From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, December 22, 2010 2:36 PM
To: Jan Culik; 'Lukas.Kollarcik@seznam.cz'; Tereza Selmbacherová; 'Tomas.Drazny@inventurademokracie.cz'; 'dopisy@druhemesto.cz'; 'jneoral@tiscali.cz''
Cc: Dr. Šiklová

BCc: prof. Dvořáková, politolog, další vzdělaný člověk, několik dalších z této složky korespondence, 3 kamarádi, spolužáci Vladimír Řezníček, Martin Černý, {18}, {5}, {20}, {9}, {12}, {24}, {28}, {15.}

Subject: podobnost čistě náhodná?

 

Dobrý den pane Kollačíku, pane Neorale, slečno Selmbacherová i pane Dražný, pane Davide Černý, pane Vieweghu i anonyme "kritik"-u, pane Berwide-Buquoyi a pane doktore Čulíku,

    prosím podívejte se i na korespondenci těch dalších, zejména na reakci k závěrečné hlavní otázce, co vědí o tom, jak zdůvodnit svůj postup. Myslíte si, že jde o podobnost čistě náhodnou?

         Tomáš Pečený

 

 

{doplnil jsem tu formulace jak jsem je měl napsat, nahradil dvě slova odkazem a doplnil další odkazy, protože do tohoto textu odkazuji odjinud.

            Tomáš Pečený 29.11.10, 6.12.10, 11.12.10, 20.12.10 a 29.8.11}


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Saturday, December 11, 2010 12:18 PM
To: {...}
Subject:

 

p. Ludvík Hlaváček a p. Marek Jehlička

 


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Monday, December 06, 2010 9:29 AM
To: {...}
Subject: RE:

u sv. Václava 17. listopadu 2010

 

 

From: {...}

Sent: Saturday, November 20, 2010 12:30 PM
To: 'Tomas Peceny'
Subject: RE:

 

Dobrý den,

 {...}Text samotný můžete vyvěsit kamkoliv, nepatři mně ani nikomu jinému, jsou to slovníková data.

 {S těmi dalšími otázkami nechce mít nic společného. Jeho povyšovačně urážlivou dacanskou formulaci se mi tu nechce opisovat a anonymizovat. Snad tím moc neporušuji závazek zveřejňování z úvodu k seznamu textů o politických názorech.

             Tomáš Pečený}

                   {...}

 

From: Tomas Peceny

Sent: Friday, November 19, 2010 11:49 PM
To:
{...}
Subject: RE:

 

Dobrý večer {...},

    děkuju Vám moc; smím to vyvěsit? { I s tou intonací prosby.{...}}

    Můj první pohled teď je, že ta moje definice není primární, ale odvozená od té historické se zobecněním nejen na zbožní záležitosti. Ta historická mi moc neutrální nepřipadá. Necítíte tu mou jako neutrálnější?

         Váš

               Tomáš Pečený

 

 

 

 -----Original Message-----

 From: {...}

 Sent: Friday, November 19, 2010 9:44 PM

 To: 'Tomas Peceny'

 Subject: RE:

 

  {...} Levice {...} je část politického spektra, která

 prosazuje státem regulovanou tržní ekonomiku, cenovou politiku a přerozdělování společně získaných prostředků ve prospěch všech sociálně slabších občanů. Termín vznikl za Velké francouzské revoluce, kdy v konventu seděli revolucionáři nalevo, aristokrati napravo.

 

Abych trochu předešel jeho náznaku, že jsem jen grafoman, poslal jsem mu nahrávku ústní prosby o vyjádření k pojmu levicovost a o neutralitě těch svých definic.

           TP

From: Tomas Peceny
Sent: Thursday, November 18, 2010 1:08 AM
To:
{...}
Subject:
{...}

 

Dobrý večer {...}

{...} když jsem si ověřoval, že opravdu Česká televize v dnešním svátečním dnu bude v hlavním vysílacím čase dlouhé minuty podrobně referovat o těch pár lidech, kteří u sochy Václava poslouchali tu agitaci proti ODS a ČSSD a mávali tam těmi i profesionálně vyrobenými (=drahými, ty ta televize neukazovala) standartami. Byli u toho i anglicky mluvící lidé, kteří trošku uměli česky  Ty stálé nářky na korupci jsou báječný doplněk té propagandy, k těm nápisům v autobusech 'Beware of pickpockets' */, viz u slova 'průmyslová' v článku nám Čechům vládla. Ta Česká televize mne nezklamala a nezklamal přitom ani pan exprezident. Kdyby se radši zamyslel nad tou mou poslední otázkou. Už jsem slyšel moc lidí, i žijících v zahraničí, říkat, že on zjevně nekope za Česko. Tak, jako jsme po sametovce na Slovensku slýchali, že nekope za Slovensko. Vinili ho z rušení tamějších zbrojovek a ošklivě se mu pošklebovali v médiích za jeden z projevů té neformálnosti, kterou my jsme v té konkrétní situaci tolik obdivovali. Za to si mohl i sám tím, že jako Čech - nově zvolený prezident státu obou národů - jel na první oficielní cestu do Mnichova a ne do Bratislavy právě v době, kdy se se o vztahu našich národů k společnému státu tolik jednalo.

