {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: Fwd: Čas na změnu po volbách

>

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Wednesday, June 09, 2010 10:23 AM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý;{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: fotky 8.6.10

>

 

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Tuesday, June 01, 2010 2:56 PM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý;{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: Poslední sraz v tomto školním roce

>

> Milé/í,

> {...}

> Přijďte všichni, je o čem diskutovat!

> Srdečný pozdrav všem posílají

> {12};{15};{18};

 

> ------------ Původní zpráva ------------

> Od: Tomas Peceny

> Předmět: RE: Parkinson - aneb : pracujeme do 7O !

> Datum: 18.5.2010 13:59:12

> ----------------------------------------

> Parkinsonem je míněn ten ekonom nebo ta naše nemoc? (Beru {...}

> 1/4-1/4-1/4 a {...} 1-0-1.)

>     Tom

> To fakt nevím

J.

> > -----Original Message-----

> > From: {18}

> > Sent: Tuesday, May 18, 2010 1:35 PM

> > To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

{...};{...};'Vladimír Řezníček'; Martin Černý; {...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> > Subject: Fwd: Parkinson - aneb : pracujeme do 7O !

> >

>

>

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Tuesday, May 04, 2010 11:31 AM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý;{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: Květnový sraz

>

> {...};

> Všechny spolužáky zdraví a na setkání se těší

>

> {18}; (zvaný {...};)

 

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Monday, April 12, 2010 10:25 AM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý;{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: A je to už zítra!

>

> Milí zlatí,

> už bych opravdu potřeboval nějaké prášky proti zapomnětlivosti. A koňskou

> dávku.

> {...} Přijďte všichni, přijde i {5} - tak si připravte diskusní

> příspěvky !

> {...};

> Těším se na všechny

> Zdraví

> {18}

{...}

 

{...}

 

{...}

 

{FW: cena elektřiny a plynu, viz mladší kamarád}

 

{ cena elektřiny a plynu, viz mladší kamarád}

 

{...}

 

{...}

 

 ------------ Původní zpráva ------------

 Od: {39+} <{39+}@yahoo.co.uk>  Komu: {18}

 Předmět: Re: pondělí

 Datum: 14.12.2009 17:19:16

 ----------------------------------------

 Ahoj {18}

 My oba ti prejeme moc hezke Vanoce a hlavne hodne zdravi v roce 2010 - to je to

 nejdulezitejsi! Vyrid prosimte na vasi pondelni schuzce {39}ovo prani vseho

 nejlepsiho vsem znamym!

 {39+} a {39}

 

 

 

{...}

 

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Monday, December 07, 2009 8:21 PM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

> Martin Černý; {...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: Dodatek k pozvánce na 14.12.

>

> Zapomněl jsem na jednu důležitou věc : S velkou pravděpodobností by měl

> přijít i {3}, který bude v té době ve své staré vlasti. Mohli bychom ho

> požádat, aby poprosil svoji vládu aby zrušili pro Čechy víza - neboť by

> pan prezident v opačném případě nemohl jet do Vancouveru !

> Tak ahoj,

>    {18}

 

 

{...}

 

 

 

> -----Original Message-----

> From: {33}

> Sent: Wednesday, November 11, 2009 8:57 PM

> To: {6};{...}; Tomáš Pečený;{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';

 Martin Černý;{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: kniha

>

>         Vážené a milé kolegyně a kolegové,

>  dovolte , abych Vás upozornil na následující akci:

>

> Z přehledu akcí Umělecké besedy Pen klubu podzim 2009:

>

> 2.12.2009 literární středa – Václav Smitka : Eseje o člověku.

>{...}

>     Autor se celý život zabývá gerontopsychologií. Jeho tvorba je

> výpovědí o stáří, duševní nemoci a smrti, zároveň ale i hledáním naděje, smyslu a

> lidského porozumění.

> Spoluučinkují Hana Kofránková a Rudolf Pelar.

>

> Jste srdečně zvání.    S pozdravem   {33}

>

 


From: Tomas Peceny
Sent: Friday, August 28, 2009 12:36 PM
To:
{18}; '{6}';{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček';'Martin Černý'; {...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

Subject: RE: Několik slov 2009

 

Dotkl ses – komunistická/náckovská propaganda se mne dotýká vždy, i když ji píšou {...} disidenti, možná k propagaci další "strany čistých rukou". Že s ní souhlasíš Ty, je už bohužel samozřejmé. (Právě si vybírám místo "České" spořitelny jinou banku a když jsem včera zjistil, že potřebuji jinou přikrývku, nekoupil jsem ji v prvním obchodě za 3000 Kč; koupil jsem dvojitou mikrovláknovou za 1150 Kč v druhém - {...}). Viz mé politické názory i prezidentovo 20 let poté: proč jsme nespokojeni. Čím podstatným se ten Tvůj pohled na naši současnou společnost liší od toho Goebbelsova pohledu na USA?

   Tom

 

> -----Original Message-----

> From: {18}

> Sent: Friday, August 28, 2009 10:40 AM

> To: {6}; Tomáš Pečený; {...};{...};

> {...};{...};{...};

> {...};{...};{...};{...};'Vladimír Řezníček'};

> Martin Černý; {...};{...};{...};{...};{...};{...};{...};

> Subject: Několik slov 2009 {viz moje korespondence s paní Dr. Šiklovou, T.P.}

>

> Milé a milí,

> posílám něco k přečtení a k zamyšlení, doufám, že nikoho se tímto textem

> nedotknu. Já s ním plně souhlasím.

> Zdraví

> {18}