 {...} média, která dělají totéž, co nás zavedlo k Mnichovu 1938, ve zjevné součinnosti s organizací, která se chlubí oficielní podporou nejvyšších německých a rakouských státních činitelů a má ve svém německy důkladném programovém prohlášení od r. 1961 pořád ty mnichovské požadavky, ještě ke všemu s výslovným odvoláním na nacistickou stranu. Vy jste jistě mladší, takže to tak neprožíváte. Ale měl byste; kvůli těm mladším, tedy skoro všem, se s tou svou stránkou morduju.

     {...}

          Váš

               Tomáš Pečený

 

 


From: {...}

Sent: Wednesday, November 17, 2010 11:47 PM
To: 'Tomas Peceny'
Subject:
{...}

 

Dobrý večer{...}

 Je to ale jedno, prostě si s lidmi rád dopisujete, já bohužel ne. Opravdu si nechci psát o Havlovi, církvích, nevděčných občanech či {...} – vždyť o tom nic nevím.

S přáním nalézání vděčnějších korespondenčních partnerů J

{...}


From: Tomas Peceny

Sent: Wednesday, November 17, 2010 9:49 PM
To: 
{...}
Subject:
{...}

 

Dobrý večer {...},

    děkuji Vám za zprávu; Váš postoj budu samozřejmě respektovat, i když ta dvojice dopisů o manifestaci by čtenářům {...}dobře dokreslila.

   On to byl pro mne druhý šok: nejdřív plné vyznání toho, co de facto hlásám já a pak plné přihlášení k Havlovi = těm akcím pomlouvajícím Českou republiku a její občany, které mne tolik znepokojují. Mrzí mne, jestli jsem se použitým termínem dotkl církve (měl jsem na mysli lidi, kteří se za ni schovávají), kterou uznáváte či jsem se nevyjádřil o těch pomluvách dost politicky korektně. Mám tak zažité, že mezi vírou a dobrým postojem k ostatním lidem na jedné straně a církvemi či náboženskými institucemi na straně druhé neplatí rovnítko a že ta politická korektnost je jen zástěrka, že jsem právě k Vám nepoužil obvyklou opatrnější formulaci.

    {...}

    Ať se i Vám daří co nelépe,

         Tomáš Pečený

 


From:  {...}

Sent: Wednesday, November 17, 2010 7:01 PM
To: 'Tomas.peceny'
Subject: 
{...}

 

Dobrý den {...}

 {...} Odpovídám na oba dopisy najednou: Máte pravdu, člověk by se měl věnovat především tomu, co umí a co touží dělat. {...} Mé dopisy nejsou k zveřejnění {...}. Vidím, že okruhy našich zájmů jsou jiné, což plně respektuji a prosím, respektujte to i Vy. Nemám „pocit, že bych něco měl či neměl“, mám svobodu volby.

Mějte se hezky a ať Vám Vaše činnost přináší radost.

 {...}


From: Tomas.peceny [mailto:t.peceny@volny.cz]
Sent: Wednesday, November 17, 2010 3:34 PM
To: 
{...}
Subject: RE: (Akce CCA) Fwd: Fw: FW: Demostrace proti tomu, jak ODS a ČSSD naložili s hlasy voličů

 

Dobrý den {...},

     děkuji Vám za tu pozvánku. Akce se zúčastním jako již některých předchozích (i když jsem zamýšlel využít dnešní příhodné počasí k tréninku), abych tam rozdal kartičku s internetovou adresou té své stránky. Vidím, že jsou to právě dva roky od první takové mé akce (viz dopisy odpůrce2, odpůrce3, odpůrce4) a i loni jsem odpovídal akci inventura demokracie využívající ten svátek. Nemyslím si, že bych na takovém shromáždění mohl přímo správně uplatnit podstatnou část svého rozboru. Základní smysl toho aktuálního, že totiž i velká koalice má některé kladné stránky a že odchod subjektu do opozice může mít (jeho) závažné dlouhodobé cíle a zdaleka proto nemusí být opravdu vynucený, jsem Vám naznačil dříve.

         {Ty moje akce s kartičkami mohou mít kořen už v dětství. Jako devítiletý jsem měl vlastnoručně napsané na rudou kartičku 'ДА ЗДРАВСТВУЕТ КРАСНАЯ АРМИЯ' a, když jsme se 9.května 1945 přestali krčit ve sklepě, radostně jsem ji přinesl sovětskému důstojníkovi.}

     Smím tuto výměnu dopisů zařadit do {...} zveřejněné korespondence?

     Děkuji Vám,

          Tomáš Pečený

{...}

 

 

-----Original Message-----
From: {...}
Sent: Wednesday, November 17, 2010 11:36 AM
To: tomas.peceny
Subject: FW: (Akce CCA) Fwd: Fw: FW: Demostrace proti tomu, jak ODS a ČSSD naložili s hlasy voličů

 

Všem poctivým lidem: asi o tom víte, ale pro jistotu.

{...}

 

-----Original Message-----

From: {...}

Sent: Wednesday, November 17, 2010 10:40 AM

To: {...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...},{...}

Subject: Fwd: (Akce CCA) Fwd: Fw: FW: Demostrace proti tomu, jak ODS a ČSSD

naložili s hlasy voličů

 

 

 

----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----

Od: "Ludvík Hlaváček" <ludvik.hlavacek@fcca.cz>

Komu: akce-cca-l@list.ecn.cz

Předmět: (Akce CCA) Fwd: Fw: FW: Demostrace proti tomu, jak ODS a

Datum: 17.11.2010 - 10:18:42

 

Koalici ODS a ČSSD na pražském magistrátu považujeme za podvod na voličích

s jediným cílem: nepřijít o vybudované klientelistické sítě. Pokud také

odmítáte kmotrovskou politiku, přijďte to demonstrovat.

DEMONSTRACE SE KONÁ ZÍTRA 17. LISTOPADU OD 16:00 HODIN NA VÁCLAVSKÉM

NÁMĚSTÍ - POD VÁCLAVEM

Marek Jehlička

 

ZmenPolitiku.cz

 


From: Tomas Peceny
Sent: Tuesday, November 16, 2010 11:58 PM
To:
{...}

Subject: {...}

 

Dobrý večer {...},

{...}

 

    K té politice: O velké koalici mám zmínku v článku Topolánek versus Klaus? , viz tam i odkaz do textu výsledek referenda.

- V hlavních celonárodních zájmech by měli všichni táhnout za jeden konec provazu; v tom vidím smysl těch Klausových výroků a počinů a vadí mi, že to Kalousek podráží (jako ostatně každého); v celostátním měřítku se moc bojím, co bude dělat Schwarzenberg.

- Opozice nesmí rezignovat na kontrolu vládnutí, proto je taková velká koalice jen nouzové opatření.

    Na komunální úrovni je to něco podobného: spolupráce všech má také kladné stránky, ale je to sousto pro propagandu a na pražské úrovni jsem tomu v minulých obdobích i na základě vlastního kousku evidence sám uvěřil (viz Jak jsem volil špatně). Schwarzenbergovci tím odchodem v Praze do opozice (nejspíš docíleným přehnanými podmínkami spolupráce s ODS) sahají po dlouhodobější své perspektivě. V českém prostředí prošpikovaném tou Velkoevropskou1/ 6/ ("podunajskou"2/ 5/) PRopagandou, že jsme zkorumpovaná3/ cikánská1/ 4/ protiromsky rasistická2/ pakáž2/, jim to nicnedělání zajistí gloriolu čistých rukou, na kterou zřejmě sázejí; tu dlouhodobost klerikálové uměli vždycky, vzpomeňte na kompaktáta.  {...}. Ach jo.

    

    Dospěl jsem k názoru, že je moc potřebí to, na co se teď ptám paní profesorky Dvořákové a dalších lidí.

    Zdraví a pohodu,

         Váš

              Tomáš Pečený

 


From: Tomas Peceny 
Sent: Tuesday, November 16, 2010 8:36 AM
To: 
{...}
Subject: 
{...}

 

Dobrý den  {...},

      {...}

     A {...} šok pro mne: Vy tu politiku vidíte přesně jako já; to jsem  {...} dost jasně nepoznal. Právě shromažďuji oficielní údaje o platech příslušných profesí u nás, v Německu a ve Velké Britanii (a ptám se na metodiku), abych je mohl mezi sebou dobře porovnat a napsat o těch požadavcích v relaci k průměrnému příjmu v těch státech a tím potvrdit své výroky o tom, kdo z toho vydírání státu má prospěch a kdo škodu.  {...}   

    Zdraví a pohodu,

          Váš

               Tomáš Pečený

 


From:  {...}
Sent: Tuesday, November 16, 2010 12:47 AM
To: 'Tomas Peceny'
Subject: RE:
{...}

 

Dobrý večer {...},

{...} Byl bych velmi rád, kdyby lidé v této zemi konečně pochopili, že je nutno všechny státní dávky radikálně seškrtat a začít šetřit. Paradoxem je, že ti, kteří stávkují za vyšší platy a bojují za různé dávky, mají mnohem vyšší příjmy než my, kteří prostě o levicovou politiku nestojíme. Jiní zase bojují proti deregulaci nájemného (my platíme vysoké tržní nájemné a nepláčeme). Tady žádná bída ani hospodářská krize není, doporučil bych našim levicovým politikům, aby se jeli podívat do Indie nebo Afriky, kde umírají děti hlady. Stát bude zdravý jen tehdy, jestliže přestane plýtvat na všech těch nesmyslných příspěvcích a vytvoří spíš prostředí pro sousedské a rodinné vztahy.

 {...}

 

============================================================================

*/ pro zveřejnění: Kdyby se mne, jako fyzikálního experimentátora/technika a analytika technicko-administrativních systémů, policisti zeptali, měl bych účinnější postup, jak chytat kapsáře (kolik z nich jsou občani Česka?), než ty hromadné akce snad s kontrolou občanských průkazů.
         TP